Μπανάνες και Αγνωστα Οφέλη που Κάνουν Καλό στην Υγεία

Μπανάνες και Αγνωστα Οφέλη που Κάνουν Καλό στην Υγεία

Οι μπανάνες είναι μια καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών.
Μια μπανάνα έχει 3 γραμμάρια φυτικών ινών.

Οι άγουρες (πράσινες) μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ανθεκτικό άμυλο , το οποίο έχει πρεβιοτικά αποτελέσματα. Τα πρεβιοτικά βοηθούν στη διατροφή των προβιοτικών, τα οποία βοηθούν στην πέψη και στο να έχουμε ένα υγιές έντερο.

Οι φυτικές ίνες μπορεί να μας βοηθήσουν να αισθανόμαστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα
Οι δίαιτες πλούσιες σε φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν στη χοληστερόλη
Οι μπανάνες μπορεί να είναι καλές για την υγεία της καρδιάς

Το κάλιο στις μπανάνες μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε υγιή επίπεδα

Οι μπανάνες μπορεί να βοηθήσουν στην ανάρρωση μετά την άσκηση
Χάνουμε ηλεκτρολύτες μέσω του ιδρώτα  κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης. Το κάλιο και το μαγνήσιο είναι σημαντικά για αναπλήρωση μετά την εφίδρωση.

Οι μπανάνες μπορεί να μειώσουν τις μυϊκές κράμπες και τον πόνο που σχετίζονται με την άσκηση λόγω του καλίου
Ταιριάζουν σχεδόν σε κάθε δίαιτα και τρόπο ζωής

Δίαιτες/τρόποι ζωής στους οποίους ταιριάζουν οι μπανάνες: χορτοφαγική, vegan/φυτική, παμφάγος, παλαιό, Ολόκληρη30, χωρίς γλουτένη, διαβητική με μέτρο (½ μπανάνα)

Οι εξαγόμενες μπανάνες μαζεύονται πράσινες και ωριμάζουν σε ειδικά δωμάτια κατά την άφιξή τους στη χώρα προορισμού. Αυτά τα δωμάτια είναι αεροστεγή και γεμάτα με αέριο αιθυλενίου για να προκαλέσουν ωρίμανση. Το ζωηρό κίτρινο χρώμα που συνήθως συνδέουμε με τις μπανάνες του σούπερ μάρκετ είναι αποτέλεσμα της τεχνητής διαδικασίας ωρίμανσης.

Ποιες είναι οι κουζίνες που περιλαμβάνουν τακτικά μπανάνες;
Φιλιππίνες – μέρος των παραδοσιακών πιάτων και επιδορπίων όπως maruya (μπανάνες κομμένες σε φέτες, ανεμιστήρες και τηγανητές), turón (μπανάνες σε φέτες, τυλιγμένες σε καστανή ζάχαρη, τυλιγμένες σε ρολό αυγού και τηγανητές σαν λούμπια)
Νότια Ασία/Νοτιοανατολική Ασία – οι τηγανίτες με μπανάνα είναι δημοφιλείς στους ταξιδιώτες. Υπάρχει ένα μονοπάτι Banana Pancake Trail που απευθύνεται σε ταξιδιώτες που αναζητούν τηγανίτες με μπανάνα

Λάος και Ταϊλάνδη – το κολλώδες ρύζι στον ατμό σε φύλλα μπανάνας (khao tom) μπορεί να είναι αλμυρό ή γλυκό (με χοιρινό ή μπανάνες)
Ινδία (Κεράλα) – στον ατμό, προστίθεται σε κάρυ, τηγανητό σε πατατάκια, κοφτά και χαλβά
Μαλαισία, Σιγκαπούρη και Ινδονησία – χτυπημένα και τηγανητά
ΗΒ – τηγανητές μπανάνες
Δυτική Αφρική – τηγανητές 
Ανατολική Αφρική (Ουγκάντα ​​και Τανζανία) – πιάτο με ματόκε (μπανάνα) και φασόλια (σκόρδο, τζίντζερ, κρεμμύδια και νιφάδες τσίλι)

Ηνωμένες Πολιτείες – πουτίγκα μπανάνας, σπαστό μπανάνας, τσιπς μπανάνας, παρφέ, τηγανίτες μπανάνας, ιδιαίτερα δημοφιλή στο paleo

Επιπλέον, τα φύλλα μπανάνας είναι μεγάλα, εύκαμπτα και αδιάβροχα. Συχνά χρησιμοποιούνται ως φιλικά προς το περιβάλλον δοχεία τροφίμων ή ως «πιάτα» στη Νότια Ασία και σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Χρησιμοποιείται επίσης ως περιτύλιγμα στο οποίο μπορείτε να μαγειρέψετε φαγητό στον ατμό.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης μπανανών;
Αποθηκεύστε τις μπανάνες σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από το άμεσο ηλιακό φως για να τις διατηρήσετε φρέσκες για περισσότερο. Εάν οι μπανάνες σας γίνονται πολύ ώριμες, ξεφλουδίστε τις, σπάστε τις σε κομμάτια και φυλάξτε τις σε μια σακούλα στην κατάψυξη για να τις χρησιμοποιήσετε για smoothies ή μπανανόψωμο.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr