Η «πρόκληση της σανίδας»: Χάστε το λίπος στην κοιλιά μέσα σε 10 ημέρες

Η «πρόκληση της σανίδας»: Χάστε το λίπος στην κοιλιά μέσα σε 10 ημέρες

Δοκιμάστε αυτό το 6λεπτο σετ ασκήσεων και δείτε άμεσα αποτελέσματα
Η «πρόκληση της σανίδας»: Χάστε το λίπος στην κοιλιά μέσα σε 10 ημέρες

Η άσκηση της σανίδας είναι κάτι περισσότερο από μία εφήμερη τάση που τυγχάνει να είναι στη μόδα αυτή την περίοδο. Αντιθέτως, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στα προγράμματα φυσικής κατάστασης, καθώς προσφέρει μία ολιστική εκγύμναση για την ενίσχυση του πυρήνα του σώματος.

Γυμνάζει όλες τις ομάδες των μυών του πυρήνα που περιλαμβάνουν τους κοιλιακούς, την πλάτη και τους μυς γύρω από τη λεκάνη. Βοηθά επίσης στην ενδυνάμωση των ώμων, του στήθους, των ποδιών και των γλουτών.

Η ανάπτυξη της δύναμης και της σταθερότητας αυτών των μυών μέσω της σανίδας συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο στη βελτίωση της εκτέλεσης δραστηριοτήτων της καθημερινής ζωής, στην καλή στάση του σώματος, την εξάλειψη των πόνων στην πλάτη, αλλά και σε υψηλού επιπέδου αθλητικές δράσεις.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που οι σανίδες έχουν γίνει η αγαπημένη άσκηση πολλών, από ερασιτέχνες έως επαγγελματίες της φυσικής κατάστασης.

Πρόκειται για μια πολύ απλή άσκηση που μπορεί να ενσωματωθεί με εύκολο τρόπο στη ρουτίνα σας, και η 6λεπτη «πρόκληση της σανίδας» είναι μια απόδειξη των όσων μπορεί να προσφέρει. Παρουσιάστηκε στο Youtube από τον δημιουργό περιεχομένου και bodybuilder Igor Voitenko, ο οποίος υποστηρίζει ότι με το πρόγραμμα σανίδας που προτείνει, θα καταφέρετε να χάσετε λίπος στην κοιλιά μέσα σε μόλις 10 ημέρες.

Είναι εξάλλου γνωστό ότι η εν λόγω άσκηση συμβάλλει στο κάψιμο μέγιστων θερμίδων, γεγονός που βοηθά περαιτέρω στην απώλεια λίπους και στη διατήρηση του σωματικού βάρους σε ένα υγιές εύρος.

Η 6λεπτη πρόκληση σανίδας περιλαμβάνει 9 διαφορετικές ασκήσεις, η καθεμία από τις οποίες γίνεται για 30 δευτερόλεπτα, χωρίς ποτέ να αφήνετε χρόνο για ξεκούραση μεταξύ τους. Ακολουθεί η σειρά των ασκήσεων, οι οποίες θα πρέπει να πραγματοποιούνται καθημερινά για 10 ημέρες:

Σανίδα με τεντωμένα χέρια
Ορειβατική άσκηση
Σανίδα με αγώνες
Σανίδα με περιστροφές
Αντίστροφη σανίδα – γέφυρα
Αντίστροφη σανίδα με ωθήσεις ισχίου
Σταθερή πλαϊνή σανίδα (και στο δεξί και στο αριστερό χέρι)
Πλαϊνή σανίδα push up (και στο δεξί και στο αριστερό χέρι)
Σανίδα με μετάβαση από τεντωμένα χέρια σε αγκώνες

Καλή επιτυχία!

www.newsbeast.gr

unsplash.com

Η λιδοκαΐνη σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, δείχνει νέα έρευνα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr