Φρέσκο Κρεμμυδάκι- Θησαυρός Ιδιοτήτων. Από την Οστεοπόρωση έως και την Υγεία της Καρδιάς και την Καταπολέμηση του Καρκίνου.

Φρέσκο Κρεμμυδάκι- Θησαυρός Ιδιοτήτων. Από την Οστεοπόρωση έως και την Υγεία της Καρδιάς και την Καταπολέμηση του Καρκίνου.

Το φρέσκο κρεμμυδάκι, γνωστό και ως πράσινο κρεμμύδι, είναι ένα λαχανικό με πλούσια διατροφική αξία και πολλαπλές θεραπευτικές ιδιότητες. Το πράσινο μέρος του κρεμμυδιού, το κοτσάνι, είναι εξίσου ωφέλιμο και συχνά παραβλέπεται παρά τις θρεπτικές του ιδιότητες.

Πρώτον, το φρέσκο κρεμμυδάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και βιταμίνη Κ, η οποία είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος και την υγεία των οστών Επίσης, περιέχει φυλλικό οξύ, βιταμίνη Α, καθώς και μέταλλα όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο σίδηρος και το κάλιο, τα οποία είναι ζωτικά για διάφορες σωματικές λειτουργίες

Το Φρέσκο Κρεμμυδάκι: Πηγή Υγείας στο Πιάτο σας-κατά του διαβήτη και του καρκίνου.

Δεύτερον, το φρέσκο κρεμμυδάκι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του εντέρου. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν επίσης στην ρύθμιση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα και μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων

Τρίτον, το φρέσκο κρεμμυδάκι περιέχει αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά συστατικά, όπως η κουερσιτίνη, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου για ορισμένες μορφές καρκίνου

Κρεμμυδάκια: Μικρά σε Μέγεθος, Μεγάλα σε Διατροφική Αξία

Τέταρτον, το φρέσκο κρεμμυδάκι έχει χαμηλή θερμιδική αξία, κάτι που το καθιστά ιδανικό για δίαιτες απώλειας βάρους. Η χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και ίνες, καθιστά το κρεμμυδάκι έναν εξαιρετικό σύμμαχο στην καταπολέμηση της πείνας και την προώθηση της κορεσμούρόληψη της οστεοπόρωσης, καθώς η κατανάλωσή του έχει συσχετιστεί με τη διατήρηση της οστικής πυκνότητας

Πρόκειται για ένα θρεπτικό και πολυδιάστατο λαχανικό που προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Η προσθήκη του σε διάφορες συνταγές μπορεί να ενισχύσει τη γεύση και τη διατροφική αξία των γευμάτων, καθώς και να προσφέρει θεραπευτικά οφέλη.

Οι βιταμίνες που υπάρχουν στο φρέσκο ​​κρεμμυδάκι:

Βιταμίνη Α (ρετινόλη)
Βιταμίνη Β1 (νιασίνη)
Βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη)
Βιταμίνη Β3 (νιασίνη)
Βιταμίνη Β5 (παντοθενικό οξύ)
Βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ)
Βιταμίνη Κ (φυλλοκινόνη)
Βιταμίνη Ε (τοκοφερόλη) 2

Κατα των φλεγμονών και της αρθρίτιδας

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια  περιέχουν διάφορα βιοενεργά συστατικά.  Μελέτη διαπίστωσε ότι αυτά τα βιοενεργά συστατικά όπως τα θειοσουλφινικά και τα καπένια μπορεί να λειτουργήσουν ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας. Ωστόσο, αυτοί οι ισχυρισμοί πρέπει να αποδειχθούν περαιτέρω από περισσότερη έρευνα.

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια περιέχουν διαφορετικές φαινολικές ενώσεις και αυτές οι φαινολικές ενώσεις μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου. Έρευνα  διαπίστωσε ότι τα φρέσκα κρεμμυδάκια μπορούν να βοηθήσουν στη ρευματική αρθρίτιδα και την οστεοαρθρίτιδα μειώνοντας τον πόνο και τη φλεγμονή.

unsplash.com

Πρησμένα Πόδια και Ανυπόφορη Κούραση: Μοναδικές Μέθοδοι Ανακούφισης Που Κρατάνε Για Πάντα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr