Πλησιάζεις τα 50; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να έχεις καλή υγεία

Πλησιάζεις τα 50; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να έχεις καλή υγεία

Αν δεν προσέξεις εσύ τον εαυτό σου δεν θα το κάνει κανείς άλλος. Νόμος!

Ο έλεγχος της υγείας έχει να κάνει με πιο γενική προσέγγιση από να σημειώνουμε απλά τα ραντεβού με το γιατρό στις ατζέντες μας. Η Brunilda Nazario, υπεύθυνη ιατρικών θεμάτων στο WebMD, υποστηρίζει στο considerable, ότι αυτά τα τέσσερα βήματα μπορούν να σε βοηθήσουν τις πιο ώριμες γυναίκες -αλλά και αυτές κάθε ηλικίας, γενικότερα- να μεγιστοποιήσεις την ευεξία τους, που έρχεται σε άμεση σχέση με την υγεία τους.

Ιδού τι συμβουλεύει, λοιπόν!

1. Δώσε προτεραιότητα στην υγεία σου

«Πολλές γυναίκες δεν ‘ακούνε’ το σώμα τους», υπογραμμίζει η Nazario . Ποιος είναι ο λόγος; Επειδή είμαστε όλες τόσο απασχολημένες: «Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στη σωματική υγεία, την προσωπική υγεία και τη συναισθηματική υγεία μας. Παραδοσιακά, αυτό που κάναμε είναι ότι έχουμε αφήσει την ιατρική περίθαλψη μας στα χέρια άλλων ανθρώπων», λέει. Περιμένουμε το τηλέφωνο, το e-mail ή την υπενθύμιση για να πραγματοποιήσουμε αυτό το ραντεβού.

Αυτό σημαίνει τακτικά προγραμματισμένες εξετάσεις – μαστογραφίες και οδοντιατρικοί έλεγχοι, π.χ.- να μπαίνουν στο ημερολόγιό σου. Άλλα θέματα σχετικά με την υγεία ενδέχεται να μην τραβήξουν την προσοχή σου. Και τα ανησυχητικά συμπτώματα μπορεί να αγνοηθούν. Και μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Η Nazario αναφέρει μια ιστορία μιας φίλης της που έφτασε να κουράζεται, να έχει φούσκωμα, συχνή ούρηση και αύξηση του σωματικού βάρους στην εμμηνόπαυση και καθυστέρησε να ζητήσει ιατρική συμβουλή. Αποδείχθηκε τελικά ότι είχε καρκίνο των ωοθηκών.

Εντάξει, το παράδειγμα δεν είναι ο “κανόνας” όμως με δεδομένο ότι υπάρχουν και τέτοιοες περιπτώσεις, καλό είναι να μην ξεχνιόμαστε.

2. Πρόσεχε την καρδιά σου -αλλά όχι όπως νομίζεις

«Οι περισσότερες γυναίκες δεν συνειδητοποιούν ότι οι καρδιακές παθήσεις είναι ο Νο 1 δολοφόνος των γυναικών», λέει η Nazario. «Σκοτώνουν περισσότερες γυναίκες από τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο του πνεύμονα μαζί». Ωστόσο, πολλές σκεφτόμαστε ακόμη την καρδιακή νόσο ως ζήτημα υγείας των ανδρών.

Και υπάρχει διαφορά στο φύλο όσον αφορά στα συμπτώματα των καρδιακών παθήσεων. Ενώ οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν συνήθως θωρακικό άλγος, οι γυναίκες μπορεί να παρατηρήσουν συμπτώματα που συχνά δεν αναφέρουν οι άνδρες, όπως η ναυτία, ο έμετος και η κόπωση, λέει η Nazario.

Η συμβουλή: Λάβε τα μέτρα σου για να μειώσεις τον κίνδυνο. Αυτό σημαίνει να ελέγχεις τους κλασσικούς παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις – υψηλή αρτηριακή πίεση, ασυνήθιστα επίπεδα χοληστερόλης, κάπνισμα και απραξία.

3. Κοιμήσου όσο χρειάζεσαι

«Υπάρχουν τόσα πολλά νέα στον τομέα του ύπνου και της υγείας των γυναικών. Ο ύπνος είναι κάτι περισσότερο από απλώς ο καιρός να ξεκουραστείς», λέει η Νazario. «Είναι τόσο κρίσιμο για τους καρδιακούς ρυθμούς».

Ο ύπνος μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα και την αρτηριακή πίεση και η Nazario λέει ότι είναι πιθανό ότι τα υψηλότερα ποσοστά άγχους και κατάθλιψης στα κορίτσια που διέρχονται από την εφηβεία, να συνδέονται με αλλαγές στους κύκλους ύπνου τους που ξεκινούν νωρίτερα από ότι στα αγόρια.

Οι ορμονικές αλλαγές στο άλλο άκρο της γονιμότητάς μας, δηλαδή κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, μπορούν επίσης να διαταράξουν τους κύκλους ύπνου.

Η συμβουλή: Πήγαινε στο κρεβάτι την ίδια ώρα κάθε βράδυ και δώσε στον εαυτό σου αρκετό χρόνο για να πάρεις τις συνιστώμενες επτά ή περισσότερες ώρες ύπνου που χρειάζεσαι. Εάν αγωνίζεσαι να κοιμηθείς ή να παραμείνεις κοιμισμένη, μίλα με το γιατρό σου.

4. Καλλιέργησε τις κοινωνικές σου επαφές

Η μοναξιά εξελίχθηκε ως προστατευτικό συναίσθημα, υποστηρίζει η Nazario, όμως η χρόνια μοναξιά μπορεί να οδηγήσει τις ορμόνες του στρες σε τόσο υψηλά επίπεδα που μπορούν να βλάψουν τα όργανα σου και να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, παχυσαρκίας και ψυχικής υγείας όπως η κατάθλιψη και το άγχος.

Η Nazario επισημαίνει ότι τα οφέλη της ψυχικής υγείας από τις κοινωνικές σχέσεις είναι πολύ ισχυρότερα στις γυναίκες απ ‘ότι στους άνδρες.

Η συμβουλή: Δώσε προτεραιότητα στους φίλους και την οικογένειά σου. «Είναι σημαντικό ότι βρίσκεσαι με την οικογένεια σου και αφιερώνεις αυτό τον χρόνο μαζί τους. Είναι το κλειδί για τη συνολική υγεία σου» λέει η Nazario. Και σε καμία περίπτωση το Facebook και το Instagram δεν αντικαθιστούν τις face-to-face κοινωνικές συναναστροφές που κάνουμε.

www.womenonly.gr

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Λάδι Στρουθοκαμήλου Απο Τα Μυστικά Ομορφιάς 

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Ορός χαβιαριού. Serum σε τιμή γνωριμίας!

Ορός σώματος μαλλιών και προσώπου Black Lava Effect

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Αιθέριο Έλαιο Τριαντάφυλλου

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας απο τα μυστικά ομορφιάς.

Αιθέριο Έλαιο Μύρο. Για την αποκατάσταση φθοράς.

Aιθέριο έλαιο λιβάνι απο τα μυσικά ομορφιάς

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr