4 σημαντικά λάθη που κάνουμε με την εφαρμογή της ρετινόλης και ελάχιστες γνωρίζουν

4 σημαντικά λάθη που κάνουμε με την εφαρμογή της ρετινόλης και ελάχιστες γνωρίζουν

Μήπως υποκύπτεις και εσύ σε αυτά τα λάθη;

Νίνα Μουσούρη

4 σημαντικά λάθη που κάνουμε με την εφαρμογή της ρετινόλης και ελάχιστες γνωρίζουν

Γνωρίζουμε ότι η ρετινόλη, γνωστή και ως ένα από τα παράγωγα της βιταμίνης Α, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συστατικά στην φροντίδα του δέρματος. Ωστόσο, η εσφαλμένη της χρήση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα τα οποία φυσικά, θα μας κρατήσουν μακριά και από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, αποφασίσαμε να αναφερθούμε σε 4 συχνά λάθη τα οποία δεν είναι τόσο διαδεδομένα και τα κάνουμε οι περισσότερες από εμάς.

Υπερβολική χρήση

Οι περισσότερες από εμάς όταν βλέπουμε ότι ένα προϊόν λειτουργεί στην επιδερμίδα μας, το παρακάνουμε με την εφαρμογή του. Ωστόσο, στην περίπτωση της ρετινόλης η περισσότερη ποσότητα δεν σημαίνει ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Η υπερβολική εφαρμογή μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος, ερυθρότητα ή ξεφλούδισμα. Γι’ αυτό, άλλωστε οι ειδικοί μας προτείνουν να ξεκινάμε πάντα με χαμηλά ποσοστά συγκέντρωσης και να κάνουμε την εφαρμογή της σταδιακά μέχρι να συνηθίσει το δέρμα μας.

Δεν είμαστε συνεπείς στην εφαρμογή της

Σε κάθε ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθούμε, αν θέλουμε να δούμε αποτελέσματα, είναι σημαντικό να μένουμε πιστές στην εφαρμογή του.

Κάνουμε λάθος συνδυασμούς

Το έχουμε πει και θα το ξανά πούμε: ορισμένα ενεργά συστατικά δεν μπορούν να αναμειχθούν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη ρετινόλη. Γιατί; Ο συνδυασμός της ρετινόλης με άλλα ισχυρά ενεργά συστατικά όπως βιταμίνη C, γλυκολικό ή σαλικυλικό οξύ αυξάνει τον κίνδυνο ερεθισμού του δέρματος, ερυθρότητας και ευαισθησίας. Μπορούμε να πούμε ότι η ρετινόλη είναι επαρκής από μόνη της.

Δεν κάνουμε σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας

Αν θέλουμε να επωφεληθούμε από τα οφέλη της ρετινόλης, συνιστάται η εφαρμογή της σε τέλεια καθαρό και ενυδατωμένο δέρμα. Φυσικά αυτό ισχύει και για κάθε άλλο skincare προϊόν που εφαρμόζουμε. Τέλος, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι η χρήση της ρετινόλης σε υγρό δέρμα μπορεί να αραιώσει το προϊόν και να μειώσει την αποτελεσματικότητά του.

elle.gr

unsplash.com

Υγρή βιταμίνη Α (σέρουμ). Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

Τα tips στο μακιγιάζ για πιο φωτεινό και ξεκούραστο βλέμμα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr