ΜΠΑΝΑΝΕΣ: ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΕΑΝ ΤΡΩΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΝΑ….. ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝΤΑΙ.

ΟΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥΣ  

 

Οφέλη για την υγεία του στόματος και των ούλων σας

Με την απαλή υφή τους, τα δόντια σας δεν θα χρειαστεί να εργαστούν πολύ σκληρά για  τις μπανάνες. Αλλά αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι η κατανάλωση μιας μπανάνας κάθε μέρα θα μπορούσε να είναι εξαιρετική για την υγεία του στόματος και των ούλων σας.

Αυτό οφείλεται στη βιταμίνη C . Αν και συνήθως συνδέουμε τη βιταμίνη C με εσπεριδοειδή όπως τα πορτοκάλια ή τα λεμόνια, οι μπανάνες μπορούν επίσης να προσφέρουν μια καλή ποσότητα ανά μερίδα. Σύμφωνα με το WebMD , οι μπανάνες περιέχουν περίπου 10 χιλιοστόγραμμα της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης βιταμίνης C από 75 έως 90 χιλιοστόγραμμα.

Μαζί με την ικανότητα της βιταμίνης C να μας βοηθά να προστατεύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να καταπολεμούμε τις ελεύθερες ρίζες , μελέτες όπως αυτή που δημοσιεύτηκε στο BDJ Open έχουν βρει ότι δίαιτες υψηλότερες σε πρόσληψη φρούτων είχαν θετική επίδραση στην περιοδοντική κατάσταση (ή των ούλων), βοηθώντας στη διατήρηση των ούλων . Όπως αναφέρει η μελέτη, «η βιταμίνη C φαίνεται να συνδέεται θετικά με την περιοδοντική υγεία». 

Τα οστά σας θα μπορούσαν να προστατευθούν από μακροχρόνιες παθήσεις όπως η οστεοπόρωση

Μερικές φορές είναι εύκολο να ξεχνάμε ότι τα οστά μας συνεχώς μεγαλώνουν και αλλάζουν. Όπως είπε ο Δρ Τσαντ Ντιλ, ρευματολόγος και επικεφαλής του Κέντρου Οστεοπόρωσης και Μεταβολικών Νόσων των Οστών, στην  κλινική του Κλίβελαντ , «Ο σκελετός σας είναι εντελώς άλλος κάθε 10 χρόνια». Και αυτό που τρώμε επηρεάζει την υγεία και τη δομή του.

Επομένως, είναι καλό να γνωρίζετε ότι η καθημερινή κατανάλωση μιας μπανάνας θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην υγεία των οστών, ιδιαίτερα μακροπρόθεσμα. Οι μπανάνες είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου, το οποίο μπορεί να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στην προστασία των οστών μας από την οστεοπόρωση , μια πάθηση που κάνει τα οστά μας να γίνονται πιο πορώδη και επομένως πιο εύκολο να σπάσουν. Με περίπου τις μισές γυναίκες και έως και το ένα τέταρτο των ανδρών άνω των 50 ετών να παρουσιάζουν κάταγμα οστών λόγω οστεοπόρωσης, είναι ένα κοινό πρόβλημα μεταξύ των ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με το WebMD , οι τροφές πλούσιες σε κάλιο μπορούν να βοηθήσουν το σώμα μας να διατηρήσει το ασβέστιο του, ένα απαραίτητο μέταλλο για την υγεία των οστών που μπορεί να διαβρωθεί μέσω μιας διατροφής πολύ υψηλής σε αλάτι και νάτριο. Μια μπανάνα την ημέρα θα μπορούσε να είναι απλώς το εισιτήριο για αυτό, σε συνδυασμό βέβαια με μια δίαιτα που εστιάζει στη λιγότερη πρόσληψη νατρίου.

Οι μπανάνες δεν βραβεύονται μόνο για τη μοναδική και νόστιμη γεύση τους. Είναι επίσης μια από τις καλύτερες πηγές φρούτων καλίου , ενός απαραίτητου μετάλλου και ηλεκτρολύτη που χρησιμοποιείται από το σώμα μας για μια σειρά λειτουργιών.

Σύμφωνα με το  Medical News Today , μια μέτρια μπανάνα περιέχει 422 χιλιοστόγραμμα καλίου, περίπου το 9 τοις εκατό της ποσότητας που χρειάζεται ένας μέσος ενήλικας καθημερινά. Η ύπαρξη επαρκών επιπέδων καλίου στο σύστημά σας βοηθά το σώμα σας να διατηρεί την αρτηριακή πίεση χαμηλά, να διατηρεί τα επίπεδα υγρών και να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης πέτρας στα νεφρά .

Χρειαζόμαστε κάλιο για την καρδιαγγειακή υγεία και τη γνωστική λειτουργία.

Η περίσσεια καλίου στη διατροφή μπορεί να προκαλέσει μερικές δυσάρεστες συνέπειες, όπως ναυτία, μυϊκές κράμπες ή πόνους και πόνους στο στήθος, σύμφωνα με το American Kidney Fund . Στις πιο ακραίες περιπτώσεις, η περίσσεια καλίου μπορεί να προκαλέσει ακόμη και καρδιακή προσβολή – γι’ αυτό να προσέχετε πάντα την πρόσληψη και να θυμάστε να προσπαθείτε για ισορροπία στη διατροφή σας.

Εύκολος ύπνος

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι μια  μπανάνα κάθε βράδυ θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο εύκολα. Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου , η διατροφή μας παίζει ισχυρό ρόλο στην υγεία του ύπνου μας, με ορισμένες τροφές να βοηθούν ή να αναστέλλουν την ποιότητα του . Οι μπανάνες, ευτυχώς, παίζουν θετικό ρόλο στον ύπνο .

Οι μπανάνες είναι ωφέλιμες για τον ύπνο επειδή περιέχουν τα μυοχαλαρωτικά μαγνήσιο και κάλιο, τα οποία μας βοηθούν να χαλαρώνουμε . 

Έχουν επίσης έναν ακόμη άσο στο μανίκι που προκαλεί ύπνο: την τρυπτοφάνη. Η τρυπτοφάνη,  είναι ένα αμινοξύ που βοηθά στην παραγωγή  μελατονίνης , μιας ορμόνης που ενθαρρύνει τον υγιή ύπνο. Οι μπανάνες παρέχουν μια καλή δόση τρυπτοφάνης  η οποία έχει επίσης θετικά αποτελέσματα στη διάθεση και την ψυχική υγεία. 

Η κατανάλωση μιας μπανάνας κάθε μέρα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε λίγο βάρος

Αν και η κοινή γνώση υπαγορεύει ότι μια δίαιτα μεγαλύτερη σε φρούτα και λαχανικά σε αντίθεση με τα επεξεργασμένα τρόφιμα με πολλές θερμίδες είναι καλύτερη για τη μέση, οι μπανάνες είναι ιδιαίτερα καλές για απώλεια βάρους.

Όπως λέει η Erin Palinski-Wade, εγγεγραμμένη διαιτολόγος και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια για τον διαβήτη και συγγραφέας του Belly Fat Diet for Dummies , οι μπανάνες μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και να αισθάνεστε χορτάτοι μετά το φαγητό λόγω της σύνθεσής τους, ιδιαίτερα όταν δεν είναι πολύ μουλεμένες. Μιλώντας στο The Healthy , δήλωσε: «Πλούσιες σε φυτικές ίνες, οι ελαφρώς πράσινες μπανάνες περιέχουν μια πηγή ανθεκτικού αμύλου που αφομοιώνεται πιο αργά, προάγοντας την πληρότητα». Το ανθεκτικό άμυλο όχι μόνο έχει λιγότερες θερμίδες ανά γραμμάριο από το κανονικό άμυλο, ανά Healthline , αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της όρεξης, βοηθώντας τους ανθρώπους να ελέγξουν την υπερβολική κατανάλωση τροφής.

Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες της μπανάνας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το βάρος σας χαμηλά. Όπως αναφέρει το Harvard Health Blog , η προσθήκη περισσότερων φυτικών ινών στη διατροφή σας μπορεί να προάγει την απώλεια βάρους, όπως φαίνεται από μια μελέτη που εξέτασε τις επιπτώσεις στις επιπλέον διαιτητικές ίνες στο συνολικό βάρος. Ως εκ τούτου, μια καθημερινή μπανάνα θα μπορούσε να είναι ένα χρήσιμο όπλο στο οπλοστάσιό σας για την απώλεια βάρους.

Η υγεία του εντέρου σας θα μπορούσε να βελτιωθεί

Οι μπανάνες συνιστώνται συνήθως όταν έχουμε στομαχικές διαταραχές, καθώς είναι πιο εύκολο να αφομοιωθούν και μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο στο στομάχι (μέσω του  Self ). Οι μπανάνες θα μπορούσαν επίσης να έχουν μερικά εκπληκτικά οφέλη για τη γενική υγεία του εντέρου σας εάν τις τρώτε καθημερινά.

Σύμφωνα με το BBC Good Food , το άμυλο στις μπανάνες δρα ως πρεβιοτικό , τροφοδοτώντας τα υγιή βακτήρια του εντέρου με καύσιμα. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται ένα περιβάλλον στο οποίο μπορούν να αναπαραχθούν και να ευδοκιμήσουν, κάνοντας το έντερο σας πιο υγιές. Ένα υγιές έντερο δεν σημαίνει απλώς μια πιο ήρεμη κοιλιά. Όπως αναφέρει το WebMD , η υγεία του εντέρου έχει τεράστια επίδραση στο υπόλοιπο σώμα, υποστηρίζοντας τα νεφρά, την καρδιά και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Και αν βρίσκετε τον εαυτό σας λίγο με φουσκωμένη πλευρά, μια μπανάνα την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει και σε αυτό. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Anaerobe,  η οποία παρακολούθησε 34 γυναίκες που έτρωγαν δύο μπανάνες την ημέρα, διαπίστωσε ότι οι συμμετέχουσες υπέφεραν από σημαντικά λιγότερα συμπτώματα φουσκώματος. Αν και αξίζει να θυμηθούμε ότι σε αυτή τη μελέτη συμμετείχε μόνο μια μικρή ομάδα, φαίνεται να δείχνει ότι οι μπανάνες μπορούν να κρατήσουν μακριά το υπερβολικό αέριο.

Θα έχετε πολύ περισσότερη ενέργεια

Οι μπανάνες δεν είναι μόνο βολικές ως σνακ επειδή είναι έτοιμες, είναι επίσης βολικές επειδή προσφέρουν μια σημαντική, γρήγορη δόση ενέργειας. Σε αντίθεση με ορισμένες πηγές, παρέχουν ενέργεια που διατηρεί, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για αθλητές ή απλά για όποιον θέλει να περάσει τη μέρα.

Σύμφωνα με το Medical News Today , οι μπανάνες είναι ιδιαίτερα εξαιρετικές ως πηγή ενέργειας λόγω του συνδυασμού τους από φυσικά σάκχαρα και φυτικές ίνες. Τα φυσικά σάκχαρα στις μπανάνες βοηθούν στο να παρέχουν στο σώμα μια γρήγορη ώθηση ενέργειας, ενώ η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες βοηθά στη διατήρηση της αργής πέψης αυτής της ζάχαρης. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα καίει μέσα από αυτό με πιο σταθερό ρυθμό, σε αντίθεση με κάτι πλούσιο σε ζάχαρη αλλά χαμηλή σε φυτικές ίνες, που προκαλεί γρήγορη ενέργεια που διαχέεται γρήγορα.

Οι μπανάνες είναι τόσο αποτελεσματικές που μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLoS One διαπίστωσε ότι παρείχαν το ίδιο επίπεδο ενέργειας σε ποδηλάτες μεγάλων αποστάσεων με τα ενεργειακά ποτά με βάση τους υδατάνθρακες, ειδικά σχεδιασμένα για αθλητικές επιδόσεις, τόσο πριν από την άσκηση όσο και κατά την αποκατάσταση. Έτσι, την επόμενη φορά που θα φορέσετε τα αθλητικά σας παπούτσια, εξοικονομήστε χρήματα και αγοράστε μια μπανάνα αντί για ένα ακριβό εμπορικό ποτό — θα κάνει το ίδιο.

Η υγεία των πνευμόνων σας θα μπορούσε να βελτιωθεί

Η σύνδεση της υγείας των πνευμόνων με τη διατροφή μας δεν είναι συνήθως ο πρώτος ή ο πιο φυσικός σύνδεσμος, αλλά αυτό που τρώμε μπορεί να έχει ισχυρή επίδραση στη λειτουργία των πνευμόνων μας. Μια καθημερινή μπανάνα μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της υγείας των πνευμόνων σας, σε μεγάλο βαθμό λόγω των υψηλών επιπέδων καλίου που υπάρχουν στα φρούτα.

Όπως είπε η Lisa Richards, διατροφολόγος και συγγραφέας του The Candida Diet , στο  Eat This, Not That , το κάλιο είναι «απαραίτητο» για να διατηρήσουμε τους πνεύμονές μας υγιείς και να λειτουργούν σωστά. «Η κατανάλωση επαρκούς καλίου, ειδικά ως παιδί, βοηθά στην αύξηση της πνευμονικής λειτουργίας και ικανότητας», εξήγησε περαιτέρω η δημοσίευση, αναφερόμενη σε μια μελέτη για το θέμα.

Οι μπανάνες θα μπορούσαν επίσης να είναι ευεργετικές για όσους έχουν χρόνιες πνευμονικές παθήσεις. Σύμφωνα με μια μελέτη, η οποία εξέτασε τις επιπτώσεις της διατροφής σε όσους ζουν με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που τρώνε πιο υγιεινές δίαιτες, συμπεριλαμβανομένων των μπανανών, είχαν συνολικά λιγότερα συμπτώματα και καλύτερη λειτουργία των πνευμόνων (μέσω  WebMD ). Αν και η κατανάλωση μπανανών από μόνη της δεν θα προκαλέσει απαραίτητα τεράστια διαφορά, οι μπανάνες ως μέρος μιας ποικίλης και θρεπτικής διατροφής και ως εξαιρετική πηγή καλίου, θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Μπορεί να βοηθήσετε στην προστασία του συκωτιού σας

Το συκώτι σας βλέπει πολλή δράση. Ως το όργανο που καθαρίζει το αίμα σας από τις τοξίνες, είναι αρκετά απασχολημένο — και είναι σημαντικό να το υποστηρίζουμε μέσω της διατροφής μας. Ευτυχώς, μια καθημερινή μπανάνα θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος φίλος του συκωτιού σας.

Σύμφωνα με το Liver Support , οι μπανάνες μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη του ήπατος για μερικούς βασικούς λόγους. Η υψηλή περιεκτικότητα της μπανάνας σε κάλιο συμβάλλει στη διατήρηση των επιπέδων υγρών και προωθεί την υγιή κυκλοφορία των θρεπτικών ουσιών και των υποπροϊόντων των αποβλήτων μέσω των κυττάρων, υποστηρίζοντας το συκώτι στη λειτουργία του. Η περιεκτικότητα σε ανθεκτικό άμυλο και φυτικές ίνες των μπανανών μπορεί επίσης να βοηθήσει στον μετριασμό του σακχάρου και της χοληστερόλης στο αίμα, κάτι που μπορεί και τα δύο, σε υψηλά επίπεδα, να σημαίνουν προβλήματα για το συκώτι σας.

Οι μπανάνες θα μπορούσαν επίσης να είναι ωφέλιμες για όσους έχουν ήδη ηπατική βλάβη και το κάλιο στις μπανάνες μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της. Τα χαμηλά επίπεδα καλίου μπορούν να επιταχύνουν την ανάπτυξη μη αλκοολικής λιπώδους ηπατικής νόσου , σύμφωνα με το  WebMD ,  ενώ η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε κάλιο μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της υγείας του ήπατος. Όπως συμβαίνει με κάθε πτυχή της διατροφικής υγείας, κανένα τρόφιμο δεν θα σας θεραπεύσει εάν ένα όργανο αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά η συμπερίληψη της μπανάνας στη διατροφή σας δεν είναι ένα κακό μέρος για να ξεκινήσετε.

Η αρτηριακή σας πίεση μπορεί να βελτιωθεί

Σύμφωνα με το CDC , σχεδόν οι μισοί ενήλικες στις ΗΠΑ έχουν υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση) και με την αυξημένη αρτηριακή πίεση που οδηγεί σε υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού, μπορεί να είναι σοβαρό πρόβλημα.

Εάν ανησυχείτε για την αρτηριακή σας πίεση, να ξέρετε ότι η καθημερινή κατανάλωση μιας μπανάνας θα μπορούσε να σας βοηθήσει να την αντιμετωπίσετε. Όπως αναφέρει το Medical News Today , οι μπανάνες θα μπορούσαν να συμβάλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης λόγω των επιπέδων καλίου τους. Το κάλιο μπορεί να μειώσει τις επιδράσεις του νατρίου στην αρτηριακή πίεση, γεγονός που μπορεί να την αυξήσει προκαλώντας τη σκλήρυνση και στένωση των αιμοφόρων αγγείων, που σημαίνει ότι το αίμα πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να κυκλοφορήσει στο σώμα (μέσω  Cleveland Clinic ).

Το κάλιο μειώνει αυτή την ακαμψία και την ένταση, βοηθώντας το αίμα να κινείται ευκολότερα. Ως εκ τούτου, εάν η αρτηριακή σας πίεση είναι λίγο υψηλή, πιάστε την πριν να είναι πολύ αργά – και πάρτε μια μπανάνα ως σνακ.

Εάν τρώτε καθημερινά μια μπανάνα μετά από μια προπόνηση, μπορείτε να περιμένετε να αναρρώσετε πιο γρήγορα

Αν χρονομετρήσετε μετά την προπόνησή σας, θα δείτε την ανάρρωσή σας να βελτιώνεται.

Η πλούσια σε υδατάνθρακες φύση της μπανάνας βοηθά στην παραγωγή ινσουλίνης , η οποία στη συνέχεια βοηθά στη μεταφορά του σακχάρου στο αίμα σας στους μύες σας, όπου αποθηκεύεται ως γλυκογόνο και το οποίο χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αυτό βοηθά τους μύες σας να προετοιμαστούν για την επόμενη προπόνησή σας πιο γρήγορα.

Το κάλιο στις μπανάνες βοηθά επίσης να αποτρέψετε τις κράμπες των μυών σας μετά την άσκηση και  στη διατήρηση της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών σας . Έτσι, την επόμενη φορά στο γυμναστήριο, πάρτε μια μπανάνα μαζί σας .

Η καθημερινή κατανάλωση μιας μπανάνας θα μπορούσε να βοηθήσει στη λειτουργία του εγκεφάλου σας

Η υγεία του εγκεφάλου μας επηρεάζεται άμεσα από τη διατροφή μας και μια θρεπτική και ευρείας κλίμακας δίαιτα πλούσια σε φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνες μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλό μας να λειτουργήσει σωστά (μέσω του  Healthbeat ). Οι μπανάνες μπορούν να συμβάλουν σε αυτή την υγιή λειτουργία σε μεγάλο βαθμό, ιδιαίτερα λόγω των εξαιρετικών επιπέδων τους σε βιταμίνη Β6.

Η βιταμίνη Β6 είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία μας με πολλούς τρόπους, βοηθώντας τα πάντα, από την υγεία των ματιών μέχρι την πρόληψη του καρκίνου, ανά Healthline , αλλά μερικοί από τους πιο ειδικούς για τον εγκέφαλο τρόπους με τους οποίους μπορεί να μας βοηθήσει είναι ο ρόλος της στη θετική ρύθμιση της διάθεσης και τη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου. Μακροπρόθεσμα, η βιταμίνη Β6 θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ , αν και η έρευνα εξακολουθεί να είναι ανάμεικτη σε αυτό.

Αυτά είναι καλά νέα για τους λάτρεις της μπανάνας: Σύμφωνα με το My Food Data , οι μπανάνες είναι μια από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης Β6 εκεί έξω, με ένα φλιτζάνι μπανάνες σε φέτες να παρέχει το 32 τοις εκατό της μέσης ημερήσιας ανάγκης ενός ενήλικα. 

Θα λαμβάνετε μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών καθημερινά

Η απόκτηση ενός υγιούς εφοδιασμού αντιοξειδωτικών είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγείας, αλλά θα σας συγχωρούσαν που δεν ξέρετε τι ακριβώς κάνουν. Ουσιαστικά, τα αντιοξειδωτικά είναι χημικές ουσίες που μειώνουν τις επιπτώσεις των ελεύθερων ριζών, οι οποίες είναι ασταθή άτομα στο σώμα μας που μπορούν να προκαλέσουν γήρανση, να βλάψουν τα κύτταρά μας και να προκαλέσουν μια σειρά από ασθένειες, κυρίως καρκίνο (μέσω  Medical News Today ).

Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να προέρχονται από μια σειρά πηγών και η λήψη καλών πηγών αντιοξειδωτικών είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση αυτών των ασταθών ατόμων υπό έλεγχο. Και ευτυχώς για τη διατροφή σας, οι μπανάνες τις έχουν σε μπαστούνια, πράγμα που σημαίνει ότι εάν τρώτε μία καθημερινά, θα μπορούσατε να βοηθήσετε στην προστασία της υγείας σας. Όπως είπε η Laura Flores, μια διατροφολόγος από το Σαν Ντιέγκο, στο  Live Science ,  «οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να παρέχουν προστασία από τις ελεύθερες ρίζες, με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή κάθε μέρα, από το φως του ήλιου μέχρι τη λοσιόν που βάζετε στο δέρμα σας. .” Έτσι, την επόμενη φορά που θα ψήσετε μια παρτίδα μπισκότα, ρίξτε και λίγη μπανάνα εκεί. 

Θα μπορούσατε να προστατεύετε τα νεφρά σας από τον καρκίνο

Τα ισχυρά νεφρά  βοηθούν στο φιλτράρισμα των αποβλήτων από το αίμα και το σώμα σας. Με μια τόσο ουσιαστική λειτουργία, η φροντίδα τους είναι κορυφαία προτεραιότητα και μια καθημερινή μπανάνα μπορεί να βοηθήσει σε αυτό με μερικούς πολύ τεράστιους τρόπους.

Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση μιας μπανάνας κάθε μέρα θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου των νεφρών. Μια μεγάλης κλίμακας μελέτη που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Cancer εξέτασε τη συχνότητα εμφάνισης καρκινώματος των νεφρών , έναν τύπο καρκίνου των νεφρών, και εξέτασε τη σχέση μεταξύ της διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτα και λαχανικά και της νόσου. Η μελέτη διαπίστωσε ότι μεταξύ όλων των τροφών που καταναλώνονταν, οι γυναίκες που έτρωγαν τέσσερις έως έξι μπανάνες την εβδομάδα είχαν τον χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο.

Αν και αυτά είναι εξαιρετικά νέα για άτομα που δεν πάσχουν από νεφρικές παθήσεις, εάν αυτή τη στιγμή υποβάλλεστε σε θεραπεία για καρκίνο του νεφρού, είναι σημαντικό να προσέχετε την κατανάλωση μπανάνας. Όπως εξήγησε το Kidney Cancer UK , η κατανάλωση μπανανών με καρκίνο των νεφρών είναι γενικά ασφαλής, αλλά η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα καλίου σας, τα οποία μπορεί να είναι επικίνδυνα εάν υποβάλλεστε σε θεραπεία. Πάντα να συμβουλεύεστε έναν επαγγελματία υγείας πριν κάνετε σημαντικές αλλαγές στη διατροφή σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr