Πως θα Τρως  Γλυκά και θα Αδυνατίζεις

Πως θα Τρως Γλυκά και θα Αδυνατίζεις

Μπορείς να απολαμβάνεις γλυκά και παράλληλα να διατηρείς το βάρος σου. Μερικές συμβουλές για να το επιτύχεις:

Επιλέγεις τα σωστά γλυκά: Αντί να καταναλώνεις γλυκά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λίπος, επιλέγεις ελαφρύτερες επιλογές. Για παράδειγμα, μπορείς να επιλέξεις φρούτα, γιαούρτι με μέλι, ή ρυζογκοφρέτα με μαύρη σοκολάτα ή λιωμένη μαύρη σοκολάτα με φυτικό γάλα και ανάμεικτη με φρούτα.
Περιορίζεις τις ποσότητες: Αν κάνεις μια εξαίρεση και τρως πλούσιο και βαρύ γλυκό, προσπάθησε να περιορίσεις την ποσότητα. Ένα μικρό κομμάτι ή μια μικρή μερίδα είναι αρκετά για να ικανοποιήσεις την επιθυμία σου χωρίς να παραβιάσεις την ισορροπημένη διατροφή σου.
Συνδυάζεις τα γλυκά με άλλα τρόφιμα: Όταν τρως γλυκά, συνδύασέ τα με άλλα υγιεινά τρόφιμα. Για παράδειγμα, μπορείς να τρως ένα μήλο κομπόστα ή να προσθέσεις μια κουταλιά του γλυκού ταχίνι στη ρυζογκοφρέτα σου, η να ανακατέψεις φυστικοβούτυρο με κανέλα, μέλι και ωμή σκόνη κακάο ως σπιτική μερέντα

Είσαι ταυτόχρονα προσεκτικός με τον ύπνο και τα συναισθήματα: Η έλλειψη ύπνου και τα συναισθήματα όπως το άγχος μπορούν να σε κάνουν να θέλεις να φας γλυκά. Προσπάθησε να διαχειριστείς το άγχος και να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου.

Σύμφωνα με το www.webmd.com μπορείτε να προτιμήστε ένα ή δύο τετράγωνα μαύρη σοκολάτα , με τα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών που μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και μειώνουν την αρτηριακή πίεση . Αυτή η ποσότητα είναι η μέγιστη ωφέλιμη μερίδα. Μπορεί αν θέλετε να μειώσετε τις θερμίδες σε άλλους τομείς ή να ασκηθείτε περισσότερο τις ημέρες της “μαύρης σοκολάτας “. Βεβαιωθείτε ότι τρώτε σοκολάτα που περιέχει τουλάχιστον 65 τοις εκατό κακάο, καθώς όσο υψηλότερο είναι το κακάο, τόσο πιο ευεργετική θα είναι η απόλαυση. 

Επιπλέον, ο αυστηρός περιορισμός των τροφίμων που σας αρέσει και θέλετε να φάτε, συχνά οδηγεί σε φαγοπότι αργότερα. Το φαγοπότι όμως μπορεί να οδηγήσει αργότερα σε ντροπή και περισσότερους περιορισμούς με αποτέλεσμα έναν φαύλο κύκλο, χωρίς επιτυχία στο αδυνάτισμα.  Επιτρέποντας όμως στον εαυτό σας να απολαμβάνει τα αγαπημένα του επιδόρπια με προσεκτικό βέβαια τρόπο, μπορείτε να σπάσετε αυτόν τον κύκλο.

Φάτε το γλυκό σας επιδόρπιο πριν το κυρίως γεύμα.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Psychology: Η κατανάλωση επιδορπίου πριν το γεύμα (αντί να ακολουθήσεις την παραδοσιακή οδό μετά το δείπνο ή το γεύμα) μπορεί στην πραγματικότητα να σε οδηγήσει σε λιγότερο φαγητό και σε ακούσια απώλεια βάρους. Να θυμάστε ότι όταν μιλάμε για επιδόρπια, εννοούμε τα πραγματικά επιδόρπια. Εκείνα που λιώνουν στο στόμα, που προκαλούν σιελόρροια, είναι νόστιμα και γνήσια απολαυστικά.

Η μελέτη έδειξε ότι όταν οι συμμετέχοντες είχαν ένα απολαυστικό, χορταστικό επιδόρπιο στην αρχή του γεύματος τους,  έτρωγαν τελικά συνολικά λιγότερο. Το αποτέλεσμα ως συμπέρασμα είναι ότι η στρατιωτική πειθαρχία δεν κάνει  καλό σε τίποτα. Το μικρό γλυκάκι (εκείνο που λαχταράτε) συνεχίζει να είναι μια επιβράβευση για την μάχη σας και όχι δεν θα σας παχύνει. Άλλωστε ακόμη και το μέτρο θέλει μέτρο.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr