Διατροφολόγος εξηγεί πώς μια «παρασπονδία» στη δίαιτα μπορεί να διευκολύνει την απώλεια βάρους

Διατροφολόγος εξηγεί πώς μια «παρασπονδία» στη δίαιτα μπορεί να διευκολύνει την απώλεια βάρους

Οι περισσότεροι όταν ξεκινούν να κάνουν μία δίαιτα αρχικά τα πηγαίνουν καλά και στην πορεία τα παρατάνε με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να κατακτούν τους στόχους τους.

Μάλιστα ενδέχεται να επιστρέψουν στην προηγούμενη κατάστασή τους ή σε χειρότερη.

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Brittany Werner η οποία μίλησε στο businessinsider.com, συμβούλεψε όσους κάνουν διατροφή και βρίσκονται στο σημείο που δυσκολεύονται, να την διακόψουν για μερικές ημέρες.

Γιατί όμως; Σύμφωνα με έρευνες ο υπερβολικός περιορισμός για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να έχει τα αντίστροφα αποτελέσματα προκαλώντας ένας φαύλο κύκλο δίαιτας και αύξησης βάρους.

Αντίθετα, μερικές ημέρες ή εβδομάδες με πιο ελεύθερο διατροφικό πλάνο μπορούν να σας βοηθήσουν να επαναφέρετε το μυαλό σας και να κάνουν πιο πιθανή την απώλεια βάρους μακροπρόθεσμα.

«Δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύεις ότι θα είσαι σε φάση απώλειας βάρους και λίπους όλο το χρόνο. Το σώμα χρειάζεται ένα διάλειμμα», τόνισε η διαιτολόγος.

«Διατηρήστε τον μεταβολισμό σας υγιή και το αίσθημα της πείνας υπό έλεγχο χωρίς να διακινδυνεύσετε την πρόοδο που έχετε κερδίσει με κόπο. Κάντε διαλείμματα δίαιτας αλλά με σωστό τρόπο», πρόσθεσε.

Τι ακριβώς είναι ένα διάλειμμα από τη διατροφή

«Ένα διάλειμμα διατροφής σημαίνει να χαλαρώνετε βραχυπρόθεσμα την τρέχουσα διατροφική σας ρουτίνα, δίνοντας στον εαυτό σας μεγαλύτερη ευελιξία στο τι τρώτε», εξήγησε.

Η διακοπή της διατροφής σας είναι σημαντική γιατί η απώλεια βάρους μπορεί να είναι μια άβολη διαδικασία, ακόμα κι αν τα κάνετε όλα σωστά. Το να έχετε έλλειμμα θερμίδων —τρώγοντας λιγότερα από όσα καίτε— μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πεινασμένοι και κουρασμένοι και πιθανότατα θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί στις διατροφικές σας επιλογές.

«Ακόμα κι αν περιορίζετε ελαφρώς το φαγητό, μπορεί να είναι δύσκολο».

«Το διάλειμμα από την διατροφή θα σας βοηθήσει με δύο βασικούς τρόπους: Πρώτον, σας δίνει μια ψυχολογική ώθηση στο να απολαμβάνετε περισσότερα φαγητά και να μην χρειάζεται να σκέφτεστε τόσο πολύ τι τρώτε, και σας δίνει κίνητρο να παραμείνετε σε καλό δρόμο όταν επιστρέψετε στην διατροφή σας. Δεύτερον το να φάτε μερικές ημέρες περισσότερο από ότι συνήθως θα δώσει μία ώθηση στον μεταβολισμό σας», δήλωσε.

Πότε πρέπει να κάνετε διάλειμμα

Ο σωστός χρόνος για να κάνετε το διάλειμμα σίγουρα διαφέρει από άτομο σε άτομο. Ωστόσο μία γενική οδηγία είναι να εξετάζετε το ενδεχόμενο ενός διαλείμματος δίαιτας κάθε λίγους μήνες, περίπου 12 έως 16 εβδομάδες.

Μπορείτε επίσης να κάνετε διάλειμμα -χωρίς να το παρακάνετε- όταν είστε στις καλοκαιρινές σας διακοπές. Αυτό θα σας κάνει να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς να σκέφτεστε τόσο αυστηρά τι θα φάτε και τι όχι.

www.bovary.gr

unsplash.com

Εσώρουχα: Κάθε πότε πρέπει να τα αλλάζεις και πότε πρέπει να αγοράζεις καινούρια;

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr