Diy tricks: Μυστικά ομορφιάς και αντιμετώπισης προβλημάτων για όλα τα δέρματα!

Diy tricks: Μυστικά ομορφιάς και αντιμετώπισης προβλημάτων για όλα τα δέρματα!

Η επιθυμία για ένα ωραίο λαμπερό δέρμα, υπάρχει σίγουρα σε όλες τις γυναίκες. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της επιδερμίδας δεν αρκεί μόνο η καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς και ο σωστός καθαρισμός. Χρειάζεται και επιπλέον φροντίδα που μπορούμε να προσφέρουμε στο δέρμα μας, με φυσικά υλικά και μάσκες που φτιάχνονται εύκολα στο σπίτι!

 

Πολλές φορές η επιθυμία δεν συμβαδίζει με την οικονομική μας κατάσταση, αφού είναι δύσκολο να επισκεφτούμε ένα ινστιτούτο ομορφιάς. Άλλες φορές πάλι ο χρόνος μας είναι τόσο περιορισμένος, που μας οδηγεί να παραμελήσουμε τις ανάγκες της ομορφιάς μας.

Υπάρχουν κάποια μυστικά ομορφιάς, που κοστίζουν ελάχιστα, δεν απαιτούν χρόνο και είναι αρκετά αποτελεσματικά ώστε να μας εξασφαλίσουν ένα λαμπερό, υγιές και εξισορροπημένο δέρμα.

Αυτό που θα πρέπει να θυμόμαστε πάντα, είναι ότι η ομορφιά χρειάζεται συνέπεια. Το να εφαρμόσω μία μάσκα, ακόμα και την πιο ακριβή, δεν φτάνει να το κάνω μόνο μία φορά, για να δω αποτελέσματα, αλλά σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Λαμπερό δέρμα – Μάσκα με Aloe Vera

 

Η Aloe Vera, έχει θεραπευτικές, καταπραϋντικές και ενυδατικές ιδιότητες. Εφαρμόζοντας μία μάσκα με αλόη, δεν έχουμε να ανησυχούμε για τίποτα, γιατί είναι ένα εξαιρετικό προϊόν, που προσφέρει στο δέρμα μία ξεκούραστη, απαλή φροντίδα. Το δέρμα μας μαλακώνει, χωρίς να φράξουν οι πόροι. Το gel Αλόης, είναι εύκολο να το βρούμε και έχει πολύ χαμηλό κόστος.

Συστατικά:

1 κουταλιά της σούπας ζελέ από Aloe Vera,

2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος

και στη μύτη του κουταλιού κουρκουμά.

Οδηγίες:

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά για να σχηματίσουν μια ομοιογενή πάστα. Εφαρμόστε ομοιόμορφα στο πρόσωπο και το λαιμό. Αφήστε να δράσει για 20 με 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό.

Λιπαρό δέρμα – Μάσκα με μπανάνα, γιαούρτι και κουρκουμά

 

 

Ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη Α, που υπάρχουν στις μπανάνες, καταπολεμούν την ακμή και προσφέρουν το σωστό είδος ενυδατικών στοιχείων που έχει ανάγκη το λιπαρό δέρμα. Το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ, το οποίο βοηθά στη απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, σφίγγει και καθαρίζει βαθιά τους πόρους. Ο κουρκουμάς, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, θα καταπολεμήσει τις φλεγμονές και θα φωτίσει την επιδερμίδα σας.

Συστατικά:

Μισή μπανάνα, πολτοποιημένη,

1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι,

1 κουταλάκι κουρκουμά

Οδηγίες:

Πολτοποιήστε μισή μπανάνα με ένα πιρούνι και στη συνέχεια ανακατέψτε την με το γιαούρτι και τον κουρκουμά. Απλώστε με ένα πινέλο μία πλούσια στρώση από τη μάσκα σε όλο το πρόσωπο, αποφεύγοντας τα μάτια. Αφήστε να δράσει για 20 λεπτά, και στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο ζεστό νερό.

Ξηρό δέρμα – Μάσκα με λάδι καρύδας και μέλι

 

Αυτή η μάσκα θα δώσει στο δέρμα σας την υγρασία που χρειάζεται, ώστε να δείχνει νεανικό και υγιές. Το λάδι καρύδας, θα ενυδατώσει και θα θρέψει, χωρίς να προσθέσει λιπαρότητα. Έχει επιπλέον, αντιμικροβιακές ιδιότητες που εμποδίζουν και ελέγχουν τις εξάρσεις της ακμής και τις δερματικές λοιμώξεις. Το μέλι έχει, επίσης, ισχυρές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και ενυδατώνει το δέρμα, κλειδώνοντας την υγρασία.

Συστατικά:

2 κουταλιές της σούπας παρθένο λάδι καρύδας,

¼ φλιτζάνι μέλι,

2 – 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Χρησιμοποιήστε μπλέντερ για να αναμίξετε καλά όλα τα συστατικά. Εφαρμόστε τη μάσκα με ένα πινέλο στο πρόσωπό σας, και αφήστε να δράσει για 15 με 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και στεγνώστε απαλά το πρόσωπό σας. Εφαρμόστε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα για να κλειδώσετε την υγρασία.

Σημάδια ακμής και κηλίδες – Μάσκα με μηλόξυδο και μέλι

Το μηλόξυδο, είναι ένα φυσικό στυπτικό προϊόν, που κάνει σύσφιξη στο δέρμα, συρρικνώνει τους μεγάλους πόρους και μειώνει τις φλεγμονές της ακμής. Βοηθά στην καταπολέμηση των φραγμένων πόρων, στην απολέπιση των νεκρών κυττάρων, στην απομάκρυνση των σκούρων κηλίδων και των ουλών. Το μέλι, θα βελτιώσει την εμφάνιση των ουλών και θα βοηθήσει την γρήγορη επούλωση και την αναγέννηση των ιστών.

Συστατικά:

1 κουταλιά της σούπας μέλι,

1/2 κουταλάκι ξύδι μήλου

Οδηγίες:

Αναμείξτε και τα δύο συστατικά και εφαρμόστε σε καθαρό πρόσωπο. Αφήστε να δράσει για 20 με 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Εφαρμόστε καθημερινά για να δείτε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

mediamagazine.gr:

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr