Το Δημοφιλές Φρούτο Που Μπορεί Να Σας Κάνει Να Φαίνεστε 10 Χρόνια Νεότεροι

Το Δημοφιλές Φρούτο Που Μπορεί Να Σας Κάνει Να Φαίνεστε 10 Χρόνια Νεότεροι

ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΕΙ ΜΕ ΚΟΛΛΑΓΌΝΟ

Ένας από τους εκπληκτικούς τρόπους που αλλάζει το σώμα σας καθώς μεγαλώνετε έχει να κάνει με το δέρμα σας — μιλάμε για ρυτίδες, λεπτές γραμμές, κηλίδες ηλικίας, βλάβες από τον ήλιο και λιγότερη παραγωγή κολλαγόνου.

Τι θα γινόταν, λοιπόν, αν σας λέγαμε ότι υπάρχει ένα πολύ απλό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να επιβραδύνετε τη γήρανση  — πιο συγκεκριμένα, ένα θρεπτικό και νόστιμο φρούτο που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας;

Σε τακτική βάση μάλιστα ως απαραίτητο συστατικό μιας υγιεινής διατροφής, μας κάνει να δείχνουμε 10 χρόνια νεότεροι.

Ο λόγος για τα καρπούζια. Αυτά τα φιλικά προς το καλοκαίρι φρούτα, που ξεδιψούν, μπορείτε να τα απολαύσετε  ως φρούτο, να τα προσθέσετε σε smoothies ή να τα προσθέσετε σε σαλάτες για μια αναζωογονητική ανανέωση. 

Τα καρπούζια είναι κυρίως γνωστά για το πόσο ενυδατικά είναι επειδή το 92% αυτών των φρούτων αποτελείται από νερό. Αυτή η ίδια ενυδατική ιδιότητα του καρπουζιού βοηθά επίσης στην καταπολέμηση της γήρανσης. Η ενυδάτωση είναι σημαντική για τη συνολική υγεία και το να είσαι σωματικά υγιής  μπορεί να εμφανιστεί στο δέρμα σου. “Εάν είστε αφυδατωμένοι, το εξώτερο στρώμα [κεράτινο στρώμα] δεν θα περιέχει αρκετό νερό και το δέρμα δεν θα αναπηδήσει πίσω εάν το πιέσετε. Εάν επανενυδατωθείτε, το δέρμα σας αναπηδά”, εξήγησε ο δερματολόγος της Cleveland Clinic Dr. Alok Vij. ( Web MD ). Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο που κάνει το καρπούζι για να σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι. 

Πώς η κατανάλωση καρπουζιού μπορεί να σας βοηθήσει να φαίνεστε νεότεροι

Τα καρπούζια περιέχουν τα αντιοξειδωτικά βιταμίνη C, γλουταθειόνη, λυκοπένιο και βήτα-καροτίνη. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην υγεία του δέρματός.

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι αυτό που δίνει στο δέρμα ελαστικότητα και δύναμη, ενώ παράλληλα ενισχύει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του δέρματος. 

Η γλουταθειόνη καταπολεμά τη γήρανση βελτιώνοντας την υγεία των κυττάρων, προστατεύοντας από το οξειδωτικό στρες που οδηγεί σε ρυτίδες και καταπολεμώντας τις κηλίδες ηλικίας και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας. 

Το λυκοπένιο είναι ίσως ένα από τα πιο πολυσυζητημένα αντιοξειδωτικά του καρπουζιού, κυρίως επειδή είναι αυτό που δίνει στο καρπούζι τη χαρακτηριστική κόκκινη απόχρωση του. Είναι επίσης μια από τις ιδιότητες αυτού του φρούτου που σχετίζεται με την καταπολέμηση του καρκίνου και του διαβήτη. Όσον αφορά τη γήρανση, το λυκοπένιο κάνει την πολύ σημαντική δουλειά της προστασίας του δέρματός  από τις βλάβες του ήλιου. Το πετυχαίνει μειώνοντας την ερυθρότητα του δέρματος και αποτρέποντας τις επιπτώσεις της φωτογήρανσης.

Ίσως έχετε ήδη ακούσει ότι κάνετε τον εαυτό σας να δείχνει μεγαλύτερος αν παραλείψετε το αντηλιακό. Ενώ το αντηλιακό και το προστατευτικό καπέλο εξακολουθούν να είναι απαραίτητα όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους, η κατανάλωση καρπουζιών μπορεί να σας προσφέρει ένα επιπλέον στρώμα προστασίας. 

Το σώμα σας μπορεί να χρησιμοποιήσει βήτα-καροτίνη για την παραγωγή βιταμίνης Α. Τα συνθετικά παράγωγα της βιταμίνης Α, που ονομάζονται «ρετινοειδή», είναι αυτά που χρησιμοποιούμε με τη μορφή αντιγηραντικών προϊόντων στο δέρμα μας. Βοηθούν στην αποκατάσταση του δέρματός , αποτρέπουν την ξηροδερμία και το ξεφλούδισμα και καταπολεμούν την κυτταρική βλάβη και τη γήρανση της επιδερμίδας. 

Άλλα φιλικά προς το δέρμα θρεπτικά συστατικά στο καρπούζι περιλαμβάνουν τη βιταμίνη Ε, τη βιταμίνη Β6 και την L-κιτρουλίνη. Η βιταμίνη Ε σχετίζεται με την πρόληψη της απώλειας υγρασίας, τη διατήρηση του απαλού δέρματος και την προστασία από την καταστροφή των κυττάρων, ενώ η βιταμίνη Β6 είναι σημαντική για την καταπολέμηση της ακμής. Η L-κιτρουλίνη μετατρέπεται σε L-αργινίνη και προστατεύει το δέρμα σας από τις σκληρές πραγματικότητες του καιρού και της μόλυνσης του περιβάλλοντος. 

Βοηθάει η τοπική εφαρμογή του καρπουζιού;

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι το καρπούζι είναι ένα δημοφιλές συστατικό σε πλύσεις προσώπου και κρέμες. Η τοπική εφαρμογή αυτού του φρούτου έχει επίσης οφέλη φιλικά προς το δέρμα που σας βοηθούν να φαίνεστε νεότεροι. Ενώ μπορεί να μπορέσετε να αντλήσετε μερικά από αυτά τα οφέλη από τις κρέμες προσώπου και τις πλύσεις προσώπου, οι ειδικοί συνιστούν επίσης τη χρήση του ίδιου του φρούτου για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της γήρανσης. 

Σύμφωνα με  τον Δρ Howard Murad διάσημο και επιφανή – δερματολόγο, φαρμακοποιό και κλινικό καθηγητή – ο χυμός καρπουζιού που εφαρμόζεται στο πρόσωπό σας μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό απολεπιστικό. “Το καρπούζι είναι πλούσιο σε άλφα-υδροξυοξέα κιτρικό οξύ και μηλικό οξύ, τα οποία είναι φυσικά απολεπιστικά. Η τακτική απολέπιση απαλλάσσει το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα, φωτίζει την επιδερμίδα σας και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου”, δήλωσε ο ειδικός στην περιποίηση της επιδερμίδας. 

Επιπλέον, οι δροσιστικές ιδιότητες αυτού του φρούτου μπορούν να καταπραΰνουν τα εξανθήματα από τη θερμότητα – το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε στο δέρμα σας μια φλούδα φρούτου που έχετε ψύξει στο παρελθόν, είπε ο Δρ Murad. Η εφαρμογή φλοιού καρπουζιού επίσης συνιστάται για δερματικές παθήσεις όπως η ροδόχρου ακμή και το ηλιακό έγκαυμα. 

Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, η τοπική εφαρμογή της συνθετικής βιταμίνης Α, ή των ρετινοειδών, σχετίζεται με τη βελτίωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, ας φανταστούμε λοιπόν τι θα΄΄υματα μπορεί να επιτύχει η φυσική του καρπουζιού!

unsplash.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι. Για κυτταρίτιδα, κιρσούς, σπασμένα τριχοειδή. Ειδική προσφορά -λίγες ημέρες.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr