5 συσκευές που καίνε πολύ ρεύμα ακόμα και όταν είναι κλειστές

5 συσκευές που καίνε πολύ ρεύμα ακόμα και όταν είναι κλειστές

Το ξέρατε ότι οι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές σας μπορεί να έχουν «κρυφή» ζωή και να συνεχίζουν να λειτουργούν, ακόμα κι όταν εσείς έχετε πατήσει το κουμπί της απενεργοποίησης;

Οι ειδικοί παρουσιάζουν τις πιο… ύπουλες συσκευές σχετικά με την κατανάλωση του ρεύματος. Θα σας παρουσιάσω τις 5 συσκευές που καίνε πολύ ρεύμα ακόμα και όταν είναι κλειστές!

φορτιστής χωρίς συνδεδεμένο τηλέφωνο

Οι φορτιστές που αφήνονται στην πρίζα, συνεχίζουν να καταναλώνουν ενέργεια, ακόμα κι όταν δεν χρησιμοποιούνται. Ωστόσο, αυτή είναι ελάχιστη και δεν βλάπτει την τσέπη μας όσο τα υπόλοιπα, που θα δείτε παρακάτω.

τηλεοπτικός ψηφιακός δέκτης

Μπορεί να κλείσατε την τηλεόραση, τον ψηφιακό δέκτη, όμως τον κλείσατε; Γιατί αν δεν τον κλείσατε και απλά τον έχετε αφήσει σε κατάσταση stand by, λάβετε υπ’όψιν ότι αυτό σας κοστίζει περίπου 5 φορές περισσότερο από το να τον απενεργοποιήσετε εντελώς.

τηλεόραση

Το γνωρίζετε ότι η τηλεόραση, αν δεν κλείσει κανονικά από το κουμπί της, παρά μπει σε κατάσταση stand by, από το τηλεκοντρόλ, συνεχίζει να καταναλώνει ενέργεια;

υπολογιστές και λάπτοπ

Ακόμα και οι υπολογιστές και τα λάπτοπ που έχουν απενεργοποιηθεί, συνεχίζουν να «δουλεύουν». Γι’αυτό κανονικά θα έπρεπε να βγαίνουν εντελώς από την πρίζα όταν δεν χρησιμοποιούνται.

συσκευές με χρονοδιακόπτη

Το μικροσκοπικό αυτό ρολογάκι, χρειάζεται ρεύμα για να δουλέψει. Μπορείτε, τουλάχιστον, να βγάζετε τις συσκευές αυτές από την πρίζα όταν λείπετε από το σπίτι για μέρες.

Σε κάθε περίπτωση, βγάζοντας τις συσκευές από την πρίζα αξίζει τον κόπο: μια απότομη αύξηση της τάσης του ρεύματος μπορεί να κάψει τις ηλεκτρικές συσκευές ολόκληρου του σπιτιού σας.

apithano.gr

unsplash.com

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr