Το ύπουλο σημάδι που δείχνει ότι ίσως η επιδερμίδα σου γερνάει (πρόωρα)

Το ύπουλο σημάδι που δείχνει ότι ίσως η επιδερμίδα σου γερνάει (πρόωρα)

Ναι, μπορεί να συμβεί ακόμα κι αν είσαι 20 χρονών!

Ναι, τα πιο προφανή σημάδια γήρανσης στην επιδερμίδα είναι οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες, καθώς και όλες οι γραμμές έκφρασης που παύουν να είναι δυναμικές και με το πέρασμα του χρόνου μετατρέπονται σε στατικές, βαθιές ρυτίδες. Ήξερες ωστόσο ότι υπάρχουν και λιγότερο εμφανή σημάδια που υποδηλώνουν ότι ενδεχομένως η επιδερμίδα γερνάει, ακόμα και πριν την ώρα της (πρόωρη γήρανση);

Ένα από αυτά είναι η εμφάνιση κηλίδων, πανάδων αλλά και κάθε είδους καφέ σημαδιών στο σώμα, και ιδίως στο πρόσωπο και στον λαιμό. Πρόκειται πραγματικά για μια ύπουλη ένδειξη καθώς δεν πάει αμέσως το μυαλό σου ότι μπορεί να υποδηλώνει πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Δυστυχώς, τα παραπάνω μπορεί να εμφανιστούν σε όλα τα άτομα ανεξαρτήτως φύλου, ακόμα και από την ηλικία των 20, εφόσον φυσικά εκτίθενται αλόγιστα στον ήλιο.

Θες πιο φρέσκια, νεανική επιδερμίδα; 5 skincare κανόνες που προτείνουμε να ακολουθήσεις πιστά φέτος τον χειμώνα

Γιατί αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση αυτών των ύπουλων σημαδιών στην επιδερμίδα, η ακτινοβολία UV που έχει ενοχοποιηθεί για την πρόωρη γήρανση ακόμα και από πολύ μικρές ηλικίες.

Τι να κάνεις αν παρατηρείς καφέ σημάδια και κηλίδες στο δέρμα

#1. Αντηλιακό και τον χειμώνα
Καλώς ή κακώς, και σε μια χώρα όπως η δική μας, ο ήλιος είναι πολύ έντονος τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Ακόμα όμως και τις συννεφιασμένες μέρες, οι ακτίνες του διαπερνούν τα σύννεφα και φτάνουν σε εμάς το ίδιο έντονες. Μην ξεχνάς το αντηλιακό όλο τον χρόνο και όχι μόνο στις καλοκαιρινές διακοπές! Αν σου έχει περισσέψει απ’ το καλοκαίρι, συνέχισε να το εφαρμόζεις καθημερινά, ενώ αν δεν έχεις, μπορείς να προμηθευτείς κάποιο από τη μεγάλη ποικιλία που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στα φαρμακεία.

 

#2. Απόφυγε τον ήλιο όσο μπορείς
Στο ίδιο σκεπτικό, απόφυγε να εκτίθεσαι στον ήλιο για πολύ. Αυτή η συμβουλή δεν αφορά μόνο την ηλιοθεραπεία το καλοκαίρι, πλέον αφορά και την έκθεσή μας σε αυτόν ακόμα και όταν περπατάμε ή καθόμαστε δίπλα στο παράθυρο. Αν αυτό είναι αδύνατον, φόρα καπέλο.

#3. Χρησιμοποίησε κρέμες με βιταμίνη C
Οι λευκαντικές ιδιότητές τους θα κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα αφού θα βοηθήσουν στο να δείξει πιο φωτεινή και καθαρή. Παράλληλα, τα αντιοξειδωτικά συστατικά τους θα βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση των βλαβών από τις ελεύθερες ρίζες και θα ενισχύσουν την παραγωγή κολλαγόνου.

 

#4. Ρετινόλη
Μπορείς να σκεφτείς το ενδεχόμενο να αρχίσεις να χρησιμοποιείς κρέμες με ρετινόλη, πάντα σε συνεννόηση με τον δερματολόγο σου. Η ρετινόλη θα βοηθήσει επίσης στην ενίσχυση του κολλαγόνου αλλά και στην ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Note: Φυσικά, όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά και καλό είναι να συμβουλεύεσαι πάντα τον δερματολόγο σου, ιδίως αν βλέπεις ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο.

SOS: Πρέπει να σου χτυπήσει καμπανάκι αν παρατηρείς να εμφανίζονται νέες ελιές ή να αλλάζει το χρώμα / σχήμα / μέγεθος των ελιών που έχεις ήδη.

missbloom.gr

unsplash.com

ΟΙ 9 ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 40 ΕΤΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr