Οι Τροφές Που Προκαλούν Πονοκέφαλο.

Οι Τροφές Που Προκαλούν Πονοκέφαλο.

Υπάρχουν τροφές που είναι κοινοί παράγοντες επιβάρυνσης στους πονοκέφαλους. Αν και η επίδραση της διατροφής στον πονοκέφαλο είναι διαφορετική για κάθε άτομο, μερικές τροφές είναι κοινές και ακολουθούν:

Καφεΐνη: Η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης από καφέ, τσάι, σόκολατα και αναψυκτικά μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο σε ορισμένα άτομα, ειδικά εάν δεν καταναλώνουν επαρκ΄΄ως νερό κατά την διάρκεια της ημέρας.

Τυρί και άλλα τυροειδή: Ορισμένα τυροειδή μπορούν να περιέχουν τυραμίνη, μια ουσία που μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο σε ορισμένα άτομα.
Άλατα: Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της πίεσης του αίματος, η οποία μπορεί να είναι συνδεδεμένη με πονοκέφαλο.

Τυραννικά οξέα: Ορισμένα τρόφιμα και ποτά όπως κόκκινο κρασί, τομάτες και ξίδι μπορούν να περιέχουν τυραννικά οξέα που μπορούν να προκαλέσουν πονοκέφαλο σε ορισμένους ανθρώπους.

Υπογλυκαιμία: Η υπογλυκαιμία, η οποία συμβαίνει όταν τα επίπεδα ζάχαρης στο αίμα είναι χαμηλά, μπορεί επίσης να προκαλέσει πονοκέφαλο.

Μην ξεχνάτε τον καλό και ποιοτικό ύπνο και την κατάλληλη άσκηση για εσάς που θα  προάγει την ευεξία σας και θα διαχειριστεί το στρες σας. Αγαπήστε επίσης τα βιβλία ή τα podcast που ασχολούνται με την φιλοσοφική προσέγγιση της ζωής ώστε να φιλοσοφήσετε γύρω από την ψυχική ένταση. Επιπλέον, η συμβουλή με έναν ειδικό υγείας μπορεί να βοηθήσει να προσδιοριστεί η αιτία του πονοκεφάλου και να προταθούν κατάλληλες στρατηγικές διαχείρισης.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr