6 σπιτικές συνταγές για αντιγηραντικές κρέμες προσώπου

6 σπιτικές συνταγές για αντιγηραντικές κρέμες προσώπου

6 σπιτικές συνταγές για αντιγηραντικές κρέμες προσώπου
από Ελευθερία Ιωαννίδου

Η γήρανση της επιδερμίδας είναι θέμα που απασχολεί όλες τις γυναίκες. Γι’ αυτό και μέλημά μας είναι να την φροντίζουμε και να την περιποιούμαστε με εξειδικευμένα καλλυντικά, τα οποία βέβαια κατά κανόνα κοστίζουν! Ένας πολύ οικονομικότερος, φυσικός και πιο ευεργετικός τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι ρυτίδες είναι οι σπιτικές κρέμες και μάσκες… που μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας, με θρεπτικά υλικά που υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας, και τα οποία είναι γνωστά για τις αντιγηραντικές τους ιδιότητες.

Αντιγηραντική κρέμα με μήλο

Υλικά:

1 μήλο χωρίς κουκούτσια και φλούδες
1 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. ροδόνερο

Εκτέλεση:

Πολτοποιήστε το μήλο μαζί με το ελαιόλαδο. Τοποθετήστε το μείγμα σε μπεν μαρί και, σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατέψτε το να ζεσταθεί. Αφού δέσει το μείγμα, ρίξτε το ροδόνερο και αφήστε το για λίγα λεπτά ακόμα στο μπεν μαρί. Αδειάστε την κρέμα σε ένα καθαρό δοχείο και φυλάξτε την στο ψυγείο.

Tip: Το μήλο περιέχει βιταμίνες Α και C οι οποίες συντελούν στη φυσική διέγερση του κολλαγόνου και δίνουν απίστευτη λάμψη στην επιδερμίδα. Έτσι, λοιπόν, θεωρείται ισχυρό αντιοξειδωτικό, τονωτικό και αντιγηραντικό!

Αντιγηραντική μάσκα με σταφύλι και καρότο

Υλικά:

2 κ.σ. γλυκομπίζελο
1 κ.σ. έλαιο νυχτολούλουδου
1 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού
1/2 φλ. χυμός καρότο

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Απλώνετε στο πρόσωπο για 30 λεπτά. Ξεπλένετε με δροσερό νερό.

Τip: To καρότο είναι πλούσιο σε β-καροτίνη και είναι εξαιρετικό αντιοξειδωτικό και αντιγηραντικό για την επιδερμίδα. Το σταφύλι περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες προστατεύουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη των ιστών.

Αντιρυτιδική κρέμα με βούτυρο κακάο, βερίκοκο και σησαμέλαιο

Υλικά:

1 κ.σ βούτυρο 1 κακάο
1/2 κ.σ. μέλι
2 σταγόνες έλαιο βερίκοκου
2 σταγόνες λάδι σησαμέλαιο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ αναμείξτε τα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν μια πολύ καλή κρέμα. Απλώστε στο πρόσωπό σας απαλά με κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σας και αφήστε την μέχρι να “απορροφηθεί”.

Τip: Το βούτυρο κακάο περιέχει αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες ενώ βοηθάει στην εξάλειψη των ουλών, διαφόρων σημαδιών, των μαύρων κύκλων και φυσικά των ρυτίδων.

Αντιγηραντική μάσκα με μέλι και γάλα

Υλικά:

1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μέλι
1/2 κ.σ. λεμόνι
1 κ.σ. άργιλο
1 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση:
Αφού βάλετε τα υλικά στο μπολ και τα ανακατέψετε καλά, βάζετε στο πρόσωπο το μείγμα για 10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια το αφαιρείτε με μπόλικο χλιαρό νερό.
Tip: Το μέλι είναι αντιοξειδωτικό, διεγείρει την παραγωγή νέων κυττάρων και συμβάλει στην αποβολή νεκρών ιστών. Το λεμόνι βοηθάει στην αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού και δρα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες.

Αντιγηραντική μάσκα με αυγό και αβοκάντο

Υλικά:

1 κ.σ. μέλι
1 κρόκος αυγού
1 κ.σ. πολτοποιημένο αβοκάντο
1 κ.σ. τζέλ αλόης
1 κάψουλα βιταμίνης Ε

Εκτέλεση:

Αναμίξτε τα υλικά και εφαρμόστε στο πρόσωπο σας για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Η μάσκα είναι ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος και έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες.

Tip: Το αβοκάντο περιέχει δραστικές αντιοξειδωτικές ουσίες, που προστατεύουν τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες. Η βιταμίνη Ε βοηθάει στην αναδόμηση, τη θρέψη και την αύξηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας.

Αντιγηραντική κρέμα με καστορέλαιο και πορτοκάλι

Υλικά:

5 πράσινα σταφύλια
1 κ.γ. φρέσκο ​​χυμό λάιμ
1 κ.γ. φρέσκο ​​χυμό πορτοκάλι
1 κ.σ. καστορέλαιο

Εκτέλεση:
Πολτοποιείστε τα σταφύλια. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Απλώστε σε καθαρό πρόσωπο. Διατηρείτε και στο ψυγείο για λίγες μέρες σε ένα δοχείο με καπάκι.

Tip: Το καστορέλαιο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και θεωρείται ως ένα από τα πιο καλά δραστικά συστατικά σπιτικών κρεμών για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματο.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr