Τι είναι το Τρίτο Μάτι και τι μπορεί να μας Προσφέρει.

Τι είναι το Τρίτο Μάτι και τι μπορεί να μας Προσφέρει.

Πιστεύεται ότι συνδέεται με τη διαίσθηση ενός ατόμου.

Το τρίτο μάτι (γνωστό και ως «Κάθισμα της Ψυχής»)  αναφέρεται σε ένα ενεργειακό κέντρο ανάμεσα στα φρύδια σας, στη γιόγκα, στο διαλογισμό ή σε άλλες πνευματικές πρακτικές.

Το άνοιγμα του τρίτου ματιού σας μπορεί να οδηγήσει σε μια βαθιά αίσθηση πνευματικής σύνδεσης και σε μεγαλύτερη κατανόηση της θέσης σας στο σύμπαν.

Δείτε τι πρέπει να ξέρετε για το πώς να ανοίξετε το τρίτο σας μάτι και τα οφέλη του για την ψυχική υγεία.

Η έννοια του τρίτου ματιού δεν βασίζεται σε επιστημονικές αποδείξεις, αλλά υπάρχει σε όλη την ιστορία σε πνευματικές και θρησκευτικές παραδόσεις, όπως ο Ταοϊσμός, ο Βουδισμός και ο Ινδουισμός, και πιστεύεται ότι συνδέεται με τη διαίσθηση ενός ατόμου.

Το Τρίτο Μάτι
Το τρίτο μάτι πιστεύεται ότι είναι ένα ενεργειακό κέντρο που βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια σας.
Μπορεί να ανοίξει με την ενεργοποίηση της επίφυσης μέσω τεχνικών όπως η γιόγκα και ο διαλογισμός.

Είναι μια δημοφιλής έννοια σε θρησκείες όπως ο Ινδουισμός και ο Ταοϊσμός.

Τι σημαίνει το «τρίτο μάτι» σε διαφορετικές θρησκείες
Στον Ινδουισμό, το τρίτο μάτι αντιπροσωπεύεται συχνά από μια τιλάκα, ένα μικρό σημάδι στο κέντρο του κάτω μετώπου ενός ατόμου και θεωρείται ότι είναι το έκτο κύριο τσάκρα του σώματός σας.

Οι Βουδιστές συνδέουν το τρίτο μάτι με την επίγνωση και την αφύπνιση.

 «Μέσω της ενεργοποίησης του τρίτου ματιού, μπορείτε να αξιοποιήσετε μια βαθιά αίσθηση εσωτερικής σοφίας και να συνδεθείτε με τη θεϊκή ενέργεια που ρέει μέσα από όλα τα πράγματα», λέει η Raquel Rodriguez , ιδρυτής του Your Zodiac . «Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια βαθιά αίσθηση πνευματικής σύνδεσης και σε μεγαλύτερη κατανόηση της θέσης σας στο σύμπαν».

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το τρίτο μάτι μέσω της επίφυσης

Σύμφωνα με τον Rodriguez, το τρίτο μάτι ανοίγει όταν ενεργοποιείται η επίφυση. Η επίφυση βρίσκεται κοντά στο κέντρο του εγκεφάλου, ρυθμίζει τον κύκλο του ύπνου σας και παράγει μελατονίνη

Οι ολιστικοί επαγγελματίες πιστεύουν ότι όταν ενεργοποιείται η επίφυση, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αίσθηση διαίσθησης , διαύγεια σκέψης και αυξημένη επίγνωση του περιβάλλοντος.

Γιατί το άνοιγμα του τρίτου σας μπορεί να ωφελήσει την ψυχική σας υγεία

Ανοίγοντας το τρίτο σας μάτι μπορεί να εμβαθύνετε τις πνευματικές σας συνδέσεις και τα εσωτερικά σας συναισθήματα. «Το τρίτο μάτι είναι ένα κρίσιμο ενεργειακό κέντρο που είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της διαίσθησης και της γενικής νοητικής και συναισθηματικής νοημοσύνης κάποιου », λέει ο Angel Dawn , πνευματικός δάσκαλος. «Είναι επίσης συνδεδεμένο με το υποσυνείδητο και την πρόσβαση στις αναμνήσεις που βρίσκονται εκεί».

Το άνοιγμα του τρίτου ματιού μπορεί να μειώσει το άγχος
Η ενεργοποίηση του τρίτου ματιού σας μπορεί να βοηθήσει την ψυχική σας υγεία. «Οι ολιστικοί επαγγελματίες πιστεύουν ότι όταν ενεργοποιείται η επίφυση, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αίσθηση διαίσθησης, διαύγεια σκέψης και αυξημένη επίγνωση του περιβάλλοντος», λέει ο Rodriguez. “

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω πλεονεκτημάτων, ο Rodriguez σημειώνει ότι μια ενεργοποιημένη επίφυση θα οδηγήσει σε μείωση του άγχους και της κατάθλιψης, φέρνοντας έτσι μια αίσθηση εσωτερικής γαλήνης .

Το άνοιγμα του τρίτου ματιού μπορεί να βελτιώσει τη φαντασία σας

Σύμφωνα με τον Griff Williams, ιδρυτή του MindEasy και εξειδικευμένο δάσκαλο διαλογισμού στη Βρετανική Σχολή Διαλογισμού, το άνοιγμα του τρίτου ματιού σας μπορεί επίσης να βελτιώσει τη δημιουργικότητά σας , τη φαντασία, την εστίαση και την κατανόηση του εαυτού σας.

Μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανοίξετε το τρίτο σας μάτι
Η χρήση του τρίτου ματιού σας απαιτεί χρόνο και προσοχή για να το ξεκλειδώσετε απαλά. Εδώ είναι μερικές τεχνικές που μπορεί να ανοίξουν το τρίτο σας μάτι.

Πόζες γιόγκα
Η γιόγκα είναι μια πρακτική γείωσης που μπορεί να ηρεμήσει το σώμα σας, να χαλαρώσει τους μύες σας και να σας επιτρέψει να έρθετε στην καθημερινή ζωή από ένα πιο φιλόξενο, λιγότερο καταπονημένο μέρος. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στο άνοιγμα του τρίτου ματιού σας.

Δοκιμάστε το Dogward-Facing Dog

 

Σύμφωνα με τον Rodriguez, ορισμένες στάσεις, όπως η στάση του σκύλου ή του παιδιού που βλέπει προς τα κάτω, «μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση της επίφυσης και στην ενεργοποίηση του τρίτου ματιού».

Μπορείτε να τα ενσωματώσετε σε μια υπάρχουσα πρακτική ή να τα χρησιμοποιήσετε ως εισαγωγή στη γιόγκα.

Πρακτικές αναπνοής
Η αναπνοή είναι μια σανίδα σωτηρίας, μια δύναμη γείωσης και ένα εργαλείο για να συγκεντρωθείτε μέσα στο σώμα σας. Το να αφιερώνετε χρόνο στην εξάσκηση της συνειδητής αναπνοής μπορεί να βοηθήσει στην ενεργοποίηση του τρίτου ματιού σας, λέει ο Williams.

Οι πιθανές τεχνικές αναπνοής περιλαμβάνουν εναλλακτική αναπνοή από το ρουθούνι και διαφραγματική αναπνοή.

Τύποι αναπνευστικών πρακτικών

Συνεκτική αναπνοή
Αναπνοή κουτιού
4-7-8 αναπνοή
Αναπνοή 3 μερών
Διαφραγματική αναπνοή
Οραματισμός

Το μυαλό είναι μια απίστευτα ισχυρή δύναμη, και η απλή εικόνα  μπορεί να προκαλέσει την αίσθηση. «Οι τεχνικές οπτικοποίησης περιλαμβάνουν να φαντάζεσαι το τρίτο σου μάτι να ανοίγει και να γίνεται πιο δεκτικός στις πνευματικές ενέργειες», λέει ο Rodriguez.

«Για να οραματιστείτε το άνοιγμα του τρίτου ματιού, κλείστε τα μάτια σας και οραματιστείτε ένα λαμπερό, βιολετί φως στο κέντρο του μετώπου σας. Φανταστείτε αυτό το φως να γίνεται πιο φωτεινό και να επεκτείνεται, γεμίζοντας ολόκληρο το κεφάλι και το σώμα σας με μια αίσθηση συνειδητοποίησης και διαύγειας».
— RAQUEL RODRIGUEZ, 
Αυτή η πρακτική, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για την καλύτερη κατανόηση των πιθανών θετικών επιπτώσεων του ανοίγματος του τρίτου ματιού σας.

Διαλογισμός
Λίγα πράγματα μπορούν να σας συνδέσουν με το σώμα σας στον ίδιο βαθμό όπως ο διαλογισμός. «Ο διαλογισμός είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να ηρεμήσει το μυαλό και να αποκτήσει μεγαλύτερη αίσθηση επίγνωσης», λέει ο Rodriguez.

Όσο περισσότερο μπορεί κανείς να κάθεται σε διαλογισμό σε σταθερή βάση, τόσο περισσότερο δυναμώνει το τρίτο μάτι.

«Για να ανοίξετε το τρίτο σας μάτι μέσω του διαλογισμού, βρείτε ένα ήσυχο μέρος για να καθίσετε και εστιάστε την προσοχή σας στην αναπνοή σας. Καθώς εισπνέετε και εκπνέετε, φανταστείτε ένα έντονο φως να εισέρχεται από την κορυφή του κεφαλιού σας και να γεμίζει ολόκληρο το σώμα σας», λέει ο Rodriguez.

Η Williams συνιστά να επικεντρωθείτε στο χώρο μεταξύ των φρυδιών σας ή να προσθέσετε αυτή την οπτικοποίηση λαμπερού φωτός σε αυτό το διάστημα για να ξεκλειδώσετε το τρίτο σας μάτι.

Ενισχύοντας το Τρίτο Μάτι σας
«Όσο περισσότερο μπορεί κανείς να κάθεται σε διαλογισμό σε σταθερή βάση, τόσο περισσότερο δυναμώνει το τρίτο μάτι. Τα διαισθητικά δώρα ανθίζουν και η εσωτερική γνώση γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη», προσθέτει η Dawn. Συνιστά την εξερεύνηση διαλογισμών που «δίνουν έμφαση στη σύνδεση με τα βαθύτερα μέρη του εαυτού και επιτρέποντας την εκτεταμένη σιωπή βοηθά στην πρόσβαση στην εσωτερική φωνή που συνδέεται στενά με το τρίτο μάτι».

 

Ψαλμωδία
Η πράξη της ψαλμωδίας είναι μια βασική πτυχή πρακτικών όπως ο διαλογισμός και η γιόγκα, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ανοίξετε το τρίτο σας μάτι. «Η απαγγελία συγκεκριμένων μάντρα, όπως το «Om» ή το «Aum», μπορεί να αντηχεί με τη συχνότητα δόνησης του τρίτου ματιού, βοηθώντας στο άνοιγμα και την ενεργοποίησή του», λέει ο Williams.

 

Πώς ξέρετε αν το τρίτο σας μάτι είναι ανοιχτό;
Τα σημάδια του ανοιχτού τρίτου ματιού σας μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν αισθήσεις , όπως κραδασμούς ή πίεση. Μπορεί επίσης να αρχίσετε να έχετε πιο ζωντανά όνειρα ή να αισθάνεστε πιο συνδεδεμένοι με τη διαίσθησή σας. Το σώμα κάθε ανθρώπου είναι μοναδικό, όπως και η εμπειρία του ανοίγματος του τρίτου ματιού.

www.verywellmind.com

unsplash.com

Χόρχε Μπουκάι -Ο χαρισματικός ψυχίατρος:Πώς να κατακτήσεις τη ζωή

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr