Το πρωινό που τρώει ένας διατροφολόγος για απώλεια βάρους και για να αποφεύγει τα σνακ

Το πρωινό που τρώει ένας διατροφολόγος για απώλεια βάρους και για να αποφεύγει τα σνακ

Είναι χορταστικό, υγιεινό και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας και να αισθάνεστε καλά το πρωί, αλλά και για να περιορίσετε τα σνακ μεταξύ των γευμάτων.
Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το πλήρες και υγιεινό πρωινό, αλλά γνωρίζοντας ακριβώς τι τρώει ένας διατροφολόγος ειδικός στη βιοχημεία, έχουμε περισσότερη εμπιστοσύνη και αποκτάμε ιδέες όταν πρόκειται για τις δικές μας επιλογές.

Το άτομο που ειδικεύεται σε αυτό το κομμάτι είναι η Leticia Carrera, γνωρίζει πολύ καλά τις πεπτικές διαδικασίες που ακολουθεί το σώμα μας όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα διάφορα θρεπτικά συστατικά για να έχει ενέργεια, να διατηρήσει τις δομές του σώματος και να ρυθμίσει τις μεταβολικές διεργασίες του σώματος.

Επομένως, αυτό είναι το ιδανικό πρωινό για να έχουμε ενέργεια πρώτα το πρωί και να διασφαλίσουμε ότι το σώμα μας χρησιμοποιεί όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

«Ξεκινάω τη μέρα μου με ένα ποτήρι φρέσκο αποβουτυρωμένο γάλα και δύο κομμάτια ψωμί ολικής αλέσεως με ελαιόλαδο. Μερικές μέρες προσθέτω επίσης χαμόν σεράνο, αβοκάντο ή πατέ ελιάς και πολλές μέρες προσθέτω επίσης χυμό πορτοκαλιού», λέει η Carrera, η οποία είναι επίσης φαρμακοποιός και διευθύντρια του κέντρου ομορφιάς Felicidad Carrera. Χωρίς αμφιβολία, αυτό είναι ένα παράδειγμα χορταστικού μεσογειακού πρωινού που αποτρέπει την πείνα και διατηρεί σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης, με όλα τα καλά πράγματα που αυτό συνεπάγεται για την ευεξία.

Τι περιλαμβάνει ένα πλήρες πρωινό

Σύμφωνα με την expert, υπάρχει ένα πλήρες μοτίβο πρωινού που παρέχει στον οργανισμό τις βέλτιστες ποσότητες όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών «για να έχουμε ενέργεια, έχοντας την ευκαιρία να τη χρησιμοποιήσουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας».

ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΕΚΟΥ

Το πρωινό μας πρέπει να περιέχει τα ακόλουθα:
Μια μερίδα υδατανθράκων. «Κατά προτίμηση ψωμί ολικής αλέσεως ή πλιγούρι βρώμης», λέει η Carrera. Μερικά υγιεινά λιπαρά όπως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή αβοκάντο. «Τόσο το λάδι όσο και το αβοκάντο είναι τροφές υγιεινές για την καρδιά επειδή είναι πλούσιες σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα», λέει η Carrera. Φυσικά, εάν θέλετε να χάσετε βάρος, η ειδικός συμβουλεύει να μην συμπεριλάβετε αβοκάντο κάθε μέρα, αλλά εναλλάξ.

Μπορείτε επίσης να δώσετε κάτι παραπάνω σε αυτή μικρή μερίδα υγιεινού λίπους με το πατέ ελιάς ή το τυπικό πατέ από την Provence που συνήθως περιλαμβάνει ελιές, κάπαρη, γαύρο και ελαιόλαδο.

Μια μερίδα πρωτεΐνης όπως αυγά, χαμόν σεράνο, μαριναρισμένο σολομό ή γαλοπούλα 0% λιπαρά. Στην περίπτωση των αυγών, η Carrera κάνει μερικά σημεία. Από τη μία, καταναλώστε τα με τον πιο υγιεινό τρόπο, δηλαδή μαγειρεμένα, ως βραστό αυγό ή σε γαλλική ομελέτα. «Εάν είναι δυνατόν, είναι καλύτερα να αποφύγετε τα τηγανητά αυγά, τα οποία έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες». Ένα κομμάτι φρούτου ή χυμό φρούτων.

Το πρωινό ενεργοποιεί το μεταβολισμό

Αν και το πρωινό είναι ένα γεύμα που δεν τρώνε όλοι, οι ειδικοί συνιστούν γενικά να μην το παραλείπετε. Για παράδειγμα, η διατροφολόγος Paula Martín Clares ( @farmanutribypaula στα social media) λέει ακριβώς ότι μία από τις συμβουλές της για να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό είναι να μην παραλείπετε το πρωινό. «Μην παραλείψετε αυτό το πρώτο γεύμα γιατί διαφορετικά η κορτιζόλη θα αυξηθεί και θα χάσετε μυϊκή μάζα.

Αυτό όχι μόνο θα προσθέσει χρόνια στο σώμα σας, αλλά θα το κάνει λιγότερο αποτελεσματικό στην καύση λίπους», αναφέρει σε μια από τις αναρτήσεις της στο Instagram. Και η Carrera μιλά για τη σημασία της συμπερίληψης τροφών όπως τα λίπη, οι υδατάνθρακες και οι πρωτεΐνες, επειδή είναι αυτές που παρέχουν την περισσότερη ενέργεια.

«Είναι επίσης τα πιο ικανοποιητικά. Ένα καλό πρωινό μας βοηθά να μην τσιμπολογάμε ανάμεσα στα γεύματα και έτσι να διατηρήσουμε το βάρος μας», επισημαίνει. Και θυμάται ότι ακριβώς οι θερμίδες που καταναλώνονται στο πρωινό (συνήθως περίπου 300/400 kcal.) καίγονται όλη την ημέρα. Επομένως, εάν θέλετε να χάσετε βάρος, είναι προτιμότερο να μειώσετε την πρόσληψη στα υπόλοιπα γεύματά σας και όχι τόσο σε αυτό το πρώτο γεύμα της ημέρας.

Χυμός γκρέιπφρουτ με φύλλα μέντας και μάφιν βρώμης, μήλου και κανέλας. «Αυτό το muffin μπορεί να γίνει στο φούρνο μικροκυμάτων με 4 κουταλιές της σούπας βρώμη, 2 ασπράδια αυγών και έναν κρόκο, ένα μικρό μήλο και κανέλα». Πουτίγκα chia με μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας. πράσινο τσάι matcha με στέβια και μια μερίδα ανανά. Pancakes βρώμης με σιρόπι αγαύης και βατόμουρα μαζί με πράσινο τσάι. Δύο φέτες ψωμί ολικής αλέσης με αβοκάντο, ένα ποτήρι αποβουτυρωμένο γάλα και μια μερίδα παπάγια.

vogue.gr

unsplash.com

Μαγνήσιο: Πώς ενισχύει την απόδοση στο τρέξιμο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr