Η Ισχύς του Μαύρου Κάρδαμου στο Αδυνάτισμα το PCOS και τον Διαβήτη

Η Ισχύς του Μαύρου Κάρδαμου στο Αδυνάτισμα το PCOS και τον Διαβήτη

Οι γιατροί της Αγιουρβέδα συνιστούν το μαύρο κάρδαμο ή το badi ilaichi στην παχυσαρκία για απώλεια βάρους, PCOS ή PCOD, διαβήτη και άλλες θεραπείες στο σπίτι.

 

Μαύρο Κάρδαμο ή Badi Ilaichi στην Αγιουρβέδα
Η Ayurveda Vaidyas και οι Naturopaths συνιστούν την ενσωμάτωση αυτού του ισχυρού μπαχαρικού στην τακτική θεραπεία τους. Το μαύρο κάρδαμο χρησιμοποιείται σε διάφορες οικιακές θεραπείες για απώλεια βάρους , PCOS, διαβήτη και άλλες θεραπείες στο σπίτι.

Το μαύρο κάρδαμο  επαινείται ως «βασίλισσα των μπαχαρικών». Η έντονη γεύση του το έχει κάνει το αγαπημένο μπαχαρικό του σεφ. Είναι ένας θησαυρός με φαρμακευτικές ιδιότητες. Οι φυσιοπαθείς έχουν βρει πολλούς τρόπους για να ενσωματώσουν αυτό το ισχυρό μπαχαρικό στην τακτική θεραπεία τους. Το μαύρο κάρδαμο χρησιμοποιείται σε διάφορες σπιτικές θεραπείες για την απώλεια βάρους.

Αυτό το μπαχαρικό δοξάζεται ως Brihad ela στην Αγιουρβέδα. Έχει βοτανική ονομασία Amomum subulatum και ανήκει στην οικογένεια Zingiberaceae.

 

Βοηθά στη διαχείριση βάρους
Τείνει να μειώνει το σωματικό λίπος. Για αποτελεσματική διαχείριση βάρους χρησιμοποιήστε αυτό το μπαχαρικό ως εξής.

Σπόροι σε σκόνη  μαύρου κάρδαμου.

Ανακατέψτε το με ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ και ½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου (saunf) σε σκόνη. Βράστε ένα ποτήρι νερό και προσθέστε αυτό το μείγμα σκόνης. Σβήνουμε τις φλόγες και σκεπάζουμε το ποτήρι με ένα καπάκι. Αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά. Προσθέστε μια κουταλιά μέλι και 1 κουταλάκι του γλυκού λάιμ. Καταναλώστε το με άδειο στομάχι. Αυτό το τσάι όχι μόνο βοηθά στην απώλεια βάρους αλλά και αποτοξινώνει τον οργανισμό.

Το μαύρο κάρδαμο επαινείται επίσης ως ισχυρός καυστήρας λίπους.  Πολλά από τα αγιουρβεδικά αφεψήματα βοτάνων για απώλεια βάρους περιέχουν μαύρο κάρδαμο ως συστατικό. 

Πολύ καλό για τον διαβήτη
Δεδομένου ότι βοηθά στη μείωση του σωματικού βάρους και επίσης ρυθμίζει τη σωστή πέψη, πρέπει να ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα με βάση τις αρχές της Αγιουρβέδα. Υποδεικνύεται στα κείμενα της Αγιουρβέδα για υπερβολική δίψα ( trushna ), φαγούρα (kandu) και ασθένειες της ουροδόχου κύστης (vastiroga). Όλα αυτά τα συμπτώματα υπάρχουν στον διαβήτη . Οι Ayurveda vaidyas χρησιμοποιούν αυτό το μπαχαρικό ενώ θεραπεύουν διαβητικούς ασθενείς.

Χρήσιμο σε PCOS ή PCOD
Η αύξηση βάρους και τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι εμφανή συμπτώματα του PCOS ή του PCOD. Δεδομένου ότι αυτό το μπαχαρικό είναι πολύ χρήσιμο για την αντιμετώπιση και των δύο συμπτωμάτων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά σε PCOS ή PCOD. 

Χρήσιμο σε κακή αναπνοή και ασθένειες των ούλων:
Θρυμματίστε τους σπόρους ενός μαύρου κάρδαμου. Βράζουμε ένα ποτήρι νερό και προσθέτουμε τους σπόρους σε σκόνη. Σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το ποτήρι. Αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά. Πετάξτε τους σπόρους και κάντε γαργάρες με αυτό το ζεστό νερό. Επαναλάβετε  δύο φορές την ημέρα. Μπορείτε επίσης να μασήσετε λίγους σπόρους μαύρου κάρδαμου ως αποσμητικό στόματος.

Ανοίγει την όρεξη και βελτιώνει την πέψη
Μασήστε λίγους σπόρους Μαύρο Κάρδαμο πριν από τα γεύματα. Αυξάνει την όρεξη και προλαμβάνει τη δυσπεψία. Προσθέστε κονιοποιημένους σπόρους κάρδαμου σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το όταν έχετε ναυτία. Ανακουφίζει από την αίσθηση του εμετού. Η καλή πέψη οδηγεί σε εξαιρετικό μεταβολισμό του λίπους. Αυτό το φάρμακο αποδεικνύεται ότι είναι το καλύτερο σπιτικό φάρμακο για την απώλεια βάρους.

Μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις και τον πονοκέφαλο:
Για καλή ανακούφιση από τον πόνο στις αρθρώσεις και τον πονοκέφαλο, ανακατέψτε καλά 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μαύρου κάρδαμου σε 10 ml έλαιο φορέα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας ή γλυκό αμυγδαλέλαιο ως λάδι μεταφοράς. Εφαρμόστε το στις αρθρώσεις που πονούν ή κάντε μασάζ στο μέτωπο με αυτό όταν έχετε πονοκέφαλο.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ψυχικό στρες και ένταση:
Κάντε μασάζ στο μέτωπο και το λαιμό σας με το παραπάνω λάδι. Βοηθά στην ανακούφιση του στρες, και του άγχους και στη χαλάρωση των μυών

Ευεργετικό για την ακμή και τα σπυράκια:

Αφαιρέστε τους σπόρους από ένα μαύρο κάρδαμο. Συνθλίψτε τα σε ένα γουδί και γουδοχέρι σε λεπτή σκόνη. Ανακατέψτε 2 κουταλάκια του γλυκού γραμμάριο αλεύρι, θρυμματισμένους σπόρους μαύρου κάρδαμου και ¼ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά με τριμμένο αγγούρι. Εφαρμόστε αυτή τη μάσκα προσώπου σε καθαρό πρόσωπο. Ξεπλύνετε με κρύο νερό μετά από 20 λεπτά. Αυτό βοηθά να απαλλαγείτε από την ακμή και τα σπυράκια.

www.ayurhelp.com

unsplash.com

Πόνος στο στομάχι: Οι κατάλληλες τροφές

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr