Τι συμβαίνει στους μύες σας όταν τρώτε αβοκάντο κάθε μέρα

Τι συμβαίνει στους μύες σας όταν τρώτε αβοκάντο κάθε μέρα

Μια μερίδα 100 γραμμαρίων (περίπου μισό φλιτζάνι) αβοκάντο έχει σχεδόν 12 γραμμάρια ακόρεστων λιπαρών. Επιπλέον, ένα αβοκάντο έχει  διαλυτές φυτικές ίνες για τη μείωση της χοληστερόλης και του σακχάρου στο αίμα και αδιάλυτες φυτικές ίνες που βοηθούν στην πέψη σας. Ζάχαρη? Όχι, δεν θα βρείτε σημαντική ποσότητα ζάχαρης σε ένα αβοκάντο.

Γιατί ωφελούνται οι μύες μας με το αβοκάντο.

Όταν το σώμα μας είναι αφυδατωμένο, μπορεί να εμφανίσουμε μυϊκές κράμπες κατά τη διάρκεια μιας ενέργειας ή μιας προπόνησης. Τα αβοκάντο έχουν 29 χιλιοστόγραμμα μαγνησίου και 507 χιλιοστόγραμμα καλίου και αυτοί οι ηλεκτρολύτες μπορούν να βοηθήσουν ενεργά στην πρόληψη της κράμπας.

ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ.

Οι αθλητές αντοχής είναι καλά εξοικειωμένοι με τις μυϊκές κράμπες, ιδιαίτερα στο τέλος των καυτών αγώνων και προέρχονται από την εφίδρωση νατρίου και άλλων ηλεκτρολυτών όπως το μαγνήσιο και το κάλιο.

Θα μπορούσατε επίσης να έχετε μυϊκές κράμπες εάν καταβάλλετε υπερβολική προσπάθεια. Ενώ μπορεί να έχετε κράμπες στο χέρι,  ή στο κάτω μέρος του ποδιού σας, οι περισσότερες μυϊκές κράμπες εμφανίζονται στη γάμπα, τους μηριαίους ή τους τετρακέφαλους.

Εάν αντιμετωπίζετε μυϊκές κράμπες κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης ή ενός αγώνα, μπορεί να μην έχει νόημα να φάτε ένα αβοκάντο. Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και φυτικές ίνες, όπως το αβοκάντο, δεν  συνδυάζονται καλά με το πεπτικό σας σύστημα κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης.

Για τον ίδιο λόγο, η κατανάλωση αβοκάντο πριν από την προπόνησή σας δεν συνιστάται για την πρόληψη των κραμπών.

Αντίθετα όμως είναι εξαίσια διατροφική επιλογή ως γεύμα αποκατάστασης μετά την προπόνηση είτε αργότερα μέσα στην ημέρα, ώστε το σώμα σας να αποκαταστήσει την ισορροπία των υγρών του.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι είναι πολύ καλό για το σώμα και για την ποιότητα του ύπνου σας όταν τρώτε αβοκάντο πριν κοιμηθείτε γιατί το κάλιο και το μαγνήσιό του, προωθούν την λειτουργία του νευρικού συστήματος και του ήσυχου ύπνου.

Άλλα οφέλη για την υγεία από το αβοκάντο

Εκτός από τα υγιή λίπη και τους ηλεκτρολύτες, το αβοκάντο έχει και άλλα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σας. Σύμφωνα με μια ανασκόπηση του 2019 στα Αντιοξειδωτικά, η λουτεΐνη, η ζεαξανθίνη, η βήτα-κρυπτοξανθίνη, η άλφα-καροτίνη, η βήτα-καροτίνη και οι τοκοφερόλες στο αβοκάντο συνεργάζονται για να σταματήσουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Η κατανάλωση αβοκάντο κάθε μέρα μπορεί να βοηθήσει την καρδιαγγειακή υγεία σας εμποδίζοντας την απορρόφηση και τη σύνθεση χοληστερόλης.

Οι άνθρωποι που κατανάλωναν αβοκάντο κατά τη διάρκεια των γευμάτων τους έτειναν να τρώνε λιγότερο και να μειώνουν τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ). Επειδή τα αβοκάντο έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, είναι ιδανικά για να διατηρούν χαμηλά το σάκχαρό.

Το λάδι αβοκάντο σε συνδυασμό με τη σόγια μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και να επιβραδύνουν την επιδείνωση των αρθρώσεων.

Αυτό που είναι υπέροχο με τα αβοκάντο είναι ότι μπορείτε να τα απολαύσετε ωμά και μη επεξεργασμένα. Εάν δεν σας αρέσει το τοστ αβοκάντο, μπορείτε να προσθέσετε μισό αβοκάντο σε ένα smoothie με μούρα για να το γεμίσετε με επιπλέον θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε ένα θρυμματισμένο αβοκάντο για το τυπικό σας άλειμμα για σάντουιτς.

www.healthdigest.com

unsplash.com

αβοκάντο – avocado oil. Η τροφή της επιδερμίδας.

Θεραπευτικά βότανα | Ένας πολύτιμος οδηγός χρήσης

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr