Έτσι Γρήγορα και Απλά Καθώς Περπατάς Μπορείς να Χάσεις τα κιλά που Επιθυμείς Σύμφωνα με Κορυφαίο Ειδικό

Έτσι Γρήγορα και Απλά Καθώς Περπατάς Μπορείς να Χάσεις τα κιλά που Επιθυμείς Σύμφωνα με Κορυφαίο Ειδικό

Ο Timothy Burnett, καθηγητής κινησιολογίας στο Oregon State University — Cascades, είπε στο outlet ότι, κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι χάνουν περίπου 100 θερμίδες ανά μίλι είτε τρέχουν σε μαραθώνιο είτε περπατούν χαλαρά.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που περπατούν 10.000 έως 12.000 βήματα την ημέρα έχουν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος και ποσοστό σωματικού λίπους. Όσοι ενσωματώνουν διαλειμματική προπόνηση στο πρόγραμμα τους μπορεί να βρεθούν σε καλύτερη θέση να χάσουν βάρος.

«Η ένταση με την οποία περπατάτε παίζει βασικό ρόλο. Βοηθά το σώμα σας να κάψει περισσότερες θερμίδες και να βελτιώσει το καρδιοαναπνευστικό σας σύστημα», είπε η Denise Miklasz, προσωπική προπονήτρια στο Northwestern Medicine Crystal Lake Health & Fitness Center του Illinois, σε μια συνέντευξη που επανεμφανίστηκεγια την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας.

Ο Miklasz συνιστά να προσθέτετε ριπές ταχύτερου περπατήματος 30 έως 60 δευτερολέπτων κάθε τρία έως πέντε λεπτά, ακολουθούμενες από μια βόλτα χαλάρωσης 30 δευτερολέπτων.

Η μεταφορά βαρών ή το περπάτημα σε ανηφόρα μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους της φυσικής σας κατάστασης πιο γρήγορα, πρόσθεσε.

Η νοσοκόμα Samantha Abreu, 25 ετών, έκανε βήματα για να βελτιώσει την υγεία της – 10.000 την ημέρα, για την ακρίβεια – και στη διαδικασία, έχασε περισσότερα από 100 κιλά.
Έχασα 104 κιλά κάνοντας μια απλή άσκηση — και κάνοντας μια εύκολη προσαρμογή στη διατροφή

Λίγα λεπτά βασικής άσκησης μπορούν να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητα και να σας βοηθήσουν να εστιάσετε — και δεν χρειάζεται καν να ασχοληθείτε με αυτήν

Μια TikToker που περνά στην εμμηνόπαυση με τη Siobhan ισχυρίζεται ότι έχει το κόλπο των 10 λεπτών για να μειώσει το λίπος στην κοιλιά: Μια άσκηση που περιλαμβάνει να σηκώνει τα γόνατά της και να στρίβει τον κορμό της.
Είμαι ειδικός στο fitness — κάντε αυτή την άσκηση 10 λεπτών καθημερινά για να χάσετε το επίμονο λίπος στην κοιλιά

Ειδικός σε θέματα φυσικής κατάστασης είπε ότι 30 δευτερόλεπτα γρήγορο περπάτημα κάθε λίγα λεπτά κατά τη διάρκεια ενός περπατήματος 30 λεπτών, μπορεί να κάψει αυξημένη ποσότητα λίπους.

Η προσθήκη ριπών ταχύτερου περπατήματος 30 έως 60 δευτερολέπτων κάθε τρία έως πέντε λεπτά, ακολουθούμενη από μια βόλτα χαλάρωσης 30 δευτερολέπτων, μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους της φυσικής σας κατάστασης πιο γρήγορα.

Ο Zou Heping της Κίνας άρχισε να τρέχει στην ανηφόρα το 1979 — τώρα το πρόγραμμα του περιλαμβάνει βαριές έλξεις, αναρρίχηση με σχοινί ή κοντάρι, στάσεις χειρός και βάτραχο άλμα στα 2.500 και πλέον σκαλοπάτια από τη βάση του βουνού Gele μέχρι την κορυφή σε μια ώρα.
Είμαι ένας παππούς 70 ετών με κοιλιακούς six pack. 

«Μια προπόνηση διαλειμματικής προπόνησης θα συνεχίσει να καίει περισσότερες θερμίδες μετά την προπόνησή σας λόγω μιας φυσιολογικής επίδρασης που ονομάζεται υπερβολική κατανάλωση οξυγόνου μετά την άσκηση ή EPOC. Το EPOC μερικές φορές αναφέρεται ως «φαινόμενο μετά το κάψιμο»», εξήγησε ο Miklasz.

Ο παλιός κανόνας ότι 3.500 θερμίδες ισούται με ένα κιλό λίπους έχει καταρριφθεί τα τελευταία χρόνια επειδή η φόρμουλα δεν λαμβάνει υπόψη τον μεταβολισμό και τη σύσταση του σώματος ενός ατόμου, και χρειάζεται να έχετε θερμιδικό έλλειμμα για να χάσετε βάρος.

«Ο συνδυασμός της άσκησης με μια υγιεινή διατροφή είναι πιο αποτελεσματικός από τον περιορισμό μόνο των θερμίδων. Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε και να αυξήσετε την άλιπη σωματική μάζα, η οποία έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη καύση θερμίδων την ημέρα», σημείωσε ο Miklasz.

Είτε ενστερνίζεστε είτε όχι, το περπάτημα είναι μια αποτελεσματική στρατηγική απώλειας βάρους με οφέλη για την υγεία, όπως χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, βελτιωμένη διάθεση, αυξημένη αντοχή των οστών και καλύτερη πέψη, αναφέρει το Good Housekeeping .

Το περπάτημα για μόλις 30 λεπτά την ημέρα μπορεί να βελτιώσει τη συνολική υγεία σας.

«Ο «μέσος άνθρωπος» σε αυτές τις μελέτες είναι ένας άνδρας που ζυγίζει 150 κιλά», εξήγησε. «Επομένως, εάν ζυγίζετε περισσότερο από αυτό, θα κάψετε περισσότερες από 100 θερμίδες την ώρα και εάν ζυγίζετε λιγότερο, θα πρέπει να περπατήσετε πιο μακριά για να κάψετε τον ίδιο αριθμό θερμίδων. Όσο περισσότερο ζυγίζετε, τόσο περισσότερη μάζα πρέπει να μετακινήσετε, που σημαίνει ότι θα κάψετε περισσότερες θερμίδες».

nypost.com

unsplash.com

Διάρροια: Τι πρέπει να τρώτε σύμφωνα με το Κλίβελαντ – Ποιες τροφές να αποφύγετε και πότε να δείτε γιατρό

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr