Με αυτές Τις Βιταμίνες Χάνεις Βάρος #Το Λίπος Σε Αναστροφή .

Με αυτές Τις Βιταμίνες Χάνεις Βάρος #Το Λίπος Σε Αναστροφή .

Ενώ το πράσινο τσάι μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε λίγο βάρος και είναι ασφαλές σε μορφή τσαγιού, το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού μπορεί να προκαλέσει ναυτία, να αυξήσει την αρτηριακή πίεση και έχει συνδεθεί με ηπατική βλάβη.

Αλλά μην εγκαταλείψετε τους στόχους σας για υγιές βάρος ακόμα. Υπάρχουν βιταμίνες, καθώς και μέταλλα που βρίσκονται συνήθως στις πολυβιταμίνες, που μπορούν να δώσουν στο σώμα σας την υποστήριξη που χρειάζεται για να χάσει βάρος. Στην πραγματικότητα, μερικές από αυτές τις βιταμίνες θα πρέπει ακόμη και να λαμβάνονται καθημερινά . Έχετε κατά νου ότι εξακολουθεί να είναι σημαντικό να διατηρείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και θα πρέπει πάντα να μιλάτε με τον επαγγελματία υγείας σας πριν προσθέσετε ή αφαιρέσετε βιταμίνες και μέταλλα από τη διατροφή σας.

Η βιταμίνη C μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερο λίπος

Από την καταπολέμηση του κρυολογήματος έως  το δέρμα σας, η βιταμίνη C έχει πολλά οφέλη . Αλλά αυτό το μικρό αντιοξειδωτικό  βοηθά πραγματικά στην απώλεια βάρους; Η απάντηση είναι λίγο περίπλοκη.

Το 2007, το Journal of Nutrition διεξήγαγε μια μελέτη που δεν βρήκε πραγματική σχέση μεταξύ των συμπληρωμάτων βιταμίνης C και της απώλειας βάρους (Livestrong ). Ωστόσο, ένας κοινός παράγοντας για τα άτομα που είναι υπέρβαρα και ακόμη και παχύσαρκα είναι ότι έχουν συνήθως χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C. Τώρα, προφανώς, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν στο υπερβολικό βάρος και δεν είναι όλοι στον έλεγχό μας. Ωστόσο, πώς μπορεί η βιταμίνη C να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους;

Όπως εξηγεί η Livestrong , η βιταμίνη C βοηθά στη λειτουργία του μεταβολισμού σας και το Journal of the American College of Nutrition δημοσίευσε μια εργασία το 2005 που προσφέρει στοιχεία ότι η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να «κάψει περισσότερο λίπος κατά τη μέτρια άσκηση». Επιπλέον, η έλλειψη αρκετής βιταμίνης C μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι. Έτσι, ενώ η βιταμίνη C δεν είναι μια γρήγορη λύση απώλειας βάρους, μπορεί να κάνει τη διαφορά στο συνολικό σας πρόγραμμα απώλειας βάρους.

Προσπαθείτε να χάσετε βάρος; Μην τσιγκουνεύεστε την πρόσληψη σιδήρου

Υπάρχει λόγος που ο Τόνι Σταρκ της Marvel αποκαλούσε τον εαυτό του Iron Man. Εκτός από το μεταλλικό σούπερ κοστούμι, συνδέουμε το σίδερο με τη δύναμη. Πέρα από συμβολισμούς, όμως, το σίδερο με έναν πολύ συγκεκριμένο, επιστημονικό τρόπο, μας κάνει πιο δυνατούς.

Ο σίδηρος στο αίμα  βοηθά στη μεταφορά και την παροχή οξυγόνου σε όλο το σώμα  (Healthline ). Για τους μύες σας, αυτό το τόσο απαραίτητο οξυγόνο τους βοηθά να κάψουν λίπος, το οποίο είναι σημαντικό για την απώλεια βάρους. Επιπλέον, η έλλειψη αρκετού σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερη ενέργεια σε σημείο που να αισθάνεστε αδύναμοι ή/και κουρασμένοι και να έχετε λιγότερη φυσική αντοχή και εν τέλει όλα αυτά καθιστούν δυσκολότερη την άσκηση.

Ευτυχώς, αν ανησυχείτε ότι ο σίδηρος σας είναι χαμηλός, μπορείτε να αυξήσετε την πρόσληψη σιδήρου τρώγοντας τροφές όπως σπανάκι, οστρακοειδή, άπαχα κρέατα και φασόλια (Healthline ). Μπορεί επίσης να θέλετε να τρώτε περισσότερες τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C όπως πορτοκάλια, φράουλες και ντομάτες, καθώς η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να απορροφήσει τον σίδηρο. Αλλά είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον επαγγελματία υγείας σας πριν ξεκινήσετε τα συμπληρώματα σιδήρου.

Μαγνήσιο: ο καλύτερος φίλος του μεταβολισμού σας
Το κλειδί για την απώλεια βάρους είναι η διατήρηση ενός υγιούς μεταβολισμού, ο οποίος είναι απαραίτητος για την παραγωγή ενέργειας από το σώμα σας και το μαγνήσιο είναι ζωτικής σημασίας και για τα δύο.

Με απλά λόγια, το σώμα σας χρειάζεται συγκεκριμένες χημικές αντιδράσεις για να δημιουργήσει τα σωστά επίπεδα ενέργειας που χρειάζεστε για να μεταβολίσετε την τροφή σας και να κάνετε  τις ρουτίνες άσκησης ( Medical News Today ). Αφαιρέστε το μαγνήσιο από την εξίσωση και αυτές οι χημικές αντιδράσεις δεν θα συμβούν.

Λογικά, το χαμηλό μαγνήσιο σημαίνει ότι παράγεται λιγότερη ενέργεια από το σώμα σας, κάτι που μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας και να κάνει τις προπονήσεις πιο δύσκολες. Τα καλά νέα είναι ότι το μαγνήσιο βρίσκεται σε τρόφιμα όπως οι μπανάνες, οι πατάτες, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, η ιππόγλωσσα, το σπανάκι και ο σολομός (Medical News Today ). Φυσικά, τα συμπληρώματα και οι πολυβιταμίνες είναι ασφαλή αλλά και πάλι, θα πρέπει να είστε πάντα προσεκτικοί πριν προσθέσετε νέα συμπληρώματα στην κανονική σας ρουτίνα.

Αν θέλετε να κάψετε θερμίδες, μην ξεχνάτε τη βιταμίνη Β3

Με την πρώτη ματιά, μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει σύνδεση μεταξύ της απώλειας βάρους και της νιασίνης, μιας μορφής βιταμίνης Β3. 

Ενώ το μαγνήσιο είναι σημαντικό για να βοηθήσει το σώμα σας να παράγει ενέργεια, η βιταμίνη Β3 διατηρεί αυτά τα επίπεδα ενέργειας υψηλά ( Livestrong ). Στην πραγματικότητα, είναι τόσο σημαντικό για τα επίπεδα ενέργειάς σας που εάν έχετε χαμηλή περιεκτικότητα σε Β3, θα αισθάνεστε στραγγισμένοι, γεγονός που κάνει δύσκολη την καύση θερμίδων στο σώμα σας.

Ενώ το Β3 διατίθεται ως συμπλήρωμα, μπορείτε επίσης να το πάρετε από τροφές όπως αυγά, ψάρια, ξηρούς καρπούς, πουλερικά και άπαχα κρέατα ( Livestrong ). Μπόνους: Υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β3 τείνουν να έχουν οι φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος. Εάν επιλέξετε το συμπλήρωμα, μπορεί να σας βοηθήσει με άλλα θέματα υγείας όπως η υψηλή χοληστερόλη, ο διαβήτης και ο καταρράκτης, καθώς και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Παρόλα αυτά, το σώμα του καθενός είναι διαφορετικό, γι’ αυτό ελέγχετε πάντα με τον επαγγελματία υγείας σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε νέο συμπλήρωμα.

Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β1 μπορούν να συμβάλουν στην παχυσαρκία

 Υπάρχουν αρκετές βιταμίνες Β σε αυτή τη λίστα. Αλλά  η κάθε μία ξεχωριστά μπορεί να επηρεάσει το σώμα σας με διαφορετικούς τρόπους. Εν προκειμένω, η βιταμίνη Β1, όπως και οι άλλες βιταμίνες Β «ξαδέρφια», μπορεί να είναι ένα σημαντικό συστατικό σε μια στρατηγική απώλειας βάρους, αλλά με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Ονομάζεται επίσης και θειαμίνη. Η βιταμίνη Β1 είναι απαραίτητη για το σώμα για να μεταβολίζει τη γλυκόζη, σύμφωνα  μελέτη στο Advances in Nutrition . Στην πραγματικότητα, υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι τα χαμηλά επίπεδα Β1 μπορούν να συμβάλουν στην παχυσαρκία, καθώς και σε επιπλοκές της καρδιάς και του νευρικού συστήματος που μπορεί να είναι θανατηφόρες. Και δυστυχώς, το σώμα σας μπορεί να εξαντλήσει το απόθεμά του σε Β1 σε μόλις δύο έως τρεις εβδομάδες.

 Η βιταμίνη Β1 περιέχεται σε πολλούς τύπους τροφών, από το βόειο κρέας, τα αυγά και το χοιρινό μέχρι τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τους ξηρούς καρπούς και τα όσπρια. Έτσι, έχετε πολλές επιλογές για να το ενσωματώσετε περισσότερο στην καθημερινή σας διατροφή χωρίς να υπερβείτε τον αριθμό των θερμίδων σας. Μια τελευταία σημείωση: εάν έχετε υποβληθεί σε βαριατρική χειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία της παχυσαρκίας, να γνωρίζετε ότι το σώμα σας μπορεί να αντλεί περισσότερα από το αποθεματικό Β1 σας, το οποίο μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους.

Η έλλειψη αρκετής βιταμίνης Α μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας

Εάν συνήθως έχετε καρότα στη σαλάτα σας ή απολαμβάνετε λίγο πεπόνι την ώρα του πρωινού, καταναλώνετε ήδη βιταμίνη Α. Και ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται ως μικρό θέμα, είναι πραγματικά πολύ σημαντικό επειδή οι περισσότεροι  δεν λαμβάνουν αρκετό από αυτό το απαραίτητο θρεπτικό συστατικό (μέσω των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας ). Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Α μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους.

Όπως εξηγεί η Livestrong , η βιταμίνη Α είναι σημαντική για να βοηθήσει στη ρύθμιση των ορμονών του θυρεοειδούς σας. Όταν το επίπεδο της βιταμίνης Α πέφτει, έχει αποτέλεσμα ντόμινο στο σώμα σας, καθώς οι ορμόνες του θυρεοειδούς σας βοηθούν στη ρύθμιση της χρήσης ενέργειας των κυττάρων σας, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει το πόσο γρήγορα ή αργά λειτουργεί ο μεταβολισμός σας. Ένας αργός μεταβολισμός μπορεί να προκαλέσει αύξηση του βάρους.

Αν και τα συμπληρώματα είναι μια επιλογή για την αύξηση της πρόσληψης βιταμίνης Α, μπορείτε επίσης να τη λάβετε από τόνο, γλυκοπατάτες, σπανάκι και κολοκύθα βουτύρου ( Livestrong ). Μια λέξη προσοχής: ενώ χρειάζεται πολύς χρόνος και απαιτούνται πολύ μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α για να σας προκαλέσουν προβλήματα υγείας, σε περίσσεια, μπορεί να είναι τοξικό.

Θέλετε να χάσετε βάρος; Πάρτε ψευδάργυρο (αλλά όχι πολύ)

 Ναι, θα μπορούσατε να χάσετε βάρος εάν δεν λαμβάνετε αρκετό ψευδάργυρο, ωστόσο υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο ψευδάργυρος βοηθά στην παχυσαρκία (μέσω του Livestrong ). Αλλά η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ο ψευδάργυρος επηρεάζει το σώμα σας θα σας βοηθήσει να το ξεκαθαρίσετε.

Ο ψευδάργυρος σας βοηθά να διατηρήσετε τις αισθήσεις της όσφρησης και της γεύσης. Λογικά, εάν έχετε λιγότερο ψευδάργυρο στο σώμα σας, αυτό θα μπορούσε να κάνει το φαγητό λιγότερο ορεκτικό, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει γιατί μερικοί άνθρωποι με χαμηλό ψευδάργυρο χάνουν βάρος. Ωστόσο, η Biological Trace Element Research δημοσίευσε μια μελέτη το 2013 (μέσω  Livestrong ) που βρήκε ότι τα παχύσαρκα άτομα είχαν συνήθως χαμηλότερα επίπεδα ψευδαργύρου. Και την ίδια χρονιά, το Advanced Pharmaceutical Bulletin δημοσίευσε μια μελέτη που βρήκε ότι τα συμπληρώματα ψευδαργύρου βοήθησαν στην απώλεια βάρους σε σχέση με την παχυσαρκία.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο ψευδάργυρος είναι σημαντικός για τη συνολική υγεία σας και είναι πιο πιθανό να σας βοηθήσει να φτάσετε στο ιδανικό υγιές βάρος σας. Αλλά θυμηθείτε, η υπερβολική κατανάλωση συμπληρωμάτων ψευδαργύρου μπορεί να έχει ορισμένες σοβαρές συνέπειες, όπως πονοκεφάλους, εμετούς και ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα (μέσω του Livestrong ). Επομένως, μπορεί να θέλετε να επιλέξετε τροφές όπως ξηρούς καρπούς, όσπρια και πουλερικά με σκούρο κρέας για να αυξήσετε την πρόσληψη ψευδαργύρου.

Το ανεπαρκές ιώδιο μπορεί να αυξήσει την αποθήκευση λίπους

Ενώ η βιταμίνη Α βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών του θυρεοειδούς σας, δεν θα υπήρχαν ορμόνες για ρύθμιση χωρίς ιώδιο, σύμφωνα με  την Healthline . Αυτό το σημαντικό θρεπτικό συστατικό βοηθά πραγματικά τον θυρεοειδή σας να παράγει αυτές τις ορμόνες και είναι τόσο απαραίτητο που τα χαμηλά επίπεδα του μπορεί να οδηγήσουν σε μαθησιακές δυσκολίες και πρήξιμο στον αυχένα, καθώς και σε ανησυχίες για την υγεία των εγκύων γυναικών.

Επιστρέφοντας στο βάρος, οι ορμόνες του θυρεοειδούς είναι σημαντικές για τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού σας (μέσω του Livestrong ). Αν και η αύξηση του βάρους μπορεί να οφείλεται σε χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Α στο σώμα σας, μπορεί επίσης να οφείλεται και στο ότι δεν έχετε αρκετό ιώδιο, σύμφωνα με  την Healthline . Θυμηθείτε, ένας πιο αργός μεταβολισμός σημαίνει ότι λιγότερες από τις θερμίδες που καταναλώνετε μετατρέπονται σε ενέργεια και αντίθετα αποθηκεύονται στο σώμα σας ως λίπος.

Οι πιθανότητες είναι ότι το ιώδιο βρίσκεται στην καθημερινή πολυβιταμίνη σας, αλλά μπορείτε να το πάρετε και από θαλασσινά (μέσω Healthline ). Και, φυσικά, το ιωδιούχο αλάτι έχει αυτό το μέταλλο , αλλά  όταν πρόκειται για δίαιτα και για την υγεία σας γενικότερα, μην το παρακάνετε για να αυξήσετε το ιώδιο σας.

Η βιταμίνη Β12 επηρεάζει το βάρος σας;

Όπως ο ψευδάργυρος, η σχέση της βιταμίνης Β12 με το βάρος δεν ήταν πάντα ξεκάθαρη. Ονομάζεται επίσης κοβαλαμίνη, η ανεπάρκεια αυτής της βιταμίνης Β μπορεί να προκαλέσει απώλεια της όρεξης ( Healthline ). Μπορείτε να χάσετε βάρος εάν έχετε χαμηλά επίπεδα Β12; Δεν είναι τόσο απλό.

Θυμηθείτε, η απώλεια βάρους με τον πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο απαιτεί τόσο υγιεινή διατροφή όσο και άσκηση. Σίγουρα, η περικοπή ορισμένων τροφών θα σας βοηθήσει να χάσετε μερικά κιλά, αλλά χωρίς άσκηση που ταιριάζει στις μοναδικές σας ανάγκες, η διατήρηση αυτού του βάρους μακροπρόθεσμα μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη. Και εδώ μπαίνε το B12 στην εικόνα. Όπως σημειώνει η Healthline , όταν τα επίπεδα Β12 πέφτουν, το ίδιο συμβαίνει και με την ενέργειά σας σε σημείο που μπορεί να κουραστείτε. Το να νιώθετε συνεχώς ότι είστε εξαντλημένοι κάνει ακόμα πιο δύσκολη την τήρηση μιας τακτικής ρουτίνας άσκησης, που είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.

Επιπλέον, στα συμπληρώματα, η βιταμίνη Β12 είναι επίσης διαθέσιμη σε υγρά και παστίλιες. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε την πρόσληψη Β12 μέσω τροφών όπως τα αυγά, το γάλα, το ψάρι, το κρέας και τα πουλερικά, καθώς και με εμπλουτισμένα τρόφιμα όπως το γάλα σόγιας και ορισμένα δημητριακά πρωινού.

Η βιταμίνη Β7 βοηθά το σώμα σας να διασπάσει το λίπος

Αν ψάχνετε για μια άλλη βιταμίνη που καταστρέφει το λίπος για να προσθέσετε στη διατροφή σας, η βιοτίνη (ή Β7) μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για εσάς. Αυτό το μικρό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος όχι μόνο σας βοηθά να διασπάσετε το λίπος αλλά βοηθά επίσης στην επεξεργασία υδατανθράκων και αμινοξέων ( Healthline ). Θυμηθείτε, όσο καλύτερα λειτουργεί ο μεταβολισμός σας, τόσο περισσότερο βάρος θα χάσετε. Και, φυσικά, επειδή βοηθά το σώμα σας να μεταβολίσει την τροφή, η Β7 (όπως και άλλα μέλη της οικογένειας των βιταμινών Β) βοηθά επίσης το σώμα σας να δημιουργήσει ενέργεια.

Πέρα από τον μεταβολισμό σας, η Β7 υποστηρίζει επίσης το νευρικό σας σύστημα, καθώς επίσης βοηθά να διατηρήσετε το συκώτι, τα μάτια και τα μαλλιά σας υγιή (μέσω Healthline ). Όταν συνδυάζεται με πικολινικό χρώμιο, είναι μια αποδεδειγμένα αποτελεσματική θεραπεία για τον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης σε διαβητικούς που είναι επίσης παχύσαρκοι. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για άτομα με υπογλυκαιμία (χαμηλότερο από το κανονικό σάκχαρο στο αίμα) και υπερλιπιδαιμία ή υψηλή χοληστερόλη .

Ενώ η Β7 διατίθεται ως συμπλήρωμα, η Healthline συνιστά να μην αρχίσετε να προσθέτετε Β7 στις καθημερινές σας βιταμίνες χωρίς να μιλήσετε πρώτα με τον γιατρό σας. Επιπλέον, μπορείτε να αυξήσετε την πρόσληψη Β7 συμπεριλαμβάνοντας περισσότερα τρόφιμα όπως σολομό, γάλα, ξηρούς καρπούς και καρότα στη διατροφή σας.

Ποια είναι η σχέση μεταξύ της βιταμίνης Β6 και του μεταβολισμού σας;

Γνωστή και ως πυριδοξίνη, αυτή η πολυάσχολη βιταμίνη Β είναι απαραίτητη για περισσότερες από 100 διαφορετικές αντιδράσεις ενζύμων στο σώμα σας (μέσω του Medical News Today ). Και στην κορυφή της λίστας υποχρεώσεων του B6 είναι να βοηθήσεις τον μεταβολισμό σου να διασπάσει υδατάνθρακες, λίπος και πρωτεΐνες, έτσι ώστε το σώμα σου να έχει ενέργεια.

 Όπως εξηγεί το Medical News Today , επειδή η βιταμίνη Β6 είναι υδατοδιαλυτή, το σώμα σας δεν αποθηκεύει επιπλέον. Αντίθετα, οποιαδήποτε περίσσεια αυτής της ελάχιστης βιταμίνης αποβάλλεται από το σώμα μέσω της ούρησης. Και αυτό συμβαίνει με πολλές βιταμίνες, τα χαμηλά επίπεδα Β6 μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας. Στην πραγματικότητα, τα παχύσαρκα άτομα είναι πιο πιθανό να έχουν έλλειψη Β6.

Επομένως, είναι σημαντικό να διατηρείτε την πρόσληψη Β6 σε καθημερινή βάση. Αλλά μην ανησυχείτε, η Β6 βρίσκεται σε μια σειρά από τρόφιμα όπως ο κιτρινόπτερος τόνος, οι μπανάνες, οι πατάτες, το τόφου, το μοσχαρίσιο συκώτι, τα ρεβίθια και οι ξηροί καρποί.

Μετατρέψτε το λίπος σε ενέργεια με τη βιταμίνη Β5

Μια άλλη βιταμίνη Β σε αυτή τη λίστα είναι το παντοθενικό οξύ (γνωστή και ως βιταμίνη Β5). Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το μέλος της οικογένειας Β είναι το κλειδί για τη μεταβολική λειτουργία και τη δημιουργία ενέργειας. Συγκεκριμένα, η Β5 βοηθά το σώμα σας να μεταβολίσει το λίπος, τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες (μέσω WebMD ). Και όπως σημειώνει η MedlinePlus , η Β5, μαζί με τη βιοτίνη (βιταμίνη Β7), είναι απαραίτητη για τη δημιουργία λιπαρών οξέων, τα οποία αποθηκεύουν ενέργεια στο σώμα μας.

Ευτυχώς, η Β5 είναι σαν τις άλλες βιταμίνες Β και μπορεί να βρεθεί σε μια ποικιλία τροφών. Όπως σημειώνει το MedlinePlus , τροφές πλούσιες σε αυτή τη ζωτική βιταμίνη περιλαμβάνουν αβοκάντο, μπρόκολο, λάχανο, αυγά, γάλα, μανιτάρια, δημητριακά ολικής αλέσεως, φακές και πρωτεΐνες που προέρχονται από ζώα όπως τα πουλερικά και το κρέας οργάνων.

Το σελήνιο μπορεί να βοηθήσει στην αναστροφή ενός αργού μεταβολισμού

Ο θυρεοειδής σας είναι ένας μικρός αδένας που μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις σε ολόκληρο το σώμα σας. Στην περίπτωση του υποθυρεοειδισμού, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη αίσθηση νωθρότητας. Όπως εξηγεί το Medical News Today , ο υποθυρεοειδισμός εμφανίζεται όταν ο θυρεοειδής μας δεν παράγει αρκετές ορμόνες . 

Ο μεταβολισμός σας μπορεί να γίνει πιο αργός, γεγονός που μειώνει τη μετατροπή του λίπους σε ενέργεια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει τόσο στην αύξηση του βάρους σας όσο και σε ένα γενικό αίσθημα κόπωσης.

Σελήνιο: Αυτό το μικροθρεπτικό συστατικό δεν βρίσκεται μόνο σε ορισμένες πολυβιταμίνες, αλλά βρίσκεται επίσης στους ιστούς του θυρεοειδούς σας. Ενώ μπορεί να λειτουργήσει ως αντιοξειδωτικό, βοηθά επίσης τον θυρεοειδή σας να παράγει εκείνες τις ορμόνες που είναι τόσο σημαντικές για το μεταβολισμό και τα επίπεδα ενέργειας σας.

Εάν αισθάνεστε ότι ο θυρεοειδής σας δεν λειτουργεί σωστά, θα πρέπει να μιλήσετε με τον επαγγελματία υγείας σας . Και αν τα επίπεδα σεληνίου σας είναι χαμηλά, τότε μπορεί να θέλετε να εντάξετε περισσότερα από τα ακόλουθα τρόφιμα στη διατροφή σας: ψωμί ολικής αλέσεως, πλιγούρι βρώμης, καρύδια Βραζιλίας, γαλοπούλα, ζαμπόν, αυγά, γαρίδες, τόνος και κοτόπουλο ( Medical News Today ) .

Υποστηρίξτε τον μεταβολισμό σας και προπονηθείτε με φώσφορο

Ο φώσφορος που βρίσκεται στις πολυβιταμίνες είναι απαραίτητος για πολλές από τις πιο βασικές μας λειτουργίες. Από το να βοηθάει το νευρικό μας σύστημα να λειτουργεί  μέχρι την υποστήριξη της σωστής λειτουργίας των νεφρών, αυτό το μικρό θρεπτικό συστατικό είναι σημαντικό για τη βασική ευημερία μας (Medical News Today ). Συνδέεται επίσης με τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και τη ρουτίνα άσκησης.

Όπως εξηγεί το Medical News Today , ο φώσφορος βοηθά το σώμα σας να μεταβολίσει τους υδατάνθρακες και να ρυθμίσει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί και αποθηκεύει ενέργεια. Συσπάτε τους μυς σας ενώ ασκείστε; Προφανώς, το κάνετε, και μπορείτε εν μέρει να ευχαριστήσετε τον φώσφορο για αυτό. Επιπλέον, ο φώσφορος είναι σημαντικός για τη δύναμη των οστών και τη ρύθμιση του καρδιακού σας παλμού, επομένως αυτό είναι ένα μέταλλο που σίγουρα δεν θέλετε να μην έχετε για την προπόνησή σας.

Ενώ ο φώσφορος είναι διαθέσιμος σε τρόφιμα όπως το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, οι ξηροί καρποί, το κοτόπουλο και το χοιρινό κρέας, οι διαβητικοί που λαμβάνουν ινσουλίνη μπορεί να χρειάζονται περισσότερο φώσφορο από τους μη διαβητικούς ( Medical News Today ). Ωστόσο, η υπερβολική πρόσληψη φωσφόρου μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας όπως εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο, οπότε όπως πάντα, συμβουλευτείτε πρώτα τον επαγγελματία υγείας σας.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr