Αποκτήστε λαμπερά μαλλιά με έλαιο περγαμόντου

Αποκτήστε λαμπερά μαλλιά με έλαιο περγαμόντου

 

Μπορεί να το γνωρίζουμε περισσότερο σαν γλυκό του κουταλιού από την συνταγή της γιαγιάς, όμως, το περγαμόντο εκτός από τη ζαχαροπλαστική έχει ευρεία εφαρμογή και στην βιομηχανία της ομορφιάς και της αρωματοποιίας.
Το έλαιο του φυτού Περγαμοντιά ή αλλιώς Citrus bergamia (Κίτρον το περγάμιον) είναι μια πολύ καλή λύση για τα μαλλιά σας, αν αυτά είναι λεπτά, θαμπά ή σπάνε εύκολα. Οταν απλώνεται στα μαλλιά το έλαιο περγαμόντου απορροφάται από το τριχωτό της κεφαλής, διεγείρει τη ροή του αίματος στα θυλάκια γύρω από τις ρίζες και εμποτίζει την τρίχα δίνοντας στα μαλλιά λάμψη και δύναμη.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το περγαμόντο στα μαλλιά και ένας απ’ αυτούς είναι να το βάλετε απευθείας πάνω στα μαλλιά σας. Μπορείτε, επίσης, να το προσθέσετε στο σαμπουάν ή το conditioner ή να το χρησιμοποιήσετε ως προστατευτικό, όταν στεγνώνετε τα μαλλιά σας.

Θα πρέπει, όμως, κατ’ αρχήν να εξετάσετε γιατί θέλετε να το χρησιμοποιήσετε. Αν θέλετε να αποτρέψετε την τριχόπτωση και να θεραπεύσετε τα μαλλιά σας, είναι καλύτερα να το προσθέσετε στο σαμπουάν σας. Αφαιρέστε το καπάκι από το σαμπουάν, ρίξτε μέσα μια με δύο κουταλάκια του γλυκού έλαιο περγαμόντου, ανακατέψτε απαλά με ένα μακρύ κουτάλι ή με ένα chopstick, κλείστε πάλι το καπάκι και ανακινήστε καλά για να μοιραστεί το έλαιο ομοιόμορφα. Στη συνέχεια λουστείτε και ξεβγάλετε κανονικά.

Μερικά από τα έλαια του περγαμόντου θα παραμείνουν στα μαλλιά σας ακόμα και μετά το ξέβγαλμα κι έτσι θα βελτιώσουν τυχόν ερεθισμούς ή απώλειες στο τριχωτό της κεφαλής. Η τακτική εφαρμογή του θα σας βοηθήσει να δείτε αποτελέσματα σε περίπου δύο εβδομάδες. Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αποκομίσετε όλα τα οφέλη του ελαίου περγαμόντου στα μαλλιά σας, μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα-δύο κουταλάκια του γλυκού στο conditioner σας.

Αν επιλέξετε να προσθέσετε έλαιο περγαμόντου σε σαμπουάν ή conditioner θα διαπιστώσετε μετά από περίπου ένα μήνα ότι τα μαλλιά σας έχουν γίνει πολύ λαμπερά και με παχιές μπούκλες. Οι γυναίκες με σγουρά μαλλιά θα επωφεληθούν περισσότερο, γιατί το έλαιο περγαμόντου δαμάζει το φριζάρισμα, μαλακώνει τα ξηρά μαλλιά και βοηθά τις μπούκλες.

Μπορείτε, όπως προαναφέραμε, να χρησιμοποιήσετε το έλαιο απευθείας στα μαλλιά. Ρίχνετε λίγο έλαιο στις παλάμες σας και το τρίβετε πάνω στα μαλλιά σας που πρέπει να είναι απαραιτήτως υγρά, από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Στη συνέχεια τα χτενίζετε για να κατανεμηθεί το λάδι ομοιόμορφα. Αυτό μπορείτε να το κάνετε κάθε δεύτερη μέρα, γιατί αν το κάνετε καθημερινά, τα μαλλιά σας μπορεί να γίνουν λιπαρά. Οταν τα μαλλιά σας στεγνώσουν θα είναι λεία και λαμπερά.

Αν ισιώσετε ή φορμάρετε τα μαλλιά σας με το σεσουάρ, απλώστε το έλαιο με τον τρόπο που περιγράψαμε παραπάνω. Το λάδι περγαμόντου θα δημιουργήσει ένα εμπόδιο ανάμεσα στα μαλλιά σας και την πηγή θερμότητας. Το έλαιο περγαμόντου μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά σας να αποκτήσουν ξεχωριστή λάμψη.

www.medinova.gr

Αιθέριο Έλαιο Περγαμόντο σε ειδική προσφορά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr