Πώς να Βγάλετε τη Βαφή Μαλλιών από τις Πετσέτες και τα Ρούχα σας

Πώς να Βγάλετε τη Βαφή Μαλλιών από τις Πετσέτες και τα Ρούχα σας

Αν το ρούχο σας δεν είναι λευκό μπορείτε να το τρίψετε με λίγο λεμόνι. Στύψτε λίγο λεμόνι πάνω στο λεκέ και τρίψτε τον. Κατά πάσα πιθανότητα θα βγει, ειδικά αν είναι φρέσκος.
Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσετε να βγάλετε τον λεκέ από το ρούχο σας όσο πιο σύντομα γίνεται.

Η μαγειρική σόδα και το ξίδι κάνουν θαύματα και σε αυτή την περίπτωση.
Όταν βάφετε τα μαλλιά στο σπίτι ένα από τα συνηθέστερα ατυχήματα που συμβαίνουν είναι να λερώνονται τα ρούχα και οι πετσέτες σας. Ωστόσο υπάρχει η λύση για να αφαιρέσετε τους λεκέδες.

Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε:

Ένας τρόπος για να βγάλετε τους λεκέδες από βαφή είναι να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα και λευκό ξίδι. Ρίξτε πάνω στο λεκέ μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας και μερικές σταγόνες ξιδιού και αφήστε το μείγμα να ποτίσει. Τρίψτε την πετσέτα ή το ρούχο σας καλά και αφού εξαφανιστεί ο λεκές, ξεπλύντε το κατευθείαν.

Ακόμα και η πιο δυνατή βαφή βγαίνει από πετσέτες και ρούχα.

Για να βγάλετε την μαύρη ή την καφέ βαφή μπορείτε να τρίψετε το ρούχο σας με ένα δυνατό απορρυπαντικό ρούχων και μετά να το ξεπλύνετε καλά. Είναι σημαντικό να δράσετε άμεσα. Αν δεν το κάνετε, γεμίστε μία λεκάνη με κρύο νερό και ρίξτε απορρυπαντικό ρούχων μέσα. Βουτήξτε το βαμμένο ρούχο σας μέσα και αφήστε το να μουλιάσει για ένα ολόκληρο βράδυ.

Αν ο λεκές έχει φύγει το επόμενο πρωί, πλύντε το ρούχο σας ως συνήθως. Αν ο λεκές δεν έχει φύγει και το ρούχο ή η πετσέτα σας είναι λευκή γεμίστε μία λεκάνη με κρύο νερό και ρίξτε μέσα και 1/2 φλ. χλωρίνη. Μουλιάστε το ρούχο για 15 λεπτά το πολύ. Ξεπλύντε το καλά και ρίξτε το για άλλη μία φορά στο πλυντήριο.

Για να βγάλετε την κόκκινη βαφή ανακατέψτε σε μία λεκάνη 4 φλ. νερό, 1/2 κ.γ. απορρυπαντικό πιάτων και 1 κ.σ. απλή αμμωνία. Βουτήξτε μέσα στη λεκάνη το ρούχο και αφήστε το μείγμα να δράσει για 15 λεπτά. Βγάλτε το ρούχο και τρίψτε το από την ανάποδη. Ξαναμουλιάστε το στο μείγμα για άλλα 15 λεπτά. Ξεπλύντε το καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε 4 φλ. ζεστό νερό και 1 κ.σ. λευκό ξίδι. Βουτήξτε το ρούχο μέσα και αφήστε το για 30 λεπτά. Πλύντε το ρούχο όπως συνηθίζετε.

www.topontiki.gr

unsplash.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

ΠΩΣ ΤΟ ΣΩΜΑ… ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΥΠΝΟΣ

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr