Ελαιόλαδο και ομορφιά. Συνταγές της γιαγιάς Κατίνας.

Ελαιόλαδο και ομορφιά. Συνταγές της γιαγιάς Κατίνας.

 

ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ

Ελαιόλαδο και ομορφιάΑπό τα αρχαιότερα χρόνια η χρήση του λαδιού δεν περιοριζόταν σε διατροφικούς σκοπούς αλλά επεκτεινόταν και σε καλλωπιστικούς.

Το ελαιόλαδο είναι το πολυτιμότερο από τα φυτικά έλαια. Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α και Ε, ασβέστιο, σίδηρο, χαλκό και φωσφόρο.

Η οξύτητα του λαδιού είναι συμβατή με αυτή του δέρματος με αποτέλεσμα η δράση του στην επιδερμίδα να είναι ευεργετική.

Τα τελευταία χρόνια θεωρείται ο “κίτρινος χρυσός” της αντιγηραντικής θεραπείας.

Οι Αιγύπτιοι οι οποίοι θεωρούσαν το λάδι δώρο από τους θεούς το χρησιμοποιούσαν για αποφυγή ρυτίδων ενώ άλειφαν με αυτό τα μαλλιά τους για να τα κάνουν πο απαλά και βελούδινα.

Ελαιόλαδο και ΙπποκράτηςΤην εποχή του Ιπποκράτη που δεν ήταν γνωστή η χρήση του σαπουνιού για την υγιεινή οι άνθρωποι άλειφαν το σώμα και τα μαλλιά τους με λάδι ελιάς για να τα καθαρίσουν και να τα κάνουν πιο απαλά.

Σημαντική θέση είχε στην κοσμετολογία στην Ρωμαϊκή εποχή αποτελώντας τη βάση για αλοιφές και αρώματα.

Η “συμβουλή των αρχαίων” είναι αρκετή να μας πείσει να χρησιμοποιούμε το λάδι οχι μόνο στην διατροφή αλλά και για αισθητικούς σκοπούς.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΜΕ ΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ΣΩΜΑΤΟΣ
για το σώμαΕνυδατώστε το σώμα σας μετά το μπάνιο με ένα απαλό γαλάκτωμα που θα ετοιμάσετε μόνες σας.

Ανακατεύετε ένα κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και απλώνετε το μείγμα σε όλο σας το σώμα.

ΛΑΔΙ ΣΩΜΑΤΟΣ:
Μέσα σε ένα μπουκάλι ελαιόλαδο ρίχνετε λεβάντα και το αφήνετε 3 εβδομάδες.Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για επάλειψη ύστερα από ηλιοθεραπεία.

ΑΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΛΕΠΤΑ ΝΥΧΙΑ:
Αν έχετε ευαίσθητα και λεπτά νύχια μπορείτε να τα δυναμώσετε βυθίζοντας τις άκρες των δαχτύλων σε χλιαρό ελαιόλαδο για 5-10 λεπτά.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΥΧΙΔΕΣ.
Ζεσταίνετε μία μικρή ποσότητα ελαιόλαδο και προσθέτετε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Μουλιάστε τα χέρια σας για 5-10 λεπτά και κάντε ελαφρύ μασάζ.

ΜΑΣΚΑ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ:
Με ένα πινέλο απλώνετε το ελαιόλαδο στο δέρμα και σε όλο το μήκος των μαλλιών σας. Τα τυλίγετε με μία ζεστή πετσέτα,την αφήνετε τουλάχιστον 30 λεπτά και πλένετε τα μαλλιά σας κανονικά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΑΛΙΔΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ:
Ανακατεύουμε καλά ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, δύο κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο και ένα κρόκο αυγού. Απλώνουμε το μίγμα στις άκρες των μαλλιών. Τυλίγουμε με καπελάκι μπάνιου για μισή ώρα. Ξεπλένουμε καλά και χρησιμοποιούμε το σαμπουάν μας.

ΣΚΑΣΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ:
χείλιαΕνυδατώστε τα χείλη σας με λίγο ελαιόλαδο το βράδυ πριν τον ύπνο. Από την πρώτη εφαρμογή θα νιώσετε αισθητή διαφορά.

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ:
Ανακατεύετε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και με το μείγμα τρίβετε ελαφριά τις παλάμες, τα νύχια και τους καρπούς σας. Σκουπίζετε καλά, ξεπλένετε και βάζετε τα χέρια για 10 λεπτά σε ένα μπολάκι με χλιαρό γάλα.

PEELING ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ:
Μάσκα ομορφιάςΑναμιγνύετε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο με αλάτι. Με το μείγμα αυτό τρίβετε το πηγούνι, τα μάγουλα, τη μύτη και το μέτωπο για να καθαρίσουν οι πόροι και τα μαύρα στίγματα. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

ΣΚΟΥΡΕΣ ΚΗΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ:
Αναμιγνύοντας ελαιόλαδο με λίγο λεμόνι μπορείτε να εξομαλύνετε τις σκούρες κηλίδες που έχει εμφανίσει το δέρμα σας στο πρόσωπο καθώς το μείγμα αυτό έχει την ικανότητα να λευκαίνει και να φωτίζει το πρόσωπο.

ΜΑΣΚΑ ΣΥΣΦΙΞΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΛΑΙΜΟΥ:
πρόσωποΑναμιγνύετε μία κουταλιά του γλυκού λάδι, ασπράδι από ένα αυγό, μία κουταλιά της σούπας μέλι και προσθέτετε αλεύρι μέχρι να γίνει κρέμα. Απλώστε την στο πρόσωπο και στο λαιμό για 15 λεπτά και ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό. Επειδή το παρασκεύασμα αυτό δεν έχει συντηρητικά πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο και να χρησιμοποιείται εντός 2 ημερών.

ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ:
Ανακατεύετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανο. Κάνετε μασάζ στα πόδια μέχρι τους μηρούς. Ξεκουράζει και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr