Μωρομάντηλα με επικίνδυνη χημική ουσία – Ενημέρωση από ΕΕ

Μωρομάντηλα με επικίνδυνη χημική ουσία – Ενημέρωση από ΕΕ

Το σύστημα ταχείας Ειδοποίησης για επικίνδυνα προϊόντα της ΕΕ δημοσίευσε προειδοποίηση για κίνδυνο από μωρομάντηλα.

Η Λιθουανία ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Πύλη Ταχείας Ειδοποίησης της ΕΕ για επικίνδυνα μη εδώδιμα προϊόντα για μωρομάντηλα που περιέχουν επικίνδυνη χημική ουσία. Το προϊόν έχει ήδη ανακληθεί από την αγορά της Λιθουανίας καθώς περιέχει υπερβολική συγκέντρωση 4-υδροξυβενζοϊκού μεθυλεστέρα (0,51 %), που δεν αναφέρεται στην επισήμανση. Το 4-υδροξυβενζοϊκό μεθυλεστέρα (methylparaben) είναι ένα συντηρητικό, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρό οφθαλμικό ερεθισμό, ερεθισμό του δέρματος και ερεθισμό του αναπνευστικού συστήματος και συνεπώς δεν συμμορφώνεται με το Ευρωπαϊκό κανονισμό για τα καλλυντικά προϊόντα.

Πρόκειται για τα Μωρομάντηλα Go Wipes Baby Super Sensitive με αριθμό παρτίδας Β1/7 και Barcode 4823071645255 – Υγρά μαντηλάκια, διαφημισμένα ως εξαιρετικά μαλακά, 60 τεμαχίων σε πλαστική συσκευασία διακοσμημένη με πολύχρωμα σχέδια άγνωστης προέλευσης.

Μελέτες δείχνουν ότι το methylparaben που εφαρμόζεται στο δέρμα μπορεί να αντιδράσει με την ηλιακή ακτινοβολία,, οδηγώντας σε αυξημένη γήρανση του δέρματος και βλάβη στο DNA. εδομένου ότι είναι ένας ενδοκρινικός διαταράκτης, ο παραϋδροξυβενζοϊκός μεθυλεστέρας μπορεί να μιμηθεί την ορμόνη οιστρογόνο και να προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις στους αδένες που εκκρίνουν αναπαραγωγικές ορμόνες.

Οι έγκυες γυναίκες που εκτέθηκαν σε παραϋδροξυβενζοϊκό μεθυλεστέρα έχουν συσχετιστεί με αλλοιωμένα επίπεδα θυρεοειδικών ορμονών που μπορεί να οδηγήσουν σε νευροαναπτυξιακά προβλήματα στα παιδιά τους [3]. Επιπλέον, η έκθεση σε paraben σε έγκυες γυναίκες έχει αποδειχθεί ότι σχετίζεται με αρνητικές επιπτώσεις στην επακόλουθη ανάπτυξη βάρους του παιδιού τους καθώς και στα επίπεδα κορεσμού.

cibum.gr

unsplash.com

Γυμναστική: Οι καλύτερες προπονήσεις για αδυνάτισμα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr