Μόνο η Αγιουρβέδα Μπορεί. Όλα τα Μυστικά της για πολύ Πλούσια Μακριά και Δυνατά μαλλιά.

Μόνο η Αγιουρβέδα Μπορεί. Όλα τα Μυστικά της για πολύ Πλούσια Μακριά και Δυνατά μαλλιά.

Ξεχάστε τα πανάκριβα προιόντα μαλλιών μαζί με τις ανατιμήσεις τους και με την ξέφρενη πορεία των τιμών τους στον ουρανό. Μπορείτε να έχετε ακόμη και μαλλιά μακριά και δυνατά ως την μέση. Μπορείτε ακόμη και να επαναφέρετε το φυσικό τους χρώμα εάν ακολουθήσετε τις τακτικές της Αγιουρβ΄έδα που έχουν βαθιές  και στέρεες παραδοσιακές ρίζες και έχουν δοκιμαστεί ξανά και ξανά αιώνες τώρα, ενώ αποτελούν την θεμελιώδη βάση της σύγχρονης ομορφιάς των γυναικών του Μπόλιγουντ. 

    unsplash.com

Εάν έχετε βαρεθεί λοιπόν να χρησιμοποιείτε ακριβά προϊόντα περιποίησης μαλλιών για την προώθηση της ανάπτυξης τους, τότε η Αγιουρβέδα μπορεί να είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση η οποία δεν προάγει μόνο την ανάπτυξη μαλλιών αλλά και την υγεία..

Αγιουρβεδικά βότανα που βοηθούν στην ανάπτυξη των μαλλιών και στη μείωση της τριχόπτωσης

Τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής μας είναι πιθανό να εμφανίσουν ξηρότητα και φθορά. Αυτό οφείλεται κυρίως στην έλλειψη υγρασίας στον αέρα, που οδηγεί σε ξηρό τριχωτό της κεφαλής και αυξημένη πιτυρίδα, η οποία με τη σειρά της συμβάλλει στην πτώση της τρίχας.

Η Αγιουρβέδα, η οποία, σύμφωνα με την Dr Kriti Soni, Επικεφαλής Ε&Α, Kapiva, Δελχί και Bengaluru, είναι μια πανάρχαια θεραπεία για την αντιμετώπιση των σύγχρονων ανησυχιών για τα μαλλιά. Μιλώντας με την ομάδα OnlyMyHealth, είπε, «Το άγχος, η ρύπανση και οι ορμονικές αλλαγές μπορούν να διαταράξουν την ευαίσθητη ισορροπία του συστήματος των μαλλιών μας», το οποίο πιστεύει ότι μπορεί να αναζωογονηθεί από την αρχαία πρακτική. Ακολουθούν μερικά αγιουρβεδικά βότανα που μπορούν να βοηθήσουν, όπως προτείνει ο ειδικός.

Bhringraj ή kesharaj

 

Συχνά αναφέρεται ως «ο κυβερνήτης των μαλλιών», το bhringraj ή kesharaj, είναι ένα αγιουρβεδικό βότανο δημοφιλές για τα οφέλη του στα μαλλιά. Ο Δρ Soni σημείωσε ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, τα οποία όχι μόνο μειώνουν τις βλάβες, προλαμβάνουν τις μολύνσεις και ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος, αλλά και ενισχύουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Μια μελέτη σε ζώα που δημοσιεύτηκε στο Archives of Dermatological Research βρήκε ότι η εφαρμογή του ελαίου bhringraj σε αρουραίους αύξησε τον αριθμό των τριχοθυλακίων και απέτρεψε την τριχόπτωση.

Tulsi ή ιερός βασιλικός
Σύμφωνα με τον Δρ Soni, το Tulsi βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, το οποίο καταπολεμά την αραίωση των μαλλιώνκαι την τριχόπτωση. Σε μια μελέτη του 2011 που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Pharmaceutical Sciences and Research , οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς με αλωπεκία, μια πάθηση που προκαλεί απώλεια μαλλιών, επωφελήθηκαν από τη χρήση Oscimum sanctum ή tulsi στην αρωματοθεραπεία. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα για να προσδιοριστεί η αποτελεσματικότητα του βοτάνου.

Amla
«Το Amla, με βιταμίνη C, σίδηρο και καροτίνη, διατηρεί ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής, αποτρέποντας το σπάσιμο και ενισχύοντας τα ωοθυλάκια», δήλωσε ο Δρ Soni. Γνωστό και ως ινδικό φραγκοστάφυλο, περιέχει επίσης αντιμυκητιακές ιδιότητες που βοηθούν στην πρόληψη και τη θεραπεία προβλημάτων πιτυρίδας που μπορεί να οδηγήσουν σε κνησμό και πτώση μαλλιών. Επιπλέον, λόγω του πλούτου του σε αντιοξειδωτικά, το αγιουρβεδικό βότανο μπορεί επίσης να αποτρέψει το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών.

Κόκκινο κρεμμύδι
Εάν είστε κάποιος που θέλει τα μαλλιά του να μακρύνουν και να είναι πιο υγιή, η εφαρμογή λαδιού ή ορού κόκκινου κρεμμυδιού θα μπορούσε να αποδειχθεί ευεργετική. Γενικά, τα κρεμμύδια είναι πλούσια σε διατροφικό θείο, το οποίο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των μαλλιών. Είναι φουλ σε αμινοξέα ενώ βοηθά στην παραγωγή μιας ένωσης πρωτεΐνης της τρίχας που ονομάζεται κερατίνη, η οποία λέγεται ότι προάγει τον «σχηματισμό τριχοθυλακίων και την επακόλουθη ανάπτυξη της τρίχας», σε μια μελέτη σε ζώα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Communication Biology.

Υβίσκος
Ο Δρ Soni αναφέρθηκε στον ιβίσκο ως ένα φυσικό μαλακτικό που διεγείρει την παραγωγή κερατίνης για υγιή ανάπτυξη μαλλιών. Αυτό συμβαίνει επειδή το βότανο περιέχει αμινοξέα που μπορούν να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής.

Εκτός από τη χρήση βοτάνων της Αγιουρβέδα, υπάρχουν ορισμένες πρακτικές που μπορούν να προάγουν την υγεία των μαλλιών. Δείτε το βίντεο με το υπέροχο μασαζ για την ανάπτυξη των μαλλιών σας σττον μέγιστο βαθμό. Τα παράλληλα οφέλη αυτού του μασάζ είναι ο καλύτερος ύπνος και πιο δυνατή ακοή. Είναι προτιμότερο να το κάνετε πριν κοιμηθείτε ώστε να γεμίσετε απο θεραπευτική χαλαρωτική ευεξία.

 

«Το μασαζ λέγεται abhyanga και είναι μία από τις πρακτικές της Αγιουρβέδα για υγιή και θρεπτικά μαλλιά Το abhyanga, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, προάγει τη συνολική ευεξία των μαλλιών, θρέφει τα μαλλιά και χαλαρώνει το μυαλό μέσω ζεστών φυτικών ελαίων και απαλών εγκεφαλικών κυμμάτων», είπε η Δρ Soni. προσθέτοντας ότι προάγει τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική ευεξία και εναρμονίζει το σώμα και το πνεύμα για ολιστική περιποίηση μαλλιών.

Επιπλέον, η διατήρηση της σωστής υγιεινής των μαλλιών είναι ζωτικής σημασίας. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ήπια σαμπουάν και περιορίστε το χτένισμα σας σε λίγα προϊόντα. Η Αγιουρβέδα συνιστά επίσης το λούσιμο των μαλλιών με κρύο ή χλιαρό νερό.

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Καστορέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr