Οι αλλαγές που θα δείτε στο σώμα σας αν κάνετε κάθε μέρα 20 λεπτά pilates

Οι αλλαγές που θα δείτε στο σώμα σας αν κάνετε κάθε μέρα 20 λεπτά pilates

Γιατί αξίζει να δοκιμάσετε pilates.

Η σχέση ορισμένων ανθρώπων με κάθε μορφή άσκησης μπορεί να είναι εξαιρετική, ενθουσιώδης, περίπλοκη ή και… απόμακρη καθώς είναι δύσκολο στην ήδη φορτωμένη καθημερινότητά μας να εντάξουμε και μία προπόνηση που απαιτεί χρόνο αλλά και δέσμευση.

Για παράδειγμα, σε κάποιους ανθρώπους δεν ταιριάζει η άσκηση στο γυμναστήριο λόγω της πολυκοσμίας, άλλοι δεν μπορούν να βρουν χρόνο για ομαδικά μαθήματα, ή το τρέξιμο για τους μεγαλύτερους ηλικιακά μπορεί να είναι επίπονο
-καθώς όσο μεγαλώνουμε δεν έχουμε την ίδια αντοχή- με αποτέλεσμα να το διακόπτουν.

Ωστόσο, μία συγκεκριμένη μορφή άσκησης όπως το pilates θα μπορούσε να μας βοηθήσει σε οποιαδήποτε ηλικία να διατηρήσουμε τη δύναμή μας, να ενδυναμώσουμε τον πυρήνα μας και βελτιώσουμε την διάθεσή μας, καθώς δεν ωφελεί μόνο την σωματική υγεία αλλά και την ψυχική, μειώνοντας τα επίπεδα του στρες.

Τα οφέλη του gentle pilates


Το σημαντικό όμως είναι να μπορέσουμε να βρούμε όχι μόνο το είδος της άσκησης που μας ταιριάζει αλλά και να συνειδητοποιήσουμε το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε ως ασκούμενοι. Γι’ αυτό αν είστε αρχάριοι καλό θα είναι να ξεκινήσετε κάνοντας gentle pilates.

Ξεκινήστε με μία 25λεπτη προπόνηση για αρχάριους, εστιάζοντας στην αναπνοή και στις ελεγχόμενες κινήσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση του κορμού, των χεριών, των γλουτών και των ποδιών. Δώστε έμφαση στους μύες του πυελικού εδάφους και στη στάση του σώματος. Ακόμη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε props ως σταθεροποιητές.

Αργότερα, όταν θα έχετε συνηθίσει τις ασκήσεις των αρχάριων προχωρήστε στο μέτριο επίπεδο.

Κάποια από τα αποτελέσματα της ενδυνάμωσης του πυρήνα είναι: η σταθερότητα της λεκάνης που βοηθά τη σωστή βάδιση, αλλά και η αίσθηση ότι στεκόμαστε «πιο ψηλά» σαν να μας τραβάει μια αόρατη κλωστή. Αν προσθέσουμε και την σωστή αναπνοή τότε επιτυγχάνουμε ισορροπία σώματος και νου. Ακόμη, με την ενεργοποίηση των κοιλιακών, των μυών πλάτης-ράχης και των γλουτών, διορθώνονται προβλήματα της σπονδυλικής στήλης (κύφωση, σκολίωση, λόρδωση) και το σώμα αποφορτίζεται από οχλήσεις σε αυχένα, μέση και ισχία.

Έτσι το σώμα κυριολεκτικά μεταμορφώνεται και αποκτάμε μια υγιή και αρμονική σιλουέτα.

Το Pilates είναι κατάλληλο για όλους ανεξαρτήτως επιπέδου φυσικής κατάστασης, ηλικίας ή βάρους. Η ενσωμάτωση του pilates στο πρόγραμμα προπόνησής σας μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Είτε επιδιώκετε να αισθανθείτε καλύτερα, να τονώσετε το σώμα σας, είτε να χτίσετε μυϊκή μάζα και οστική πυκνότητα.

Τo gentle pilates προσφέρει ιδιαίτερα οφέλη στους ηλικιωμένους καθώς βοηθά και στην μείωση ή και στην εξάλειψη της ακράτειας αφού εστιάζει στους μύες του πυελικού εδάφους και στην βελτίωση της οστικής πυκνότητας.

Με την πάροδο του χρόνου θα παρατηρήσετε αρκετές αλλαγές στο σώμα σας όπως:

Σταδιακή απώλεια βάρους
Τόνωση σώματος
Βελτιωμένη στάση σώματος
Αυξημένη ευλυγισία
Καλύτερος ύπνος
Ενίσχυση κιναισθησίας

www.bovary.gr

unsplash.com

Πότε η τριχόπτωση είναι ανησυχητική -Μια δερματολόγος εξηγεί

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr