5 Είδη Αντιοξειδωτικών Τροφών που Αντικαθιστούν τα Καλλυντικά

5 Είδη Αντιοξειδωτικών Τροφών που Αντικαθιστούν τα Καλλυντικά

Διατροφικα Καλλυντικά και Συστατικά.

Τα αντιοξειδωτικά είναι η σκούπα αποτοξίνωσης της επιδερμίδας που κουράστηκε και ζητά αναγέννηση. Αντιμετωπίζουν τις φθορές και πρέπει να τους δίνουμε χώρο στην ζωή μας καθώς καθορίζουν την φωτεινότητα την ελαστικότητα και την υγεία της επιδερμίδας και του συκωτιού μας.

Ένα από τα πιο ισχυρά συστατικά.

Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην καταπολέμηση των επιπτώσεων των ελεύθερων ριζών που βλάπτουν το δέρμα. Μερικά παραδείγματα αντιοξειδωτικών είναι οι βιταμίνες C και τα καροτενοειδή που προστατεύουν το δέρμα από οξειδωτική βλάβη.

 

Τα αντιοξειδωτικά φωτίζουν , εξομαλύνουν τις λεπτές γραμμές και καταπραΰνουν τους ερεθισμούς του δέρματος. Η πιπεριά, τα καρότα, τα πορτοκάλια, οι γλυκοπατάτες, οι ντομάτες κ.λπ. είναι πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών. Με την αύξηση των επιπέδων ρύπανσης και στρες, η οξείδωση στο σώμα μας βλάπτει τα κύτταρα του δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά είναι ευεργετικά για καλό, λαμπερό και “ακριβό” δέρμα.

Εδώ Είναι Τα Πέντε Οφέλη Των Αντιοξειδωτικών Για Το Δέρμα.

1. Αντιφλεγμονώδες:
Μελέτες δείχνουν ότι η χρόνια φλεγμονή μειώνει τη διάρκεια ζωής των κυττάρων και αναστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η φλεγμονή εμποδίζει τη διαδικασία αναγέννησης του δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη . Μελέτες έχουν αποδείξει ότι με τη βοήθεια διατροφικών αλλαγών και θρεπτικών συστατικών, μπορείτε να μειώσετε τις επιπτώσεις του οξειδωτικού στρες και τον σχηματισμό ελεύθερων ριζών. Επιβραδύνει τις δερματικές βλάβες, τα πρώιμα σημάδια γήρανσης, αποτρέπει τα ξεσπάσματα και τις λεπτές γραμμές. Η βιταμίνη C διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι η ουσία που ενώνει τα κύτταρα του δέρματος μεταξύ τους.

Η αύξηση του κολλαγόνου βοηθά το δέρμα να επανορθωθεί και θα παρατηρήσετε ορατές αλλαγές. Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στον φλοιό του πεύκου και το άλφα-λιποϊκό οξύ που μοιάζει με πράσινο τσάι αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και τον μεταβολισμό των κυττάρων.

Η χαμηλότερη φλεγμονή προάγει έναν ομοιόμορφο τόνο δέρματος με μειωμένη ακμή και ρυτίδες. Κατά την καταπολέμηση της φλεγμονής, χρησιμοποιήστε εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού για ένα καταπραϋντικό αποτέλεσμα στο δέρμα. Συμπληρώστε τη διατροφή σας με χρωματιστά φρούτα και λαχανικά όπως βατόμουρα, μήλα και ντομάτες. Αυτές οι τροφές περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες που είναι κατάλληλες για τη διατήρηση της νεανικής όψης του δέρματος.

2. Σύσφιξη Δέρματος:


Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη των αντιοξειδωτικών είναι ότι εμποδίζει τη χαλάρωση του δέρματος.

Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη δημιουργία κολλαγόνου που υποστηρίζει το δέρμα από το χαλάρωση. Ένα κοινό αντιοξειδωτικό σύσφιξης του δέρματος είναι το Coenzyme Q-10 που είναι εξαιρετικό ως κρέμα κάτω από τα μάτια και ενυδατική κρέμα που βοηθά στη σύσφιξη του δέρματος. Η βιταμίνη Α, το ρετινοειδή και η ρετινόλη είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που πυροδοτούν την παραγωγή κολλαγόνου και αντιστέκονται στη βλάβη των ελεύθερων ριζών.

Η Retin-A επιταχύνει τον κυτταρικό κύκλο με ορατή επίδραση στα πρώιμα σημάδια γήρανσης. Αφήνει μακροχρόνια επίδραση στο δέρμα αντιμετωπίζοντας τις κηλίδες γήρανσης και βελτιώνει την υφή του δέρματος. Το λυκοπένιο, που υπάρχει στα κόκκινα μούρα, είναι ένα καροτενοειδές που είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προάγει τον σχηματισμό κολλαγόνου και αποκαθιστά το DNA του δέρματος. Όταν το DNA του δέρματος είναι σε καλή κατάσταση, η διαδικασία γήρανσης επιβραδύνεται και μπορείτε να επιτύχετε ένα σφριγηλό δέρμα.

Λόγω της αναπτυσσόμενης τεχνολογίας, τα αντιοξειδωτικά περιποίησης της επιδερμίδας δεν λαμβάνονται μόνο από τα τρόφιμα, αλλά μπορείτε επίσης να τα εφαρμόσετε απευθείας στο δέρμα. Για σφριγηλό δέρμα, μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη ποικιλία αντιοξειδωτικών επόμενης γενιάς για εφαρμογή στο δέρμα σας.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

3. Μειωμένη Εμφάνιση Ρυτίδων:
Μια καλά αποτελεσματική επιδερμίδα είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες. Ένας σταθεροποιημένος επιδερμικός λιπιδικός φραγμός είναι απαραίτητος για την πλήρη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και των βιταμινών από τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας για καλύτερα αποτελέσματα. Αλλά η γήρανση είναι αναπόφευκτη και αυτό επιβραδύνει την ικανότητα του δέρματος να απορροφά και να διατηρεί την υγρασία. Η γήρανση κάνει το δέρμα επιρρεπές σε ρυτίδες. Η βιταμίνη Β3 ή νιασιναμίδη, είναι ένα αντιοξειδωτικό που έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

 

Ενισχύει τον τόνο,την υφή του δέρματος και μειώνει τις ρυτίδες. Αυτό το αντιοξειδωτικό είναι υδατοδιαλυτό και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για κάθε τύπο δέρματος. Για να μεγεθύνετε τα αποτελέσματα, μπορείτε να συνδυάσετε αυτό το αντιοξειδωτικό με άλλες βιταμίνες όπως η βιταμίνη C, τα υδροξυοξέα και η ρετινόλη. Μπορεί να μην είναι δυνατό να εξαλειφθούν οι ρυτίδες, αλλά μπορεί να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται φρέσκο. Η βιταμίνη Ε , που υπάρχει στους ξηρούς καρπούς και το κρέας, είναι ένα αντιοξειδωτικό που απορροφάται πιο γρήγορα στο δέρμα σας μέσω τοπικής θεραπείας σε σύγκριση με τα συμπληρώματα από το στόμα. Η βιταμίνη Ε είναι ένα σημαντικό αντιγηραντικό αντιοξειδωτικό για το δέρμα που βοηθά στην πρόληψη της χαλάρωσης του δέρματος.

4. Θεραπεία Ουλής:
Το ξέσπασμα του δέρματος αφήνει πίσω του μια ουλή . Σύμφωνα με μια μελέτη , τα αντιοξειδωτικά είναι ζωτικής σημασίας για τη θεραπεία και την αποκατάσταση του καμένου δέρματος και των ουλών. Η βιταμίνη Ε είναι ένα άλλο απαραίτητο αντιοξειδωτικό που πρέπει να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Αυτό το αντιοξειδωτικό βοηθά στη διαδικασία επούλωσης του δέρματος.  Σε μια ουλή, η κυτταρική μεμβράνη των κυττάρων του δέρματος σπάει.

Η οξείδωση των ακόρεστων λιπαρών οξέων είναι ένας από τους λόγους για τη ρήξη του δέρματος. Η βιταμίνη Ε εμποδίζει την οξείδωση των ακόρεστων λιπαρών οξέων, διατηρεί μια υγιή κυτταρική μεμβράνη και μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση των ουλών. Σε σύγκριση με την κυτταρική δομή του υγιούς δέρματος, ο ουλώδης ιστός έχει διαφορετική δομή, γεγονός που τον καθιστά σκληρό. Το Allium, ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στο εκχύλισμα αλόης και κρεμμυδιού, ελαχιστοποιεί την ουλή αυξάνοντας τη ροή του αίματος στον ουλώδη ιστό. Βοηθά επίσης στην ανάπλαση του δέρματος. Υπάρχουν προϊόντα θεραπείας ουλών που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά με τη μορφή κρεμών, τζελ και επιθεμάτων.

5. Επισκευή Βλάβης Από Τον Ήλιο:
Οι υπερβολικές ακτίνες του ήλιου είναι επιβλαβείς για το δέρμα σας. Μπορεί να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται θαμπό, ξηρό, ζαρωμένο, με υπερμελάγχρωση και να βλάψει τα κύτταρα. Υπερμελάγχρωση του δέρματος μπορεί να συμβεί μετά από οποιαδήποτε αντιφλεγμονώδη διαδικασία όπως ακμή, εξανθήματα, δακτυλίτιδα και έκζεμα. Η έκθεση στον ήλιο έχει την πιθανότητα να ενθαρρύνει τα κύτταρα που παράγουν χρωστική ουσία. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των αντιοξειδωτικών αποτρέπουν τις βλάβες από τον ήλιο παρέχοντας αντηλιακή προστασία και προάγουν την ανάπτυξη νέων κυττάρων. Οι λευκαντικοί παράγοντες όπως η βιταμίνη C είναι εξαιρετικοί για προβλήματα μελάγχρωσης και βλάβες.

Μιλήστε με τον δερματολόγο σας για να προσδιορίσετε ποια θεραπεία είναι η καλύτερη για τον τύπο της υπερμελάγχρωσης. Η συμπερίληψη πλούσιων σε αντιοξειδωτικά καθαριστικών και ενυδατικών στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας θα βοηθήσει στην αναγέννηση των κατεστραμμένων κυττάρων του δέρματος. Βοηθούν στην αποκάλυψη μιας νεανικής υφής του δέρματος. Τα φυσικά αντιοξειδωτικά είναι μια ασφαλέστερη εναλλακτική από την εφαρμογή τεχνητών ανόργανων αντηλιακών για προστασία από τις ακτίνες UV. Τα αντηλιακά με χημική βάση είναι συχνά μεταλλικά και μπορεί να είναι τοξικά για το δέρμα.

Παράγοντες όπως η ρύπανση, οι ακτίνες του ήλιου, το κάπνισμα, η ακτινοβολία είναι οι κύριες αιτίες που προκαλούν τις ελεύθερες ρίζες. Η συμπερίληψη αντιοξειδωτικών στο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας βοηθά στην καταπολέμηση της βλάβης που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Σε περίπτωση σοβαρών δερματικών προβλημάτων, συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για το σωστό είδος θεραπείας. Μπορούν να σας βοηθήσουν με τη σωστή ποικιλία αντιοξειδωτικών για υγιές δέρμα. Εκτός από την εφαρμογή φυσικών προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας πλούσια σε αντιοξειδωτικά, η διατήρηση μιας διατροφής πλούσιας σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά και χρωματιστά φρούτα, απαραίτητα λίπη από ξηρούς καρπούς, ψάρια και πόσιμο φιλτραρισμένο και πολύ νερό, είναι εξίσου χρήσιμα για το νεανικό δέρμα.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr