5 μυστικά μακροζωίας για καλύτερο μέλλον

5 μυστικά μακροζωίας για καλύτερο μέλλον

Πολλές έρευνες αναφέρουν ότι μόνο το 25% της μακροζωίας καθορίζεται από τα γονίδιά μας, ενώ το υπόλοιπο καθορίζεται από το τι κάνουμε μέρα με τη μέρα. Φυσικά δεν υπάρχουν συνταγές, ακριβείς οδηγίες ή κόλπα για να ζήσουμε περισσότερο, ωστόσο υπάρχουν κάποια μυστικά που φαίνεται πως αν τα ακολουθήσουμε πιστά, ίσως και να καταφέρουμε να ζήσουμε παραπάνω.

Σήμερα, θα μοιραστούμε μαζί σου 5 μυστικά μακροζωίας για ένα καλύτερο μέλλον τα οποία μεταξύ μας, μπορεί και να σε εντυπωσιάσουν.

1. Χορτοφαγική διατροφή
Δε μιλάμε για μια καθολική και ακραία χορτοφαγία, αλλά σίγουρα η οργάνωση της διατροφής σου με μια πολύ πλούσια φυτική βάση είναι το πρώτο βήμα προς μια υγιή και μακροχρόνια ζωή. Τα τρόφιμα φυτικής βάσης είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, φυτοχημικά, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες ενώ είναι επίσης αντιφλεγμονώδεις. Όλα αυτά προστατεύουν από τη βλάβη των κυττάρων μας λόγω γήρανσης, γεγονός που συμβάλλει στην πρόληψη των ασθενειών.

2. Παρακολούθηση του βάρος σου
Η παχυσαρκία δυστυχώς επιβαρύνει τα συστήματα του οργανισμού και έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις που αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικών επεισοδίων, υπέρτασης, διαβήτη και διαφόρων μορφών καρκίνου. Εκτός από τις σωματικές επιπτώσεις, η παχυσαρκία συνδέεται επίσης με κακή ψυχολογική υγεία. Συνδέεται επίσης με την κατάθλιψη, τη χαμηλή αυτοεκτίμηση και το άγχος.

3. Σωματική άσκηση
Η τακτική άσκηση προστατεύει από χρόνιες ασθένειες, μειώνει το στρες και βελτιώνει την ψυχική υγεία. Μειώνει επίσης τα επίπεδα σωματικού λίπους, συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, μειώνει τη φλεγμονή και βελτιώνει τη ροή του αίματος και τη λειτουργία της καρδιάς.

4. “Όχι” στο κάπνισμα
Το κάπνισμα δεν έχει καμία θετική επίδραση, πέρα από την καταπράυνση της νευρικότητάς σας, την οποία όμως μπορείτε να κάνετε με πολλούς άλλους τρόπους. Το κάπνισμα τσιγάρων επηρεάζει σχεδόν κάθε όργανο του σώματος και συνδέεται με μικρότερη και χαμηλότερη ποιότητα ζωής. Δεν υπάρχει ασφαλές επίπεδο καπνίσματος: κάθε τσιγάρο αυξάνει τις πιθανότητές σας να αναπτύξετε μια σειρά από καρκίνους, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη.

5. Κοινωνικοποίηση
Μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις της τελευταίας δεκαετίας ήταν η αναγνώριση της σημασίας της πνευματικής και ψυχολογικής υγείας. Οι άνθρωποι που έχουν περισσότερες κοινωνικές επαφές είναι πιο πιθανό να εμπλακούν σε υγιείς συμπεριφορές και οι φυσιολογικές επιπτώσεις της μοναξιάς στο ανθρώπινο σώμα είναι πραγματικές. Έτσι, το να εργάζεσαι για τη βελτίωση της υγείας σου σημαίνει επίσης να φροντίζεις και τη σχέση σου με τους άλλους.

 Esquire

    unsplash.com     Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

H αλάνθαστη μέθοδος του Harvard για να χάσεις βάρος περπατώντας

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr