8 Λόγοι που το Νερό της Βρύσης Είναι Καλύτερο από το Εμφιαλωμένο Νερό

8 Λόγοι που το Νερό της Βρύσης Είναι Καλύτερο από το Εμφιαλωμένο Νερό

Οι άνθρωποι είναι συχνά δύσπιστοι σχετικά με το νερό της βρύσης και πιστεύουν ότι το εμφιαλωμένο είναι πολύ πιο ασφαλές. Αποδεικνύεται ότι η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Αυτό Είναι που Πρέπει να Ελέγξετε πριν Αγοράσετε Εμφιαλωμένο Νερό

Το εμφιαλωμένο νερό μπορεί να είναι λιγότερο ασφαλές από το νερό της βρύσης

8 Λόγοι που το Νερό της Βρύσης Είναι Καλύτερο από το Εμφιαλωμένο Νερό
Το νερό της βρύσης πρέπει να πληροί πολλά πρότυπα, ενώ το εμφιαλωμένο νερό δεν χρειάζεται να συμμορφώνεται με τους ίδιους κανονισμούς. Φυσικά, αυτό λειτουργεί και αντίστροφα – η έλλειψη επίβλεψης του νερού της βρύσης μπορεί να το κάνει πολύ πιο επικίνδυνο για εμάς από το εμφιαλωμένο νερό, το οποίο είναι γενικά γνωστό ως «καθαρό». Αλλά είναι μόνο μια ψευδαίσθηση. Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε ιδέα τι είναι πραγματικά μέσα.

Τα πλαστικά μπουκάλια απελευθερώνουν χημικές ουσίες

Πιθανότατα έχετε ήδη παρατηρήσει ότι τα πλαστικά μπουκάλια γίνονται πιο μαλακά όταν εκτίθενται στον ήλιο. Επιπλέον, το πλαστικό μπορεί να λιώσει εάν δεχτεί αρκετή θερμότητα – δεν είναι τυχαίο ότι το νερό αρχίζει ξαφνικά να «έχει πλαστική γεύση»! Οι χημικές ουσίες στο πλαστικό μπορεί να απελευθερωθούν και να διεισδύσουν στο νερό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σε αυτή την περίπτωση, είναι το BPA (μια χημική ένωση που περιέχεται στο πλαστικό), το οποίο δρα ως ορμόνη και μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου στα βρέφη.

Τα οφέλη από το εμφιαλωμένο νερό δεν έχουν αποδειχθεί

Σε μια 4ετή μελέτη για την ασφάλεια του εμφιαλωμένου νερού δεν βρέθηκαν στοιχεία ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από νερό της βρύσης με οποιονδήποτε τρόπο. Το συμπέρασμα είναι δεν υπάρχει κανένα απολύτως όφελος από το να πίνει κανείς νερό από ένα επώνυμο και ακριβό μπουκάλι εμφιαλωμένου νερού.

Τα πλαστικά μπουκάλια ρυπαίνουν το περιβάλλον

Η μεγάλη ζήτηση για πλαστικά μπουκάλια συνδέεται με ετήσια κατανάλωση πετρελαίου άνω των 17 εκατομμυρίων βαρελιών καθώς και με απόβλητα που ρυπαίνουν το περιβάλλον!

Το εμφιαλωμένο νερό είναι ακριβό

Το νερό της βρύσης κοστίζει πολύ λιγότερο από το εμφιαλωμένο.

Οι χώροι υγειονομικής ταφής είναι γεμάτοι με πλαστικά μπουκάλια

Οι ΧΥΤΑ μόνο στις ΗΠΑ δέχονται περισσότερους από 2 εκατομμύρια τόνους πλαστικών μπουκαλιών ετησίως! Ευτυχώς, τα μπουκάλια PET μπορούν να ανακυκλωθούν, αλλά μόνο ένα στα πέντε μπουκάλια πηγαίνει στον κάδο ανακύκλωσης και στη συνέχεια υποβάλλεται σε επεξεργασία. Όλα τα υπόλοιπα μολύνουν τον πλανήτη μας. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το πλαστικό μπουκάλι βιοδιασπάται πλήρως μόνο μετά από 450 χρόνια!

Το νερό της βρύσης είναι εξαιρετικά ασφαλές

Το νερό της βρύσης υποβάλλεται σε πολλές δοκιμές πριν τελικά φτάσει σε εμάς. Ορισμένες πόλεις απαιτούν να ελέγχεται η ποιότητα του νερού έως και 100 φορές το μήνα.

Το εμφιαλωμένο νερό είναι σπατάλη τόνων νερού

Για την παραγωγή πλαστικού απαιτείται μεγάλη ποσότητα νερού. Αν και είναι λίγο περίεργο, χρειάζεται πολύ νερό για να φτιαχτεί μόνο ένα μπουκάλι. Στην πραγματικότητα, χρειάζεται περισσότερο νερό από όσο μπορεί να χωρέσει το ίδιο το μπουκάλι.

toftiaxa.gr

unsplash.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Πέντε τρόποι για να ξεκουράσετε τον εγκέφαλό σας

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr