7 φυτά που απωθούν και εξαφανίζουν τις μύγες φυσικά!

7 φυτά που απωθούν και εξαφανίζουν τις μύγες φυσικά!

Υπάρχουν βότανα και φυτά που αποτρέπουν τις μύγες καθώς και άλλα παράσιτα. Τείνουν να αναπτύσσονται εύκολα, είναι ανθεκτικά στην ξηρασία και συχνά έχουν διπλή χρήση. 

 Παραγγείλετε μερικούς σπόρους λοιπόν και φυτέψτε κάποιο εντομοαπωθητικό διπλής χρήσης φιλικό προς το περιβάλλον.

Γιατί από τις πολλές εντομοαπωθητικές επιλογές, τα βότανα φαίνεται να είναι τα πιο προσιτά, διαθέσιμα και αποτελεσματικά. Για κορυφαία απόδοση, φροντίστε να τα μετακινείτε κάθε τόσο. Η κίνηση φέρνει τα φυσικά έλαια στην επιφάνεια των φύλλων και απελευθερώνει περισσότερα από αυτά που δεν αρέσουν στα παράσιτα. Απλώς βουρτσίζοντας ένα φυτό που αναπτύσσεται ή ανακατεοντας τα φύλλα του (φρέσκα ή αποξηραμένα).

1. Βασιλικός
Υπάρχουν περίπου ένα εκατομμύριο είδη βασιλικού και νέες ποικιλίες που εισάγονται συνεχώς. Ο βασιλικός είναι ένα όμορφο αρωματικό φυτό που αναπτύσσεται εύκολα στα περισσότερα κλίματα. Ανέχεται ακόμη και την ξηρή θερμότητα αρκετά καλά.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι ο φρέσκος βασιλικός είναι νόστιμος σε πέστο, πιάτα με βάση την ντομάτα και σαλάτες, αλλά ξέρατε επίσης ότι είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κρατήσετε τις μύγες έξω από το σπίτι σας; Απλώς φυτέψτε βασιλικό δίπλα στις πόρτες, χρησιμοποιήστε το ως φύτευση βάσης αναμεμειγμένο με τα λουλούδια σας ή φυτέψτε σε δοχεία. Οι μύγες θα μείνουν μακριά ( Gardenia ).

Μπορείτε να καλλιεργήσετε βασιλικό σε δοχεία δίπλα στο τραπέζι του πικνίκ σας ή στο αίθριο σας και να κόψετε ένα μάτσο ωραίου μεγέθους για να διακοσμήσετε την κουβέρτα όταν πηγαίνετε σε ένα απομακρυσμένο σημείο για πικνίκ. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, δεν αρέσει ούτε στα κουνούπια. Επιλέξτε το αγαπημένο σας, όλοι οι βασιλικοί  λειτουργούν εξίσου.

2. Δάφνη
Μπορείτε να καλλιεργήσετε δάφνη έξω το καλοκαίρι, αλλά θα χρειαστεί να τη φέρετε σε εσωτερικούς χώρους τους χειμερινούς μήνες (Britannica). Μπορείτε να αγοράσετε αποξηραμένο φύλλο δάφνης στο κατάστημα εάν διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να το καλλιεργήσετε. η αποξηραμένη ποικιλία που βάζετε σε μαγειρευτά και σούπες λειτουργεί όπως και η φρέσκια για να κρατάτε μακριά τα παράσιτα.

Μπορείτε να βάλετε ένα φύλλο δάφνης σε πενήντα κιλά μούρα σιταριού ή βιολογικό άσπρο αλεύρι και θα κρατήσει τους μύκητες έξω από αυτό. Εάν δεν αγοράσετε αλεύρι σε αυτές τις ποσότητες, μπορείτε να προσθέσετε ένα φύλλο δάφνης σε ένα δοχείο μικρότερου μεγέθους με παρόμοια αποτελέσματα. Άλλα αντικείμενα που θα προστατεύει είναι:

Κριθάρι
Καλαμποκάλευρο
Πλιγούρι βρώμης
κινόα
Ρύζι

 

Τα περισσότερα προϊόντα δημητριακών θα είναι μια χαρά για μήνες με τα φύλλα δάφνης να τα προστατεύουν. Σκορπίστε μερικά φύλλα στα ράφια του ντουλαπιού για να απωθήσετε τους σκώρους, τις κατσαρίδες, τα ωτοασπίδες και τα ποντίκια. Οι μύγες φαίνεται να μισούν επίσης τη μυρωδιά των φύλλων δάφνης. Ποιος ήξερε ότι είχαν τόσο ευαίσθητα οσφρητικά νεύρα;

3. Λεβάντα
Η λεβάντα μυρίζει υπέροχα και αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ μπουμπούκια λεβάντας στη μαγειρική, πρέπει να τη δοκιμάσετε. Σε μικρές ποσότητες προσθέτει μια υπέροχη γεύση λουλουδιών και εσπεριδοειδών σε αρτοσκευάσματα, κρέατα, ακόμη και λαχανικά. Η λεβάντα απωθεί επίσης τους σκώρους, τα κουνούπια και τους ψύλλους.

Κρεμάστε ένα πακέτο από αυτό στην ντουλάπα σας ή βάλτε μερικά κλωναράκια του με τα ρούχα εκτός εποχής που αποθηκεύετε.
Αλέστε το σε σκόνη και πασπαλίστε το στο κρεβάτι του κατοικίδιου ζώου σας.
Καλλιεργήστε το σε δοχεία στο αίθριο σας για να διώχνετε τα κουνούπια.
Καλλιεργήστε το στον κήπο της κουζίνας σας για να κρατήσετε τα κουνέλια μακριά από το μαρούλι και το σπανάκι σας.

4. Μέντα
Η μέντα, είναι αγαπητή για τη μυρωδιά, τις γεύσεις και τις θρεπτικές της ιδιότητες. Αλλά τα φυτά μέντας, καθώς και άλλα φυτά από την οικογένεια της μέντας – το catnip, το βάλσαμο λεμονιού και το pennyroyal – είναι μεταξύ των καλύτερων φυτών που απωθούν τις μύγες που υπάρχουν.

Φυτέψτε τα σε ένα κρεβάτι κήπου γύρω από τα θεμέλια του σπιτιού σας για να κρατήσετε έξω από το σπίτι σας παράσιτα όπως τα ποντίκια και μια σειρά από άλλα έντομα. Σε κανένα από αυτά τα παράσιτα δεν φαίνεται να αρέσει η μυρωδιά των βοτάνων αυτών και όλα εκτός από τα πιο αποφασιστικά θα προτιμήσουν τελικά μια αυλή με καλύτερη μυρωδιά.

Σε εσωτερικούς χώρους, μπορείτε να τοποθετήσετε ρηχά μπολ με αποξηραμένα αρωματικά φυτά στο ντουλάπι σας για να αποθαρρύνετε τα παράσιτα και τα ζωύφια. Το Pennyroyal είναι επίσης αποκρουστικό στους ψύλλους, τα μυρμήγκια και μια ποικιλία ιπτάμενων εντόμων, συμπεριλαμβανομένων των κουνουπιών. Απλά να το προσέχετε γιατί μεγάλες ποσότητες pennyroyal μπορεί να είναι τοξικές για τα κατοικίδια και τα παιδιά.

5. Δεντρολίβανο
Το δεντρολίβανο είναι ένα από τα αγαπημένα  βότανα, όχι μόνο για το μαγείρεμα και το ψήσιμο στη σχάρα, αλλά επειδή έχει μια σειρά από χρήσεις φαρμακευτικές και ως οικιακό βότανο. Καθώς μεγαλώνει διώχνει τα κουνούπια.

Δοκιμάστε να το φυτέψετε γύρω από το αίθριο σας ή σε οποιαδήποτε περιοχή που χρησιμοποιείτε τα βράδια για να διατηρείτε τον αέρα να μυρίζει φρέσκο βότανο ​​και για να απωθεί επιτυχώς τα κουνούπια . Το δεντρολίβανο απωθεί επίσης τις γάτες, επομένως είναι καλή ιδέα να το φυτέψετε γύρω από την άμμο των παιδιών.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελατήρια δεντρολίβανου κάτω από τα μαξιλάρια για να κρατήσετε τις γάτες μακριά από τα έπιπλα, αλλά προσέξτε – τα λάδια στο δεντρολίβανο μπορούν να λερώσουν τα μαξιλάρια. Βεβαιωθείτε ότι είναι τύπου μονής όψης.

6. Sweet Woodruff
Το Sweet Woodruff έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό για να αποτρέψει τα σκαθάρια και τους σκώρους. Απλώς απλώστε το κάτω από μάλλινα χαλιά (ή άλλους τύπους). Μπορεί επίσης να αποτρέψει τα μυρμήγκια. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι απελευθερώνει ένα γλυκό άρωμα όταν περπατάτε στα χαλιά σας.

7. Τάνσυ
Το Tansy είναι ένα άλλο ελάχιστα γνωστό βότανο που απωθεί μύγες, μυρμήγκια, ψύλλους, σκώρους και ποντίκια. Τα άνθη του θυμίζουν κατιφέδες ή κίτρινα κουμπιά Bachelor’s και κάνει μια υπέροχη φύτευση θεμέλιο. Το Tansy χρησιμοποιήθηκε παραδοσιακά από τις εκκλησίες ως βότανο για άχνη κατά τον Μεσαίωνα.

Τα βότανα ήταν τα αρχικά καθαριστικά, απολυμαντικά και απωθητικά οικιακής χρήσης. Έχουν λοιπόν ιστορία.. Όλα αυτά τα φυτά χρησιμοποιούνται για την απώθηση των μυγών εδώ και χιλιάδες χρόνια. Πολύ πριν η ανθρωπότητα παρασκευάσει τεχνητό εντομοαπωθητικό σπρέι και το βάλει σε ένα κουτί.

Αυτά τα φυτά δεν είναι μόνο καλύτερα για το περιβάλλον. Ουσιαστικά μάλιστα βελτιώνουν το περιβάλλον. Τα βότανα συνεχίζουν να λειτουργούν για εσάς όταν τελειώσετε με αυτά και τα πετάξετε στο σωρό κομποστοποίησης. Εμπλουτίζουν το έδαφος, προσθέτουν θρεπτικά συστατικά και μερικά (όπως η βαλεριάνα) προσελκύουν ωφέλιμους γαιοσκώληκες. Την επόμενη φορά που θα μπείτε στον πειρασμό να πιάσετε το σπρέι μύγας, αντ’ αυτού, πιάστε το βασιλικό.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr