Κεραμική εστία: 5 τρόποι για να την κάνετε να αστράφτει σαν καινούργια

Κεραμική εστία: 5 τρόποι για να την κάνετε να αστράφτει σαν καινούργια

Αποτελεσματικά και εύκολα tips

Η κουζίνα είναι λογικό να μαζεύει τους περισσότερους λεκέδες. Υπάρχουν τρόποι να καθαρίσετε τις εστίες χωρίς κόπο.

Ακολουθούν εύκολα hacks.
Κεραμική εστία: Η μαγειρική είναι κάτι πολύ όμορφο αλλά είναι και χρονοβόρο. Ακόμα πιο χρονοβόρο είναι το καθάρισμα της κουζίνας που επέρχεται την μαγειρική. Υπάρχουνε όμως κάποια κόλπα τα όποια θα σας βοηθήσουν για να καθαρίσετε την κουζίνα σας.

Κεραμική εστία: 5 τρόποι για να την κάνετε να αστράφτει σαν καινούργια

Μέθοδος απόξεσης

Κατ ‘αρχάς, προσθέστε μια καλή ποσότητα υγρό καθαρισμού στο καμένο σημείο. Στη συνέχεια, με τη σπάτουλα, απομακρύνετε το λεκέ. Βεβαιωθείτε ότι είστε πολύ προσεκτικοί με αυτήν τη μέθοδο. Υπάρχη κίνδυνος τραυματισμού.

Μέθοδος πετσέτας

Σκουπίστε την επιφάνεια του φούρνου σας με ξύδι. Στη συνέχεια, πασπαλίστε μια γενναιόδωρη ποσότητα σόδας φαγητού σε ολόκληρη την επιφάνεια και βάλτε πάνω της μια πετσέτα σε ζεστό νερό και αφήστε την για 15 λεπτά. Αυτό θα μαλακώσει τους λεκέδες στην κουζίνα. Βγάλτε την και τρίβετε τον λεκέ με ένα σφουγγάρι.

Μέθοδος σφουγγάρι σιλικόνης

Κατ ‘αρχάς, τρίψτε τους λεκέδες με ένα σφουγγάρι σιλικόνης με κυκλική κίνηση. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τέσσερις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και μια κουταλιά της σούπας ξύδι και κάντε ένα μείγμα.

Τοποθετήστε το πάνω από τους λεκέδες σας και αφήστε τους να μουλιάσουν για λίγα λεπτά. Αφαιρέστε το με ένα πανί και σκουπίστε τη φούρνο με ένα υγρό πανί.

Μέθοδος αμμωνίας και αλκοόλης

Αναμείξτε ένα μέρος αμμωνίας με 10 μέρη νερού και λίγο αλκοόλη σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε στον λεκέκαι αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά πριν το σκουπίσετε.

Μέθοδος υγρού απορρυπαντικού πιάτων

Βάλτε λίγο υγρό σαπούνι στον φούρνο σας και, στη συνέχεια, ρίξτε λίγο σόδα σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίστε λίγο υπεροξείδιο υδρογόνου και αναμείξτε με το δάχτυλό σας. Σκουπίστε με ένα καθαρό υγρό πανί.

Ακολουθήστε τα παραπάνω και θα μας θυμηθείτε!

 Europost 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr