Κράκερ βρώμης με αλεύρι φαγόπυρου, ρίγανη και λιαστή ντομάτα από τη Δρ Μαρία Ψωμά Φτιάξε τα δικά σου κράκερ με τα πιο υγιεινά υλικά.

Κράκερ βρώμης με αλεύρι φαγόπυρου, ρίγανη και λιαστή ντομάτα από τη Δρ Μαρία Ψωμά Φτιάξε τα δικά σου κράκερ με τα πιο υγιεινά υλικά.

Κράκερ βρώμης με αλεύρι φαγόπυρου, ρίγανη και λιαστή ντομάτα

 

Υλικά για 5-6 άτομα:

• 235 γρ. νιφάδες βρόμης
• 235 γρ. αλεύρι φαγόπυρου
• 60 γρ. λιναρόσπορος
• 8 γρ. μαγιά
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 60 γρ. ελαιόλαδο
• 110 γρ. νερό
• 2 γρ. ρίγανη
• 50 γρ. λιαστή ντομάτα

Εκτέλεση:
Πέρνα τη λιαστή ντομάτα από το μπλέντερ. Βάλε στο μίξερ όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τη λιαστή ντομάτα και ζύμωσε. Όταν ομογενοποιηθεί το ζυμάρι, τύλιξέ το με μεμβράνη και άφησέ το σε δροσερό μέρος για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Με τον πλάστη άνοιξε τη ζύμη σε φύλλο και κόψε σε ό,τι σχήμα θες τα κράκερ.
Ψήσε στον αέρα στους 170ºC για 15 λεπτά.

*Η συνταγή είναι του σεφ Γιάννη Στανίτσα από το βιβλίο της δρας Μαρίας Ψωμά, «Τρώω ελληνικά και αδυνατίζω».

www.shape.gr

Τσάι μάτσα (matcha).

Διαβάστε ακόμα