Το Μυστικό Με Το Αλάτι Που Καταργεί Τα Ακριβά Απορρυπαντικά Και Καλλυντικά

Το Μυστικό Με Το Αλάτι Που Καταργεί Τα Ακριβά Απορρυπαντικά Και Καλλυντικά

Το αλάτι είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό μπαχαρικό.

Είναι ένα θαύμα της φύσης που έχει δραστική δύναμη στην καθαριότητα και την ομορφιά.

Το αλάτι είναι φυσικός καθαριστικός παράγοντας με δραστική δύναμη στον καθαρισμό του σπιτιού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό των πλακιδίων, των νεροχύτων και των επιφανειών. Είναι φυσικό, αποτελεσματικό και φιλικό προς το περιβάλλον, αφήνοντας το σπίτι φρέσκο και λαμπερό.

Η αλατοθεραπεία χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την αναζωογόνηση του δέρματος και την απομάκρυνση των τοξινών. Τα αλάτια μπάνιου μειώνουν το άγχος και αναζωογονούν το πνεύμα. Επίσης, το αλάτι είναι βασικό συστατικό σε πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος και μαλλιών λόγω των θρεπτικών του ιδιοτήτων. Με τη δύναμη του αλατιού, η ομορφιά αποκτά λάμψη και φρεσκάδα.

Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για τέλειο αποτέλεσμα με τους ακόλουθους τρόπους.

1. Λεκέδες σκουριάς.
Οι λεκέδες σκουριάς είναι από τους πιο συνηθισμένους τύπους λεκέδων. Συνδυάστε αλάτι με χυμό λεμονιού ή ξύδι. Βεβαιωθείτε ότι ο λεκές είναι τελείως στεγνός πριν συνεχίσετε. Στύψτε το χυμό λεμονιού πάνω από το λεκέ και, στη συνέχεια, πασπαλίστε από πάνω μια επικάλυψη αλατιού. Αφήστε το να καθίσει για 30 λεπτά πριν το σκουπίσετε με μια πετσέτα ή σφουγγάρι. Εάν χρειάζεται, ξεπλύνετε το. Θα χρησιμοποιήσεις ξύδι; Για να ξεκινήσετε, συνδυάστε το αλάτι με ένα κουταλάκι του γλυκού ή περισσότερο ξύδι και εφαρμόστε το στον λεκέ σκουριάς. Αφήστε το να καθίσει για λίγο πριν το βουρτσίσετε με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για αυτή τη διαδικασία. μπορείτε να το ξεπλύνετε μετά για πιο σχολαστικό καθάρισμα.

2. Συσσώρευση ασβεστίου.
Το αλάτι και το λεμόνι λειτουργούν καλά στη μάχη κατά της συσσώρευσης ασβεστίου. Εάν έχετε βουλωμένη κεφαλή ντους ή βουλωμένο νεροχύτη κουζίνας, τρίψτε τις επιφάνειες χρωμίου ή χαλκού με μισό λεμόνι πασπαλισμένο με αλάτι. Όταν χρησιμοποιείται σε χαλκό, αυτή η διαδικασία έχει ένα πρόσθετο πλεονέκτημα: αποτρέπει τον αποχρωματισμό.

3. Λεκέδες από ιδρώτα.
Οι λεκέδες από τον ιδρώτα στα ρούχα σας είναι αληθινά ενοχλητικοί. Με λίγο αλάτι και χλιαρό νερό μπορούμε να κάνουμε τις κιτρινίλες να εξαφανιστούν. Μουλιάστε το ρούχο σε ένα μείγμα από τέσσερις κουταλιές της σούπας αλάτι και ένα λίτρο ζεστό νερό. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η θεραπεία δεν λειτουργεί για όλους τους τύπους ενδυμάτων. Το σατέν, για παράδειγμα, είναι πολύ ευαίσθητο για να εκτεθεί στο αλάτι.

4. Σανίδα κοπής.
Οι σανίδες κοπής μπορεί να λερωθούν μετά από λίγο. Αν και μπορείτε να τις πλένετε μετά από κάθε χρήση, είναι δύσκολο να τις κάνετε να φαίνονται σαν καινούργιες. Υπάρχουν επίσης σανίδες κοπής ξύλου, οι οποίες δεν μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστούν.

Στην επιφάνεια κοπής, πασπαλίζουμε λίγο αλάτι και τρίβουμε με ένα λεμόνι. Ακόμη και οι πιο σκληροί λεκέδες θα αφαιρεθούν χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο.

Αποχετεύσεις που είναι βουλωμένες

Έχετε πρόβλημα με βουλωμένες αποχετεύσεις; Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα για τον καθαρισμό της αποχέτευσης. Χρειάζεται μόνο μια πρέζα αλάτι. Τοποθετήστε αλάτι στις αποχετεύσεις και περάστε ζεστό νερό μέσα από αυτές για δύο λεπτά. Γίνονται σαν καινούργιες!

5. Λεκέδες από καφέ και τσάι.
Τρίψτε τα σημεία με ένα υγρό πανί βουτηγμένο σε αλάτι. Τα φλιτζάνια σας θα είναι καθαρά σε ελάχιστο χρόνο!

Απορρόφηση λεκέδων Το αλάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση διαφόρων λεκέδων. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην προσέλκυση και απορρόφηση των λεκέδων. Έχει χυθεί κάτι στο χαλί σου; Ρίξτε αμέσως λίγο αλάτι πάνω στον αποχρωματισμό. Αυτό θα διευκολύνει την αφαίρεση των λεκέδων.

6. Πήλινγκ.
Είναι φυσικό να επιθυμείτε να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματός σας. Θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα πήλινγκ, αλλά τα μικροπλαστικά που χρησιμοποιούνται σε αυτά είναι επιβλαβή για το περιβάλλον. Από την άλλη, το θαλασσινό αλάτι λειτουργεί εξίσου καλά. Συνδυάστε 100 γραμμάρια θαλασσινό αλάτι και 100 χιλιοστόλιτρα λάδι σε ένα μπολ ανάμειξης. Το αμυγδαλέλαιο, το ελαιόλαδο, το έλαιο argan ή το λάδι καρύδας είναι φανταστικές επιλογές. Προοραιτικά στη συνέχεια, για να δώσετε στο scrub σας ένα όμορφο άρωμα, προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων. Αφού το ανακατέψετε καλά, είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το νέο σας scrub!

7.Καθαρά δόντια και σφιχτά ούλα

Το αλάτι είναι ένας φυσικός σύμμαχος για την υγεία των ούλων και των δοντιών. Η χρήση αλατιού με νερό ως στοματικό διάλυμα μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό του στόματος, αφαιρώντας τα βακτήρια και τα επικίνδυνα οξέα που προκαλούν την τερηδόνα. Επιπλέον, το αλάτι έχει φυσικές ιδιότητες αντιμικροβιακής δράσης, ενισχύοντας την υγεία των ούλων και μειώνοντας τη φλεγμονή. Με τη χρήση αλατιού είτε πάνω στην οδοντόβουρτσα είτε ανακατεμένο με νερό ως στοματικό διάλυμα και ως μέρος της καθημερινής στοματικής υγιεινής, διατηρούμε δόντια και ούλα υγιή και σφιχτά.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

unsplash.com

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr