8 Φυσικά ελιξίρια ομορφιάς – νεότητας – αντιγήρανσης προσώπου

8 Φυσικά ελιξίρια ομορφιάς – νεότητας – αντιγήρανσης προσώπου

 

Από Ε.Λ.

Όταν αναφερόμαστε στη διατήρηση μια νεανικής επιδερμίδας προσώπου και στην καταπολέμηση των ρυτίδων αλλά και άλλων σημαδιών γήρανσης, τότε η χρήση ενός φυσικού «ελιξίριου» ομορφιάς – νεότητας είναι επιβεβλημένη. Το ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα παρουσιάζει συνταγές για το πώς να φτιάξετε 8 φυσικά ελιξίρια ομορφιάς – νεότητας προσώπου.

 

Φυσικό ελιξίριο νεότητας για τις ρυτίδες: Αντιρυτιδική κρέμα με μπανάνα

Οι μπανάνες κάνουν θαυμάσια δουλειά όσον αφορά την καταπολέμηση των ρυτίδων. Αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη που θα θέλετε να την χρησιμοποιείτε κάθε μέρα. Αυτό που χρειάζεστε είναι μια μπανάνα. Στην πραγματικότητα χρειάζεστε μόνο το 1/4 της μπανάνας. Την υπόλοιπη μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως ένα λαχταριστό επιδόρπιο. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να πολτοποιήσετε το 1/4 μιας μπανάνας και να απλώσετε τον πολτό στο πρόσωπό σας για 15 λεπτά. Έπειτα ξεπλύνετε με χλιαρό προς ζεστό νερό.

Φυσικό ελιξίριο ομορφιάς για απολέπιση: Κρέμα απολέπισης με βρώμη

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και κάνει χώρο για τα νέα κύτταρα να αναπτυχθούν. Για αυτήν την συνταγή θα χρειαστείτε:

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι βρώμης
Λίγο νερό

Αναμείξτε τη σόδα με τη βρώμη και προσθέστε ακριβώς τόσο νερό έτσι ώστε να έχετε μια παχιά πάστα. Εφαρμόστε την πάστα στο δέρμα σας και τρίψτε απαλά έτσι ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αυτή η κρέμα απολέπισης είναι αρκετά ήπια οπότε μπορείτε να χρησιμοποιείτε σχετικά συχνά.

Φυσικό ελιξίριο ομορφιάς για ενυδάτωση: Ενυδατική μάσκα προσώπου με αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε μέταλλα και λειτουργεί καλά ως ένα φυσικό ενυδατικό. Για να φτιάξετε την ενυδατική μάσκα προσώπου θα χρειαστείτε 1 μέτριο αβοκάντο. Πολτοποιήστε το αβοκάντο σε ένα κρεμώδες μείγμα και στη συνέχεια απλώστε στο δέρμα σας και κάντε μασάζ στο πρόσωπο. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά περίπου και στη συνέχεια απαλά ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

 

Φυσικό ελιξίριο νεότητας και αντιγήρανσης: Μάσκα αντιγήρανσης με αυγό και μέλι

Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και το μέλι είναι ένα θαυμάσιο φυσικό ενυδατικό. Για να φτιάξετε αυτή τη φυσική μάσκα αντιγήρανσης χρειάζεστε:

1 κρόκο αυγού
1 κουταλιά της σούπας αγνό μέλι
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
½ κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο

Απλά αναμείξτε τα υλικά μαζί και απλώστε στο πρόσωπό όπως μια ενυδατική κρέμα. Θα βελτιώσει και θα συσφίξει τους πόρους του δέρματος και θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των ρυτίδων και των σημαδιών γήρανσης.

Φυσικό ελιξίριο αναζωογόνησης: Μάσκα προσώπου με ροδάκινο και μέλι

Τα ροδάκινα είναι υπέροχα όσον αφορά την αντιγήρανση του προσώπου. Βοηθούν αρκετά στην παρεμπόδιση σχηματισμού ρυτίδων, ενώ παράλληλα βοηθούν στην αναζωογόνηση του δέρματος. Για να φτιάξετε αυτή τη μάσκα προσώπου θα χρειαστείτε:

1 μεγάλο ροδάκινο
3 κουταλάκια του γλυκού μέλι
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι – αυτό είναι προαιρετικό και είναι απαραίτητο μόνο εάν μάσκα σας είναι πολύ παχιά

Απλά συνδυάστε τα συστατικά έτσι ώστε να γίνουν μια πάστα. Αφήστε την πάστα για περίπου 10 λεπτά να δράσει στο πρόσωπό σας και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Φυσικό ελιξίριο νεότητας: Μάσκα αφαίρεσης των ρυτίδων με ντομάτα

 

Οι ντομάτες είναι γεμάτες με θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη των κυττάρων. Αυτό σημαίνει ότι είναι εξαιρετικές για το δέρμα επειδή το βοηθούν να «αυτοθεραπευτεί». Επίσης βοηθούν πολύ στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Για να κάνετε αυτή τη μάσκα το μόνο που χρειάζεται είναι 1 μικρή ντομάτα.
Απλά κόψτε την ντομάτα στη μέση και στη συνέχεια εφαρμόστε τα δύο κομμάτια στο πρόσωπό σας και τρίψτε τα. Αφήστε τα να δράσουν για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Φυσικό ελιξίριο ομορφιάς για λαμπερή και νεανική επιδερμίδα με κουρκούμη

Η κουρκούμη είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για τον βαθύ καθαρισμό του δέρματος και βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων αλλά και στην απομάκρυνση διαφόρων συσσωρευμένων συστατικών που προκαλούν πρόωρη γήρανση του δέρματος. Πρόκειται για μια συνταγή που αφήνει το δέρμα υγιές και λαμπερό. Θα χρειαστείτε:

¼ κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη
2 κουταλάκια του γλυκού γάλα
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

Απλά αναμείξτε όλα τα συστατικά μαζί και τρίψτε το μείγμα σε βρεγμένο δέρμα. Αφήστε για 10 λεπτά και στη συνέχεια απαλά ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Φυσικό ελιξίριο ελαστικότητας του δέρματος: Scrub με κόκκους καφέ

Η συνταγή αυτή είναι εξαιρετική για την ενυδάτωση και βοηθά στην ανανέωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Η απώλεια της ελαστικότητας είναι αυτό που προκαλεί τις ρυτίδες και για το λόγο αυτό, αυτό το scrub προσώπου θα σας βοηθήσει να τις καταπολεμήσετε. Θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας κόκκους καφέ (χρησιμοποιημένους από καφέ φίλτρου)
1/3 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Απλά αναμείξτε τα υλικά μαζί. Χρησιμοποιήστε το scrub για απολέπιση απαλά στο δέρμα και απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος αλλά και των υπολειμμάτων μακιγιάζ. Κάνετε μασάζ με κυκλικές κινήσεις και αφήστε το scrub στο πρόσωπό σας για τουλάχιστον 2 λεπτά πριν το ξέπλυμα με δροσερό νερό. Αυτό το scrub θα βελτιώσει και την κυκλοφορία, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει στην ανάκτηση της ελαστικότητας.

www.dynamikhgynaika.gr

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr