3 τεστ που δείχνουν την ηλικία του σώματός σου

3 τεστ που δείχνουν την ηλικία του σώματός σου

Η πραγματική ηλικία ενός ατόμου μπορεί να διαφέρει σημαντικά από την “fitness ηλικία” του. Αυτή η διαφορά βασίζεται στη φυσική κατάσταση και στη γενική υγεία του σώματος

Τα παρακάτω απλά τεστ μπορούν να αποκαλύψουν την ηλικία του σώματος και να δείξουν πόσο υγιές και νεανικό είναι πραγματικά. Ας εξετάσουμε πώς η άσκηση μπορεί να επηρεάσει τη μακροζωία και ποιες είναι αυτές οι ασκήσεις.

1. Τεστ ισορροπίας
Η ικανότητα να ισορροπούμε είναι ένας σημαντικός δείκτης της νεότητας του σώματος. Το τεστ ισορροπίας που συχνά χρησιμοποιούν οι ειδικοί, περιλαμβάνει το να σταθείς στο ένα πόδι για 30 δευτερόλεπτα χωρίς να χάσεις την ισορροπία σου. Αν δεν μπορείς να το κάνεις, αυτό μπορεί να υποδεικνύει ότι χρειάζεσαι περισσότερη άσκηση για να βελτιώσεις την ισορροπία και τη σταθερότητά σου.

2. Τεστ ευλυγισίας
Η ευλυγισία είναι σημαντική για τη γενική υγεία των μυών και των αρθρώσεων. Για να δοκιμάσεις την ευλυγισία σου κάθισε στο πάτωμα με τα πόδια τεντωμένα μπροστά και προσπάθησε να φτάσεις τα δάχτυλα των ποδιών σου. Αν δεν μπορείς να τα φτάσεις, μπορεί να χρειάζεται να δουλέψεις στην ευλυγισία σου.

3. Το τεστ ηλικίας που μαρτυρά την αντοχή σου
Η αντοχή είναι ένα ακόμα «κλειδί» για τη φυσική κατάσταση και τη μακροζωία. Ένα απλό τεστ αντοχής είναι το τεστ των push-ups. Προσπάθησε να κάνεις όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορείς μέσα σε 1 λεπτό. Αν μπορείς να κάνεις λιγότερες από 10, αυτό μπορεί να δείχνει ότι η φυσική σου κατάσταση δεν είναι τόσο καλή όσο θα μπορούσε να είναι.

Η σημασία της σωματικής άσκησης στη μακροζωία
Η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση και να μειώσει τον κίνδυνο για πολλές ασθένειες. Σύμφωνα με πολυάριθμες μελέτες, η σωματική άσκηση συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, η άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και να μειώσει τα επίπεδα στρες, παράγοντες που συνδέονται με τη μακροζωία.

Με την τακτική άσκηση και τη δέουσα προσοχή στην υγεία σου λοιπόν, μπορείς να διατηρήσεις το σώμα σου νεανικό και υγιές, ανεξαρτήτως της πραγματικής σου ηλικίας.

ladylike

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr