Το μυστικό του χαμομηλιού – για να σε χαλαρώσει.

Το μυστικό του χαμομηλιού – για να σε χαλαρώσει.

Μάθετε τα μυστικά για να φτιάξετε το τέλειο τσάι χαμομηλιού: 

 

Τις περισσότερες φορές, κάνουμε λάθος υπολογισμό: αφήνουμε το τσάι χαμομηλιού μας να παρασκευαστεί για πολύ χρόνο μέσα στο καυτό νερό ή αντίθετα για πολύ λίγο.

Υπάρχει, στην πραγματικότητα, ένας σωστός χρόνος παρασκευής για το χαμομήλι: από τρία έως πέντε λεπτά , ανάλογα με το τσάι χαμομηλιού που πίνουμε. Αφήνοντας το φακελάκι τσαγιού να παρασκευαστεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ορισμένες ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως το χαμομήλι μας τελικά να γίνει διεγερτικό αντί  χαλαρωτικό.

Συνήθως, πίνουμε τσάι χαμομηλιού για να κοιμηθούμε καλύτερα, αλλά η παρασκευή του για πάρα πολλά λεπτά μπορεί να μας προκαλέσει νευρικότητα ή να μας οδηγήσει σε αϋπνία, όπως και αν πίναμε καφέ. Ας δούμε πώς να φτιάξετε το τέλειο τσάι χαμομηλιού .

Το τσάι χαμομηλιού δεν είναι πάντα χαλαρωτικό

αφήστε το φακελάκι σας να παρασκευαστεί από 3 έως 5 λεπτά για να αποφύγετε αυτή την πικρή επίγευση και το διεγερτικό αποτέλεσμα.

Για να φτιάξετε το τέλειο τσάι χαμομηλιού θα χρειαστείτε πολύ ζεστό νερό , αλλά όχι βραστό , για να αφήσετε ανέπαφες τις ιδιότητες του βοτάνου. Η ιδανική θερμοκρασία είναι 90°C ( 194°F ). Αυτός είναι ένας κανόνας που θα ισχύει για κάθε είδος τσαγιού από βότανα . Ο χρόνος παρασκευής πρέπει να είναι από τρία έως πέντε λεπτά, ανάλογα με τον τύπο του χαμομηλιού που χρησιμοποιείτε. θυμηθείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες στα φακελάκια τσαγιού ή στη συσκευασία των αποξηραμένων λουλουδιών . Αν το αφήσετε να παρασκευαστεί για πολύ χρόνο, η γεύση του  θα είναι πικρή και θα μπορούσε να έχει διεγερτική επίδραση πάνω σας.

Η σωστή παρασκευή του τσαγιού χαμομηλιού αφήνει τις χαλαρωτικές ιδιότητες  του ροφήματος ανεπηρέαστες . Αυτό συμβαίνει επειδή το βότανο υπόκειται σε πίεση στον παρατεταμένο του εμποτισμό , χάνοντας τις χαλαρωτικές ιδιότητες του που είναι χαρακτηριστικές αυτού του φυτού, λαμβάνοντας αντίθετα τα ίδια διεγερτικά αποτελέσματα του καφέ . Επίσης, δεν συνιστάται η χρήση ραφιναρισμένης λευκής ζάχαρης . Η καστανή ζάχαρη είναι συνήθως καλύτερη, αλλά η ακόμη καλύτερη επιλογή θα ήταν μια κουταλιά της σούπας μέλι, αν θέλετε να γλυκάνετε το τσάι. Με αυτόν τον τρόπο, θα συνδυάσετε τα οφέλη του μελιού με αυτά του χαμομηλιού. 

6 σημάδια που δείχνουν ότι σου λείπει πρωτεΐνη

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr