Τρετινοΐνη: Το πανίσχυρο αντιγηραντικό μόριο που ξεπερνά ακόμα και τη ρετινόλη

Τρετινοΐνη: Το πανίσχυρο αντιγηραντικό μόριο που ξεπερνά ακόμα και τη ρετινόλη

Με την αξιοσημείωτη ικανότητά της να αντιμετωπίζει τις ρυτίδες και να καθυστερεί την εμφάνιση των σημαδιών αντιγήρανσης, η τρετινοΐνη έχει γίνει ακρογωνιαίος λίθος στις δερματολογικές θεραπείες.

Αναζητώντας προϊόντα που θα συμβάλλουν στην διατήρηση ενός λαμπερού και νεανικού δέρματος λίγα είναι εκείνα που έχουν κερδίσει τόση προσοχή και επαίνους όσο η τρετινοΐνη.

Με την αξιοσημείωτη ικανότητά της να αντιμετωπίζει τις ρυτίδες και να καθυστερεί την εμφάνιση των σημαδιών αντιγήρανσης, η τρετινοΐνη έχει γίνει ακρογωνιαίος λίθος στις δερματολογικές θεραπείες.

Η τρετινοΐνη είναι ένας τύπος ρετινοειδούς, μια μορφή βιταμίνης Α. Τα ρετινοειδή είναι ουσίες που προέρχονται από τη βιταμίνη Α που χρησιμοποιούνται στο δέρμα για τη θεραπεία της ακμής, τη βελτίωση του τόνου και της υφής του δέρματος και τη μείωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Η τρετινοΐνη είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό συνταγογραφούμενο φάρμακο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση μιας σειράς κοινών προβλημάτων του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της ακμής και των βλαβών από τον ήλιο, και είναι ένα προϊόν που πολλοί άνθρωποι αναζητούν για τις αντιγηραντικές του ιδιότητες.

Αντιστρέφει τα σημάδια της φωτογήρανσης
Πολλαπλές μελέτες τις τελευταίες δεκαετίες αναφέρουν σταθερά ότι οι κρέμες και τα τζελ τρετινοΐνης είναι πολύ αποτελεσματικά στη βελτίωση της εμφάνισης της φωτογήρανσης όσον αφορά τις ρυτίδες, την υπερμελάγχρωση, την ωχρότητα (κιτρινωπός τόνος του δέρματος που προκαλείται από το κάπνισμα ή την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία) και τις λεντιγίνες (κηλίδες ηλικίας) ήδη από τον πρώτο μήνα χρήσης.

Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου
Η τρετινοΐνη διεγείρει την παραγωγή ινών κολλαγόνου στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Αυτή η αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος, η οποία με τη σειρά της μειώνει την εμφάνιση ρυτίδων και λεπτών γραμμών.

Δυναμώνει την επιδερμίδα
Η τρετινοΐνη μπορεί να οδηγήσει σε πάχυνση του εξωτερικού στρώματος του δέρματος, γνωστού ως επιδερμίδα. Αυτό μπορεί να συμβάλει στο να φαίνεται το δέρμα πιο πλούσιο και νεανικό, γεγονός που μπορεί να μειώσει την ορατότητα των ρυτίδων.

Ενισχύει τη ροή του αίματος
Η τρετινοΐνη μπορεί να βελτιώσει τη ροή του αίματος στο δέρμα, η οποία παρέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στα κύτταρα του δέρματος. Η βελτιωμένη κυκλοφορία μπορεί να συμβάλει σε πιο υγιές και πιο ζωντανό δέρμα.

Αποτρέπει περαιτέρω βλάβες
Η τρετινοΐνη μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της διάσπασης του κολλαγόνου λόγω της έκθεσης στον ήλιο και άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων. Προστατεύοντας το κολλαγόνο, η τρετινοΐνη μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση του σχηματισμού νέων ρυτίδων.

Πηγή: www.in.gr

Αιθέριο Έλαιο Μύρο. Για την αποκατάσταση φθοράς.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr