Τα κόλπα της γιαγιάς για να σιδερώσετε εύκολα τις κουρτίνες ανάλογα με το ύφασμα τους

Τα κόλπα της γιαγιάς για να σιδερώσετε εύκολα τις κουρτίνες ανάλογα με το ύφασμα τους

Πως να σιδερώσετε εύκολα τις κουρτίνες σας ανάλογα με το ύφασμα τους. Όλα τα κόλπα της γιαγιάς για να γίνει μια από τις πιο βαρετές και χρονοβόρες δουλειές του σπιτιού παιχνιδάκι.

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα μπορείτε να καταφέρετε να το μειώσετε στο ελάχιστο.

 

Το υλικό των κουρτινών είναι σημαντικό
Όταν οι κουρτίνες τσαλακώνονται εξαρτάται από το πώς τις πλένετε και το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένες. Τα λιγότερο επιρρεπή στο τσαλάκωμα είναι το τούλι, το ζακάρ, το κρεπ και ο πολυεστέρας. Πριν αγοράσετε κουρτίνες, αξίζει να πάρετε το υλικό στο χέρι σας και να το σφίξετε σφιχτά. Αν δείτε τσακίσεις πάνω του όταν την αφήσετε, η κουρτίνα θα φαίνεται ίδια μετά το πλύσιμο.

Μην γεμίζετε τον κάδο του πλυντηρίου
Αποφύγετε την υπερφόρτωση του κάδου του πλυντηρίου σας. Βεβαιωθείτε ότι μόνο το 1/3 του όγκου του καταλαμβάνεται από τις κουρτίνες. Έτσι μπορούν να κινούνται ελεύθερα.

Χρησιμοποιήστε ειδικά απορρυπαντικά
Πλύνετε τις κουρτίνες σας με ειδικά απορρυπαντικά που έχουν σχεδιαστεί για αυτό το σκοπό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαλακτικό, το οποίο αποτρέπει τον ηλεκτρισμό του υφάσματος.

Σωστό δίπλωμα
Πριν βάλετε τις κουρτίνες σας στο πλυντήριο, διπλώστε τις τετράγωνα.

Πλύσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία
Πλύνετε τις κουρτίνες σας στους 20°C. Επιλέξτε πρόγραμμα για πλύσιμο στο χέρι. Έτσι το ύφασμα δεν θα συρρικνωθεί.

Χαμηλές στροφές στυψίματος
Ρυθμίστε τον κύκλο στυψίματος στις 400 στροφές.

Στέγνωμα σε κουρτινόξυλο
Είναι καλύτερο να κρεμάτε τις κουρτίνες από συνθετικά υφάσματα σε ένα κουρτινόξυλο αμέσως αφού τις βγάλετε από το πλυντήριο. Το βάρος του ακόμα υγρού υφάσματος θα κάνει τις ζάρες να ισιώσουν φυσικά.

Ειδική φροντίδα
Οι κουρτίνες από φυσικά υλικά πρέπει να στεγνώνονται σε απλώστρα σύμφωνα με το toftiaxa.gr και το handimania. Αν κρεμαστούν βρεγμένες σε ένα κουρτινόξυλο, θα μπορούσαν να τεντωθούν και να παραμορφωθούν.

Daddy-Cool.gr

unsplash.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr