Θάλασσα: Η ιδανική ώρα για να κολυμπήσετε και γιατί

Θάλασσα: Η ιδανική ώρα για να κολυμπήσετε και γιατί

Το κολύμπι στη θάλασσα είναι ευεργετικό για το σώμα, ενώ έχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία.

Το καλοκαίρι το κολύμπι στη θάλασσα είναι ένας ευχάριστος τρόπος για να χαλαρώσουμε, γυμνάζοντας παράλληλα το σώμα μας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το θαλασσινό νερό έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

Οι φανατικοί πρωινοί κολυμβητές έχουν τους λόγους τους για τους οποίους προτιμούν να κολυμπούν στη θάλασσα νωρίς το πρωί. Οι περισσότεροι το βλέπουν ως έναν εξαιρετικό τρόπο για να ξεκινήσουν τη μέρα τους. Σε έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς υπογραμμίζουν ότι το να ξεκινήσουν τη μέρα τους με κολύμπι τους δίνει πολλή ενέργεια για να συνεχίσουν τη μέρα τους.

Photo by Yoann Boyer on Unsplash

Οι πρωινοί κολυμβητές λατρεύουν το γεγονός ότι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την πρωϊνή τους άσκηση νωρίς το πρωί, πριν από οτιδήποτε άλλο. Απολαμβάνουν το γεγονός ότι ξυπνούν νωρίς για να κολυμπήσουν και αυτό σημαίνει ότι έχουν χρόνο για να φτάσουν νωρίς στο γραφείο τους, πριν από τους υπόλοιπους.

Το πρωινό κολύμπι στη θάλασσα βελτιώνει τη διάθεση
Πολλοί πρωινοί κολυμβητές αναφέρουν ότι το πρωί έχουν καλύτερη διάθεση ή αισθάνονται πιο χαρούμενοι αφού κολυμπήσουν, και αυτή η ευτυχία συνεχίζεται και στην υπόλοιπη ημέρα τους. Επιπλέον, η πρωινή κολύμβηση έχει αποδειχθεί ότι καίει περισσότερο λίπος καθώς αυξάνει τον μεταβολισμό και έτσι συνεχίζετε να καίτε θερμίδες και μετά από την έξοδό σας από τη θάλασσα.

Photo by Shifaaz shamoon on Unsplash

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι υψηλότερα το πρωί, κάτι που είναι χρήσιμο για προπονήσεις υψηλής έντασης. Το πρωί μπορεί να αισθάνεστε πιο δυνατοί, παρόλο που ενδεχομένως να απαιτείται περισσότερος χρόνος για να ζεσταθείτε κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Το βραδινό κολύμπι στη θάλασσα ανακουφίζει από το άγχος της ημέρας
Από την άλλη όσοι κολυμπούν στη θάλασσα βραδινές ώρες, το βλέπουν ως έναν τρόπο να χαλαρώσουν από μια κουραστική μέρα αφού όπως λένε η κολύμβηση ανακουφίζει από το άγχος και τους κάνει χαρούμενους.

Ένας άλλος λόγος είναι ότι ορισμένοι κολυμβητές νιώθουν ότι έχουν όλο το χρόνο να ξεκουραστούν από το μπάνιο τους στη θάλασσα αφού μπορούν να πάνε για ύπνο αμέσως. Ωστόσο, για να απολαύσετε έναν καλύτερο ύπνο και να ξεκουραστείτε επαρκώς, είναι σημαντικό να μην κάνετε έντονη κολύμβηση πριν από τον ύπνο.

Τέλος, δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι απλώς αποδίδουν καλύτερα και είναι πιο δυνατοί κατά τη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πιο ενυδατωμένοι, ενώ η θερμοκρασία του πυρήνα τους βρίσκεται στο αποκορύφωμά της. Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία του πυρήνα, τόσο καλύτερη είναι η απόδοση, εξ ου και η αίσθηση ότι είμαστε πιο δυνατοί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

www.healthstat.gr

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr