Κάντε απολέπιση με βρώμη και σόδα!

Κάντε απολέπιση με βρώμη και σόδα!

Οι νιφάδες της βρώμης που είναι γνωστές και ως κουάκερ, αποτελούν μια πλούσια πηγή φυτικών ινών και βιταμινών του συμπλέγματος Β που παρέχει σημαντικά οφέλη στο καρδιαγγειακό σύστημα, το πεπτικό σύστημα, αλλά και συνολικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η βρώμη ωστόσο έχει ευεργετική επίδραση σε θέματα ομορφιάς λόγω της αντιοξειδωτικής της δράσης. Επιπρόσθετα οι πολυφαινόλες της βρώμης έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιαλλεργική δράση, και έτσι μπορούμε να εντάξουμε το κουάκερ σε διάφορες σπιτικές συνταγές ομορφιάς.

Η παρακάτω συνταγή απολέπισης θα απορροφήσει και θα αφαιρέσει τη βρωμιά και τις ακαθαρσίες από την επιφάνεια του δέρματος.

Απολέπιση με βρώμη και σόδα

Κάποιες μπορεί ήδη να χρησιμοποιείτε την σόδα μαγειρικής ως μια ήπια απολέπιση αλλά αν τη συνδυάσετε με βρώμη το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Ανακατέψτε νιφάδες βρώμης με σόδα μαγειρικής σε ίσες αναλογίες. Προσθέστε λίγο ζεστό νερό και αφήστε το μείγμα 5 λεπτά σε ένα μπολ, μέχρι να γίνει μαλακό.

Κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπο σας με αυτό το φυσικό scrub, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.

Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό και στη συνέχεια κρύο νερό.

Οι καταπραϋντικές ιδιότητες της βρώμης είναι γνωστές από αρχαιοτάτων χρόνων ενώ εξακολουθεί να αποτελεί σπουδαίο συστατικό για την φυσική φροντίδα του δέρματος.

www.pasmina.gr

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας απο τα μυστικά ομορφιάς.

Σησαμέλαιο. Υπέροχο δέρμα σε πρόσωπο και σώμα!

Έλαιο βρώμης.

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr