Με αυτές τις ασκήσεις θα χάσετε περισσότερο λίπος στην κοιλιά

Με αυτές τις ασκήσεις θα χάσετε περισσότερο λίπος στην κοιλιά

Μεγαλώνοντας, είναι σύνηθες να βλέπουμε αύξηση του λίπους στην κοιλιά που συσσωρεύεται κατά μήκος της μέσης.

Αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή η μυϊκή μάζα μειώνεται με την ηλικία, καθώς το λίπος αυξάνεται.

Παρόλα αυτά, επειδή εμείς επιθυμούμε να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, παρακάτω σας δείχνουμε όλες τις ασκήσεις που βοηθούν στην καύση περισσότερου λίπους εύκολα κι αποτελεσματικά.

Αερόβιο ή Cardio

Το πρώτο σας βήμα για την καύση του λίπους από την κοιλιά είναι να εντάξετε τουλάχιστον 30 λεπτά αερόβιας άσκησης ή cardio στην καθημερινή σας ρουτίνα. Μελέτες δείχνουν ότι οι αερόβιες ασκήσεις βοηθούν σημαντικά στη μείωση του λίπους της συγκεκριμένης περιοχής.

Δοκιμάστε ασκήσεις όπως:

Περπάτημα, ειδικά με γρήγορο ρυθμό
Τρέξιμο
Ποδηλασία
Κωπηλασία
Κολύμπι
Ποδηλασία
Ομαδικά μαθήματα γυμναστικής
HIIT ή διαλειμματική προπόνηση

Η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT) και η απλή διαλειμματική προπόνηση είναι ρουτίνες άσκησης που χρησιμοποιούν σύντομες εκρήξεις έντονου work-out αναμεμειγμένες με κινήσεις χαμηλότερης έντασης και περιόδους ανάπαυσης. Έρευνες δείχνουν ότι οι ασκήσεις HIIT για το λίπος της κοιλιάς βοηθούν στον έλεγχο του βάρους και στη βελτίωση της συνολικής φυσικής σας κατάστασης.

Αυτές οι ασκήσεις δεν απαιτούν πολύ χρόνο, αλλά εξακολουθούν να κάνουν την καρδιά σας να χτυπάει δυνατά και να γυμνάζουν ολόκληρο το σώμα σας. Κάθε ρουτίνα έχει μια επιλογή δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν τις ακόλουθες κινήσεις:

Pushing
Pulling
Squating
Deadlifting

Ορισμένες ασκήσεις HIIT που μπορούν να δοκιμάσουν άτομα όλων των επιπέδων φυσικής κατάστασης και ηλικιών είναι οι εξής:

Jumping jacks
Burpees
Push ups
Jump squats

Για να ξεκινήσετε, επιλέξτε μια σειρά από ασκήσεις HIIT για το λίπος της κοιλιάς. Εκτελέστε μια δραστηριότητα για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ξεκουραστείτε για 30 δευτερόλεπτα. Κάντε την επόμενη δραστηριότητα και, στη συνέχεια, ξεκουραστείτε. Όταν ολοκληρώσετε όλες τις δραστηριότητες, μπορείτε να επαναλάβετε τον κύκλο μερικές ακόμη φορές.

Προπόνηση με βάρη και αντίσταση

Η προπόνηση με βάρη είναι επίσης ένα σημαντικό μέρος της καύσης του λίπους της κοιλιάς. Δεδομένου ότι οι μύες καίνε περισσότερες θερμίδες από ό,τι το λίπος όταν το σώμα βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας, το να έχετε περισσότερο μυϊκό τόνο μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερο λίπος. Οι ερευνητές έχουν επίσης διαπιστώσει ότι η προπόνηση αντίστασης, η οποία περιλαμβάνει την προπόνηση με βάρη, μπορεί να αυξήσει το άλιπος βάρος ενώ μειώνει το λίπος και μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό ταυτόχρονα.

Μερικές ασκήσεις με βάρη για το λίπος της κοιλιάς που πρέπει να συμπεριλάβετε στη ρουτίνα σας είναι:

Bicep curls
Lunges
Squats
Tricep kickbacks

Με αυτές τις ασκήσεις, μπορείτε να κάνετε 12 επαναλήψεις με ελαφρύτερα βάρη, μεταξύ 5 και 8 κιλών. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε πιο βαριά βάρη με λιγότερες επαναλήψεις και χρόνο ανάπαυσης μεταξύ των σετ.

Ασκήσεις για την κοιλιά

Επειδή το λίπος της κοιλιάς κολλάει στην περιοχή της μέσης και του στομάχου, η εκτέλεση ορισμένων ασκήσεων ειδικά γι’ αυτήν την περιοχή μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμησή του. Προσπαθήστε να τονώσετε το στομάχι σας, ενώ παράλληλα αποτελούν μια καλή πηγή άσκησης.

Αυτές οι ασκήσεις είναι ιδανικές για άτομα κάθε ηλικίας. Ορισμένα work-out κοιλιακών που μπορείτε να δοκιμάσετε ακόμα και στο σπίτι περιλαμβάνουν:

60-second planks
Bicycle crunches
Abdominal crunches
Leg lifts

glow.gr

unsplash.com

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Μακροζωία: Ο απλός τρόπος που την εξασφαλίζει, σύμφωνα με τους ειδικούς του Χάρβαρντ

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr