Απαλλαγείτε από το χάος στην κουζίνα με ένα κόλπο οργάνωσης που εφαρμόζεται σε εστιατόρια

Απαλλαγείτε από το χάος στην κουζίνα με ένα κόλπο οργάνωσης που εφαρμόζεται σε εστιατόρια

Μια πολυάσχολη μαμά αποκάλυψε το μυστικό για να διατηρεί την κουζίνα της καθαρή και οργανωμένη, εμπνευσμένο από τις συνήθειες των εστιατορίων. Στο βίντεo της στο Instagram, η Teia (@mommateia) παραδέχεται ότι αρχικά δίσταζε να δοκιμάσει το κόλπο.

Μην αμελείτε να καθαρίσετε 4 σημεία στην κουζίνα σας – Το κόλπο με ένα απροσδόκητο εργαλείο ομορφιάς
«Γούρλωσα κυριολεκτικά τα μάτια μου όταν το άκουσα για πρώτη φορά», είπε η Instagrammer. Ωστόσο, αφού το δοκίμασε, επιβεβαιώνει ότι λειτουργεί και τώρα το εφαρμόζει πιστά. «Λειτουργεί σίγουρα, αν σταματήσετε να είστε πεισματάρηδες και απλά το δοκιμάσετε», είπε στους followers της.

Η Teia αποκάλυψε ότι κάθε βράδυ πριν κοιμηθούν εκείνη και ο σύζυγός της, “κλείνουν” την κουζίνα τους. Ουσιαστικά ακολουθούν μια ρουτίνα καθαρισμού, όπως θα έκαναν αν έκλειναν ένα εστιατόριο. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουν ότι όλα είναι καθαρά και έτοιμα για χρήση στην κουζίνα τους το επόμενο πρωί.

Η λίστα εργασιών του “κλεισίματος” της κουζίνας περιλαμβάνει:

τον καθαρισμό των πάγκων,
το άδειασμα του πλυντηρίου πιάτων και
τη διασφάλιση ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα φαγητού ή ακαταστασία.

Η Teia επισημαίνει ότι η κουζίνα είναι ο πρώτος χώρος που μπαίνει η οικογένειά της το πρωί και ήθελε να ξεκινάει τη μέρα της με θετική ενέργεια. Πρόσθεσε ότι το να είναι η κουζίνα καθαρή και έτοιμη κάθε μέρα έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τη διάθεση της οικογένειας.

Στο βίντεο της, η Teia δείχνει τη νυχτερινή τους ρουτίνα σε γρήγορη προβολή. Εκτός από το σκούπισμα των πάγκων, οι εργασίες τους περιλαμβάνουν τη συλλογή των υπολειμμάτων φαγητού και το σκούπισμα του δαπέδου.

Η Teia επισημαίνει ότι η συνήθεια αυτή είναι παρόμοια με το στρώσιμο του κρεβατιού κάθε πρωί. Και οι δύο συνήθειες μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά σας και να σας βοηθήσουν να διατηρείτε το σπίτι σας τακτοποιημένο.

«Η ζωή μας έγινε πολύ πιο εύκολη όταν αρχίσαμε να έχουμε αυτή τη συνήθεια», είπε η Teia στους followers της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Teia (@mommateia)

Οι followers της μοιράστηκαν τις σκέψεις τους σχετικά με τη συμβουλή της στα σχόλια. «Ναι! Το κάνω αυτό καθημερινά εδώ και χρόνια» έγραψε ένας χρήστης του Instagram. «Το κάνω σε όλο το σπίτι πριν φύγω για διακοπές, έτσι ώστε να επιστρέφουμε όλοι σε ένα καθαρό σπίτι, αντί να ανοίγουμε την πόρτα σε ένα σπίτι γεμάτο δουλειές μετά από χαλάρωση μιας εβδομάδας», σχολίασε κάποιος άλλος χρήστης. «Ναι, είναι τόσο καλό και ευχάριστο να ξυπνάς και να μπαίνεις σε μια καθαρή κουζίνα», σχολίασε ένας τρίτος χρήστης.

www.enikos.gr

unsplash.com

Πέντε συμβουλές ομορφιάς για να ξυπνάς κάθε πρωί φρέσκια

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr