Οι επαγγελματίες καθαρισμού απαντούν: 5 καθαριστικά προϊόντα που δεν χρειάζεστε

Οι επαγγελματίες καθαρισμού απαντούν: 5 καθαριστικά προϊόντα που δεν χρειάζεστε

Το να έχετε ένα καθαρό σπίτι δεν είναι εύκολο, ακόμη και με όλα τα προϊόντα καθαρισμού που είναι διαθέσιμα.

Αποδεικνύεται ότι πολλά από τα προϊόντα καθαρισμού δεν είναι πραγματικά απαραίτητα για ένα καθαρό σπίτι. Εδώ είναι 6 προϊόντα καθαρισμού που πραγματικά δεν χρειάζεστε, σύμφωνα με τους επαγγελματίες.

Ποια είναι τα καθαριστικά που δεν χρειαζόμαστε

Καθαριστικό επίπλων

Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσετε καθαριστικό επίπλων. Σήμερα τα περισσότερα ξύλινα έπιπλα έχουν μια προστατευτική επίστρωση πάνω από το γυμνό ξύλο. Επομένως, η επιφάνεια μπορεί εύκολα να ξεσκονιστεί ή να καθαριστεί με ένα υγρό πανί.

Αυτά τα προϊόντα μπορεί να έχουν ακόμη και το αντίθετο αποτέλεσμα. Μερικά γυαλιστικά, λάδια και κεριά είναι εντελώς περιττά και καταλήγουν να αφήνουν ένα υπόλειμμα που θαμπώνει την επιφάνεια – ή ακόμα χειρότερα, κολλάει – αντί να βελτιώνει το φινίρισμα.

Καθαριστικό λεκάνης τουαλέτας
Η λεκάνη της τουαλέτας είναι ένα από τα πιο βρώμικα σημεία στα περισσότερα σπίτια. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται το δικό της προϊόν καθαρισμού. Αντίθετα προτείνεται η χρήση μαγειρικής σόδας που είναι πολύ αποτελεσματικη στον καθαρισμό και την απόσμηση της τουαλετας χωρίς τα περιττά χημικά.

Καθαριστικό φούρνου
Αν ο φούρνος σας δεν είναι παλιός ή διαθέτει δυνατότητα αυτοκαθαρισμού, δεν υπάρχει καλός λόγος να αγοράσετε καθαριστικό φούρνου. Για τους περισσότερους φούρνους, δεν χρειάζονται εμπορικά καθαριστικά με χημικά και τοξικές αναθυμιάσεις. Φτιάξτε μια πάστα με μαγειρική σόδα και νερό. Καθαρίστε τα βρώμικα σημεία του φούρνου, αφήστε την για 5 έως 10 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με ένα σφουγγάρι ή βούρτσα καθαρισμού.

Καθαριστικό τζαμιών
Σίγουρα, είναι ωραίο όταν τα παράθυρα, οι καθρέφτες και τα έπιπλα λαμπουν χωρίς ραβδώσεις, άλλα δεν χρειάζεστε πραγματικά καθαριστικό τζαμιών για να έχετε αυτό το αποτέλεσμα. Ένα απλό μείγμα ξυδιού και νερού είναι μια φυσική εναλλακτική λύση για τον καθαρισμό τζαμιών και γυάλινων επιφανειών. Για δακτυλικά αποτυπώματα ή μικρές πιτσιλιές νερού στους καθρέφτες του μπάνιου, μια μέτρια ποσότητα καθαρού νερού μπορεί να είναι αρκετή.

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Μαντηλάκια καθαρισμού μιας χρήσης
Υπάρχει χρόνος και μέρος για τα μαντηλάκια καθαρισμού, όταν ταξιδεύετε, αλλά ως επί το πλείστον, είναι σπατάλη χρημάτων. Επειδή είναι μιας χρήσης, δεν είναι επίσης η καλύτερη επιλογή για το περιβάλλον. Εάν σπρέι καθαρισμού και ένα πανί από μικροΐνες μπορούν να κάνουν τη δουλειά ακόμα καλύτερα με λιγότερα χρήματα μακροπρόθεσμα.

toftiaxa.gr

unsplash.com

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Όπως στα παλιά τα χρόνια: Οι 4 οικολογικοί και παραδοσιακοί τρόποι για να βάψετε τα Πασχαλινά αυγά

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr