Μείωσε τις εξάψεις με αυτήν τη δημοφιλή διατροφή

Μείωσε τις εξάψεις με αυτήν τη δημοφιλή διατροφή

Οι εξάψεις είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα κατά την διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

Μια μικρή διερευνητική έρευνα αποκάλυψε ότι μετά από μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, η vegan διατροφή με προσθήκη σόγιας μείωσε τον συνολικό αριθμό των εξάψεων σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

Μερικές γυναίκες που αντιμετωπίζουν έντονες εξάψεις βρίσκουν ανακούφιση με βότανα και άλλες μη ορμονικές θεραπείες εμμηνόπαυσης. Ωστόσο, οι αλλαγές στην διατροφή και στον τρόπο ζωής φαίνεται ότι μπορεί να βοηθήσουν θεαματικά στη μείωση του αντίκτυπου των εξάψεων.

Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Δεκεμβρίου του Complementary Therapies in Medicine εξέτασε πώς η διατροφή μπορεί να επηρεάσει τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των εξάψεων. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια συγκεκριμένη δίαιτα επηρέασε σημαντικά τις εξάψεις και μείωσε τη συχνότητα και τη σοβαρότητά τους έως και 96%.

Μείωση των εξάψεων με vegan διατροφή
Οι επιστήμονες χώρισαν 84 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με μέτριες έως σοβαρές εξάψεις σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα ακολούθησε τη συνήθη διατροφή της και η δεύτερη μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, vegan, συμπεριλαμβανομένου μισού φλιτζανιού μαγειρεμένα σόγια καθημερινά.

Οι συμμετέχοντες ακολούθησαν τις δίαιτες για 12 εβδομάδες και κατέγραψαν τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των εξάψεων τους χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για κινητά. Επιπλέον, οι επιστήμονες επέλεξαν ένα υποσύνολο 11 γυναικών που ακολουθούσαν τη δίαιτα χαμηλών λιπαρών, vegan και αξιολόγησαν τις διαφορές στο μικροβίωμα του εντέρου τους στην αρχή της μελέτης και ξανά στις 12 εβδομάδες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μεταξύ των γυναικών που ακολούθησαν την vegan διατροφή, οι εξάψεις μειώθηκαν συνολικά κατά 95% και οι έντονες εξάψεις εξαφανίστηκαν εντελώς. Επιπλέον, η συχνότητα των μέτριων έως σοβαρών εξάψεων κατά την διάρκεια της ημέρας μειώθηκε κατά 96%, ενώ ο αριθμός των εξάψεων κατά τη διάρκεια της νύχτας μειώθηκε κατά 94%.
Οι συμμετέχοντες έχασαν επίσης κατά μέσο όρο 6,4 κιλά ενώ βρίσκονταν σε vegan, εμπλουτισμένη σε σόγια διατροφή.

Οι συγγραφείς της μελέτης λένε ότι οι προστιθέμενοι σπόροι σόγιας μπορεί να σταθεροποίησαν τα επίπεδα οιστρογόνων, καθώς παρέχουν ισοφλαβόνες, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν τους υποδοχείς οιστρογόνων. Εικάζουν ότι αυτό μπορεί να βοήθησε στη μείωση των εξάψεων των συμμετεχόντων.

Επιπλέον, οι αλλαγές στην αφθονία συγκεκριμένων βακτηρίων του εντέρου μπορεί επίσης να διαδραματίσουν ρόλο σταθεροποιώντας τα επίπεδα οιστρογόνων και μειώνοντας τη φλεγμονή.

shape.gr

unsplash.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Η παντοδυναμία δύο βοτάνων για Γερό Νευρικό σύστημα και Μυαλό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr