5 Ξεχωριστές συνταγές ομορφιάς με καστορέλαιο

5 Ξεχωριστές συνταγές ομορφιάς με καστορέλαιο

Τι είναι το καστορέλαιο, πόσο κοστίζει και τι είδους συνταγές ομορφιάς με καστορέλαιο μπορεί η καθεμία από εσάς να παρασκευάζει προκειμένου να περιποιείται όμορφα, φυσικά, αγνά κι αποτελεσματικά την επιδερμίδα του προσώπου της;
Από Ιωάννα Φωτοπούλου

Σε αυτά τα ερωτήματα θα σας απαντήσουμε ευθύς αμέσως!

Λίγες πληροφορίες για το καστορέλαιο

Το καστορέλαιο, ή αλλιώς ρητινέλαιο, κικινέλαιο ή ρετσινόλαδο, είναι ένα φυτικό έλαιο, που προέρχεται από το τροπικό φυτό Ρίκινος ο Κοινός. Περιέχει πολλά θρεπτικά στοιχεία με έντονα ευεργετική δράση, εξ ου και η χρησιμοποίησή του ως φυσικό καλλωπιστικό προϊόν από αιώνες παλαιότερα. Σήμερα, το βλέπουμε να χρησιμοποιείται και στη φαρμακοβιομηχανία και στις βιομηχανίες καλλωπιστικών προϊόντων.

Πού χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο λάδι;

Ενδεικτικά, θα αναφέρουμε πως οι αντιοξειδωτικές, αντιικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του βοηθούν στην πρόληψη έναντι της ανάπτυξης βακτηρίων, ιών και μυκήτων. Επίσης, η ενυδατική του δράση πάνω στην ανθρώπινη επιδερμίδα είναι τεράστια, γι’ αυτό και εν συνεχεία μπορείτε να δείτε και να δοκιμάσετε 5 ξεχωριστές συνταγές ομορφιάς με καστορέλαιο. Εξίσου ενυδατικός είναι ο ρόλος που διαδραματίζει το εν λόγω φυτικό έλαιο στα νύχια μας. Τέλος, το καστορέλαιο μπορεί να χρησιμοποιείται και στις τρίχες γενικότερα, δηλαδή στα μαλλιά για ενυδάτωση, θρέψη, προστασία από τη θερμότητα και την ψαλίδα, καθώς ακόμη και στα φρύδια και τις βλεφαρίδες βοηθώντας να πυκνώσουν, παχύνουν και να γίνουν πλουσιότερα.

 

5 Ξεχωριστές συνταγές ομορφιάς με καστορέλαιο

1) Για την ακμή στο πρόσωπο

Εάν έχετε ακμή και έντονα σπυράκια στο πρόσωπό σας, τότε το καστορέλαιο είναι το ιδανικό έλαιο για να αντιμετωπίσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Το καστορέλαιο έχει κάποιες ουσίες, που είναι αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές, όπως αναφέραμε και στην αρχή του παρόντος άρθρου. Έτσι, με λίγο μασάζ και εντριβή στην περιοχή θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε πολύ εύκολα τα πρόβλημα της ακμής!

Αρχικά πλένετε καλά το πρόσωπο σας για να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος. Έπειτα, εφαρμόζετε μερικές σταγόνες καστορέλαιου κάνοντας μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο. Το αφήνετε να δράσει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί ξεπλένεστε καλά είτε μόνο με δροσερό νερό από τη βρύση είτε με ένα σαπούνι κατάλληλο για επιδερμίδα με ακμή και δροσερό νερό. Εναλλακτικά μπορείτε να εφαρμόζετε τοπικά το καστορέλαιο με την βοήθεια ενός βαμβακιού και να το αφήνετε έως ότου απορροφηθεί από το δέρμα σας, χωρίς να το ξεπλένετε.

2) Για τις βλεφαρίδες και τα φρύδια

Εφαρμόζετε με τη βοήθεια μιας μπατονέτας λίγο καστορέλαιο στα φρύδια σας και με τη βοήθεια ενός (καλά πλυμένου) πινέλου από μια παλιά mascara που σας τελείωσε στις βλεφαρίδες σας και το αφήνετε να δράσει όλο το βράδυ, όσο κοιμάστε ανάσκελα προκειμένου να μην «τσαλακώνετε» τις τρίχες στα φρύδια και στα βλέφαρά σας. Αυτή η ολονύκτια μάσκα θα βοηθήσει στην γρηγορότερη ανάπτυξη της τρίχας και στη βαθιά ενδυνάμωσή της. Είναι μία από τις 5 ξεχωριστές συνταγές ομορφιάς με καστορέλαιο που πολλές γυναίκες και κοπέλες ήδη γνωρίζουν και δεν αποχωρίζονται ποτέ, χάριν στα θεαματικά αποτελέσματα που με τον καιρό έχει!

Δώστε προσοχή σε ένα σημείο μόνο· επειδή πρόκειται για «ξένο σώμα», μπορεί να προκληθεί ερεθισμός στα μάτια σας εάν ξεχαστείτε και τα τρίψετε ενώ το έχετε απλώσει στις βλεφαρίδες σας. Στην περίπτωση αυτή, με άφθονο νεράκι από τη βρύση ξεπλένετε καλά τα μάτια σας και ο ερεθισμός άμεσα θα αποχωρήσει.

3) Για ενυδάτωση της επιδερμίδας

Όπως προαναφέραμε, το καστορέλαιο είναι ένα αρκετά ενυδατικό προϊόν με το οποίο μας έχει προικίσει η φύση, και για το λόγο αυτό προτιμάται από πολλές γυναίκες για την άμεση και ταχεία ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου τους. Είναι ένα «φιλικό» έλαιο, οπότε μπορείτε άφοβα να το απλώνετε με καθαρά χέρια ή με τη βοήθεια ενός κομματιού από βαμβάκι στο πρόσωπό σας. Εάν το χρησιμοποιείται απευθείας με τα δάκτυλά σας, καλό θα είναι πρώτα να θερμαίνεται μία μικρή ποσότητά του τρίβοντάς τα και κατόπιν να το εφαρμόζετε.

Πρόκειται για μία ξεχωριστή συνταγή ομορφιάς με καστορέλαιο που για την προετοιμασία της απαιτεί μόνον… το καστορέλαιο και λίγο χρόνο διαθέσιμο από μέρους σας έως ότου αυτό απορροφηθεί από το δέρμα σας. Δε χρειάζεται ξέβγαλμα, λοιπόν, αλλά να περιμένετε από κάμποσα λεπτά μέχρι λίγες ώρες μέχρι να το απορροφήσει το δέρμα μας από μόνο του, ανάλογα με το πόσο ξηραμένο είναι και το πόσο «διψάει» για ενυδάτωση.

4) Για τόνωση και θρέψη του δέρματος

Εάν η επιδερμίδα σας είναι κανονική, τότε λίγο μασάζ με καστορέλαιο κάθε βράδυ μπορεί να αποτελέσει μία από τις πιο ευνοϊκές πράξεις σας απέναντι στην επιδερμίδα σας! Το καστορέλαιο θα θρέψει την επιδερμίδα σας και ταυτόχρονα θα την τονώσει σε βάθος. Θα λέγαμε, συνεπώς, ότι είναι ένα φυσικό toner προσώπου, ενώ για άλλα σπιτικά τόνερ προσώπου μπορείτε να ανατρέξετε στο άρθρο μας με τίτλο: Σπιτικό τόνερ προσώπου – Τα καλύτερα σπιτικά τόνερ

5) Για καθαρισμό προσώπου και αφαίρεση μακιγιάζ

Η τελευταία από τις 5 ξεχωριστές συνταγές ομορφιάς με καστορέλαιο είναι η συγκεκριμένη, η οποία θέλει το εν λόγω λαδάκι να χρησιμοποιείται ως φυσικό προϊόν καθαρισμού του προσώπου από ρύπους, περιττό σμήγμα και στίγματα, καθώς επίσης και ως φυσικό προϊόν απομάκρυνσης του μακιγιάζ.

Το πρώτο μπορεί να επιτευχθεί απλά με την εφαρμογή του λαδιού σε όλη την έκταση του προσώπου, το έντονο τρίψιμό του με τα δάκτυλά σας εφόσον έχετε πλύνει καλά τα χέρια σας, και την αφαίρεση του ελαίου πρώτα με ένα ήπιο σαπούνι προσώπου κι έπειτα με νερό που είναι δροσερό. Μην επιχειρήσετε αμέσως μετά την εφαρμογή του καστορέλαιου να ξεπλυθείτε με νερό, διότι δε θα έχει προλάβει η επιδερμίδα σας να απορροφήσει επαρκές προϊόν και, μόλις ακουμπήσει το νερό, θα είναι δύσκολο να βγει το λάδι από πάνω σας!

Όσον αφορά τη δεύτερη όψη του καθαρισμού του προσώπου σας, δηλαδή την αφαίρεση του μακιγιάζ, το καστορέλαιο αναμειγμένο με ροδόνερο μπορεί να είναι η τέλεια λύση για εσάς. Οικονομικό ντεμακιγιάζ, αγνό, φυσικό, άκρως ενυδατικό και αποτελεσματικό ως προς την απομάκρυνση του make up. Μάλιστα, για περισσότερα φυσικά ντεμακιγιάζ μπορείτε να δείτε το εξής άρθρο του περιοδικού μας: Σπιτικό ντεμακιγιάζ – 10 Συνταγές για να αφαιρείτε μόνες σας το μακιγιάζ.

www.dynamikhgynaika.gr

Καστορέλαιο 100ml

Καστορέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr