Οι Καλύτεροι Γιαγιαδίστικοι Τρόποι Για  “Μπουζάτα” Λευκά Ρούχα Στο Πλυντήριο

Οι Καλύτεροι Γιαγιαδίστικοι Τρόποι Για “Μπουζάτα” Λευκά Ρούχα Στο Πλυντήριο

Οι ακαταμάχητοι φυσικοί τρόποι για λευκότερα λευκά ρούχα που χρησιμοποιησουμε η γιαγιά και ξεχώριζαν πάντα!

 

1. Οδοντόκρεμα
Τρίψτε τα βαμβακερά ρούχα με λευκή οδοντόκρεμα πριν τα πλύνετε. Βρέξτε τα ρούχα σας και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να εφαρμόσετε ένα λεπτό στρώμα λευκής οδοντόκρεμας στη λεκιασμένη περιοχή. Τρίψτε τον λεκέ δυνατά για περίπου 30 δευτερόλεπτα και μετά ξεπλύνετε το ρούχο με νερό.
Για καλύτερα αποτελέσματα στα λευκά ρούχα, χρησιμοποιήστε μια οδοντόκρεμα με λευκαντικές ιδιότητες. Η μέθοδος της οδοντόκρεμας συνήθως λειτουργεί καλά σε βαμβακερά ρούχα, αλλά όχι απαραίτητα σε άλλα υφάσματα.

 

2. Μαγειρική σόδα

Αναμείξτε ένα ποτήρι μαγειρική σόδα με 4 λίτρα νερό και ντύστε τα ρούχα σας. Αφήστε τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον μία ώρα ή όλη τη νύχτα. Η μαγειρική σόδα θα σας βοηθήσει να κόψετε τη βρωμιά στα βαμβακερά ρούχα που τα κάνει θαμπά. Πλύνετε τα ως συνήθως.

3. Ξύδι

Το ξύδι κάνει διπλή δράση ως λευκαντικό και μαλακτικό υφασμάτων. Ρίξτε ένα ποτήρι ξύδι στη μηχανή για να λευκάνετε τα ρούχα.

Συνιστάται επίσης να ρίχνετε ξύδι στο πλυντήριο και να το τρέχετε χωρίς ρούχα ή τζελ πολλές φορές το χρόνο για να απαλλαγείτε από βρωμιά και τρίχες.

Το λευκό ξύδι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση του σαπουνιού. Προσθέστε ένα φλιτζάνι στον τελικό κύκλο ξεβγάλματος του πλυντηρίου για αυτό το σκοπό.

4. Ασπιρίνη
Η ασπιρίνη θα βοηθήσει με το hangover, αλλά θα βοηθήσει και στο πλύσιμο των ρούχων! Ανακατέψτε 6 ταμπλέτες και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με νερό. Μουλιάστε τα ρούχα σας για 30 λεπτά στο μπολ/μπανιέρα πριν τα βάλετε στο πλυντήριο.

5. Βόρακας
Ρίξτε λίγο βόρακα στο πλυντήριο με το gel πλύσης για να λευκάνετε τα λευκά ρούχα και να αφαιρέσετε τους λεκέδες και τη βρωμιά από αυτά. Ο βόρακας λειτουργεί επίσης καλά με χρωματιστά ρούχα.

6. Λεμόνι

Το κιτρικό οξύ στα λεμόνια μπορεί να λευκάνει τα υφάσματα και λειτουργεί καλά στη λεύκανση βαμβακιού, λινού και πολυεστερικών ινών. Ανακατέψτε μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού (από περίπου τέσσερα λεμόνια) με ένα γαλόνι ζεστό νερό. Προσθέστε τα λευκά ρούχα στο λεμονόνερο και αφήστε τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον μία ώρα. Μπορείτε να το αφήσετε να μουλιάσει περισσότερο, ακόμη και όλη τη νύχτα, για να το λευκάνετε. Στη συνέχεια πλύνετε ως συνήθως.

7. Υπεροξείδιο του υδρογόνου (H2O2)
Το υπεροξείδιο του υδρογόνου λευκαίνει, φωτίζει, απολυμαίνει και αφαιρεί λεκέδες από τα ρούχα. Μπορείτε να ρίξετε απευθείας πάνω στον λεκέ για να τον αφαιρέσετε ή να προσθέσετε ένα φλιτζάνι στα ρούχα για να τον ελαφρύνετε.

8. Φως του ήλιου

Οι ακτίνες UV όχι μόνο λευκαίνουν τα ρούχα αλλά και σκοτώνουν πολλά είδη μικροβίων και βοηθούν στην απολύμανση των υφασμάτων. Αντί να βάζετε ρούχα στο στεγνωτήριο, κρεμάστε τα έξω και ο ήλιος θα τα στεγνώσει και θα τα λευκάνει φυσικά.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr