Οι Τροφές Που Καίνε Γρήγορα Λίπος

Οι Τροφές Που Καίνε Γρήγορα Λίπος

Κάθε τρόφιμο περνά από διαφορετικό μεταβολικό μονοπάτι στο σώμα σου, γι’ αυτό και το καθένα από αυτά έχει διαφορετική επίδραση στην πείνα, τις ορμόνες και τον αριθμό των θερμίδων που καίς. Για μια υγιεινή διατροφή για απώλεια βάρους, μπορείς να εξετάσεις τη συμπερίληψη αυτών των τροφίμων που καίνε λίπος στη διατροφή σου.

Προσθέστε ένα ή περισσότερα από αυτά τα τρόφιμα στην καθημερινή σας διατροφή .

1. Πλιγούρι βρώμης

Οι ειδικοί λένε ότι οι άνθρωποι που τρώνε τρεις ή περισσότερες καθημερινές μερίδες βρώμης (ή παρόμοια δημητριακά ολικής αλέσεως) έχουν 10 τοις εκατό λιγότερο λίπος στην κοιλιά .

2. Μαύρα φασόλια
Ψάχνετε για ένα χάπι καύσης λίπους; Πείτε γεια στα μαύρα φασόλια. Αυτά είναι μια εξαιρετική πηγή ανθεκτικού αμύλου που τροφοδοτεί τα υγιή βακτήρια στο έντερο σας και έχει ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση της παραγωγής βουτυρικού. Το βουτυρικό ενθαρρύνει το σώμα να καίει λίπος ως καύσιμο και μειώνει τη φλεγμονή που προκαλεί το λίπος.

3. Μαύρη σοκολάτα

Αν και η σοκολάτα δεν είναι ένα τρόφιμο που θα περίμενε κανείς να δει σε μια λίστα απώλειας βάρους , η έρευνα έχει βρει ότι τα μικρόβια του εντέρου στο στομάχι μας ζυμώνουν τη σοκολάτα και ενισχύουν την παραγωγή πολυφαινολικών ενώσεων υγιεινών για το έντερο. Μια τέτοια ένωση είναι το βουτυρικό, ένα λιπαρό οξύ που ενθαρρύνει το σώμα να καίει λίπος ως καύσιμο. Ενώ συμπεριλαμβάνετε τη μαύρη σοκολάτα στη διατροφή σας, βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε μια που έχει 70 τοις εκατό ή μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο, καθώς έχει την υψηλότερη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών πολυφαινολών.

4. Κινόα
Η κινόα έχει το υψηλότερο επίπεδο βεταΐνης και μελέτες έχουν συνδέσει τη βεταϊνη με ταχύτερο μεταβολισμό και λιγότερη παραγωγή λίπους.

5. Αυγά
Δεν έχει σημασία πώς τρώτε τα αυγά σας, η τροφή είναι μια από τις καλύτερες πηγές χολίνης, η οποία είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό που καίει λίπος και βοηθά στην απώλεια λίπους στην κοιλιά .

6. Αμύγδαλα


Όλοι γνωρίζουμε ότι τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, αλλά έχουν επίσης την ικανότητα να καίνε λίπη. Η κατανάλωση μιας χούφτας αμύγδαλα καθημερινά θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους και στον υψηλότερο μεταβολισμό του λίπους. Εκτός από το να τρώτε αμύγδαλα ως σνακ, μπορείτε να στραφείτε και στο αλεύρι αμυγδάλου.

7. Λάδι καρύδας

Η συμπερίληψη του λαδιού καρύδας στη διατροφή σας, εκτός από το να κάνει το φαγητό σας νόστιμο, μειώνει και την κοιλιακή παχυσαρκία.

8. Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βοηθά στην καταπολέμηση της οξειδωτικής βλάβης των κυττάρων. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα μεγάλο φλιτζάνι πράσινο τσάι για να δώσετε την απαραίτητη ώθηση στον μεταβολισμό σας, που θα βοηθήσει στην καύση λίπους.

9. Λεμονόνερο

Το νερό είναι απαραίτητο για το σώμα σας, αλλά για επιπλέον όφελος, προσθέστε μερικές σταγόνες λεμόνι για να βοηθήσετε την πέψη, να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειας και να βελτιώσετε τη συγκέντρωση. Πίνοντας τακτικά νερό με λεμόνι διασφαλίζετε ότι καταναλώνετε την καθημερινή σας κατανάλωση νερού και επίσης αισθάνεστε χορτάτοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αν και η επιτάχυνση της απώλειας βάρους δεν είναι ποτέ καλή ιδέα (αφήστε το σώμα σας να το κάνει μόνος του), μπορείτε σίγουρα να συμπεριλάβετε επιλογές υγιεινής διατροφής για να βοηθήσετε τη διαδικασία. Γεμίστε τη διατροφή σας με τροφές γεμάτες πρωτεΐνη όπως αυγά ψαριού, όσπρια, ξηρούς καρπούς και σπόρους που ενισχύουν το μεταβολισμό σας. Η κατανάλωση τροφής πλούσιας σε πρωτεΐνη θα σας βοηθήσει να παραμείνετε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αποτρέποντας έτσι τα σνακ και την υπερκατανάλωση τροφής.

Διάφορα είδη ερευνών λένε ότι η προσεκτική κατανάλωση φαγητού, ο έλεγχος των μερίδων και η παρακολούθηση της ώρας του φαγητού σάς επιτρέπουν να τρώτε αυτό που αγαπάτε, ενώ διασφαλίζετε επίσης ότι το σώμα σας δεν συσσωρεύεται στα κιλά. 

www.femina.in

unsplash.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr