Ένα αβοκάντο την ημέρα σάς χαρίζει μακροζωία – Σημαντικά οφέλη για καρδιά, εγκέφαλο και όραση

Ένα αβοκάντο την ημέρα σάς χαρίζει μακροζωία – Σημαντικά οφέλη για καρδιά, εγκέφαλο και όραση

Το αβοκάντο είναι από τα πιο δημοφιλή εξωτικά φρούτα που παρέχουν πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας. Εκτός από την λιποδιαλυτική του ιδιότητα, τα τελευταία χρόνια θεωρείται ότι εμπεριέχει και αντιγηραντικές, καθώς σύμφωνα με έρευνες χαρίζει χρόνια, λόγω της θρεπτικής του αξίας. Διαβάστε παρακάτω γιατί θα πρέπει να το εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Αθηνά Δαβαρία

Βοηθά στη διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη


Με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, ελάχιστους υδατάνθρακες, καλά λιπαρά και διαιτητικές ίνες, η συστηματική κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να αποτελέσει μέρος των στρατηγικών σας στη διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη. Tα αντιοξειδωτικά του αβοκάντο βοηθούν στην αναστολή της φλεγμονής που συμβάλλει σε χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης.

Προστατεύει την καρδιά
Τα μονοακόρεστα λιπαρά που βρίσκονται στο αβοκάντο συμβάλλουν στη διατήρηση ενός υγιούς προφίλ λιπιδίων, εξισορροπώντας τις τιμές της καλής χοληστερόλης (HDL). Αντίστοιχα, όμως, βελτιώνονται και οι τιμές της«κακής» χοληστερόλης (LDL), αλλά και τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και της ινσουλίνης, όπως απέδειξε μια ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο Molecules.

Εάν η καρδιά λειτουργεί άριστα θα ακολουθήσουν αντίστοιχα και άλλα όργανα, όπως ο εγκέφαλος. Όταν, αιματώνεται σωστά η περιοχή του εγκεφάλου μέσω της εύρυθμης λειτουργίας των αιμοφόρων αγγείων, μεταφέρονται το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αποδώσει σωστά. Η περιεκτικότητά του αβοκάντο, όμως, σε λουτεΐνη είναι που το καθιστά τόσο πολύτιμο στην εγκεφαλική λειτουργία και όχι μόνο. Μια μελέτη στο Nutrients​​ διαπίστωσε ότι η κατανάλωσή του αύξησε τα επίπεδα λουτεΐνης στον εγκέφαλο και βελτίωσε τη γνωστική λειτουργία σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.

Προστατεύει την όραση
Τα αντιοξειδωτικά, όπως η λουτεΐνη, του αβοκάντο είναι ευεργετικά και για την υγεία των ματιών. Στην ίδια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nutrients, παρατηρήθηκε 25% αύξηση στα επίπεδα λουτεΐνης στα μάτια των ηλικιωμένων που έτρωγαν ένα αβοκάντο καθημερινά για έξι μήνες.

www.instyle.gr

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!,

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr