Βασιλικός και λάδι βασιλικού για μαλλιά και δέρμα μαγεία!

Βασιλικός και λάδι βασιλικού για μαλλιά και δέρμα μαγεία!

Επιλέξτε λάδι βασιλικού για υγιές δέρμα και μαλλιά

Αυτό το σούπερ βότανο με τις τεράστιες θεραπευτικές ιδιότητες χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως αποξηραμένη σκόνη, αιθέριο έλαιο ή τσάι από βότανα.

Το αιθέριο έλαιο βασιλικού έχει γίνει αρκετά δημοφιλές τα τελευταία χρόνια και έχει εκτιμηθεί για τις εντυπωσιακές αντισηπτικές του ιδιότητες που βοηθούν στη θεραπεία της ακμής, εξαλείφουν δερματικά προβλήματα, καταπραΰνουν το δέρμα και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.

Οι αντιγηραντικές ιδιότητες των φύλλων βασιλικού βοηθούν στη μείωση των ρυτίδων και στη βελτίωση της επιδερμίδας. Τα φύλλα βασιλικού είναι μια υπέροχη επιλογή φυσικής θεραπείας για να καθαρίσετε τους πόρους και να αποκτήσετε ένα φυσικό λαμπερό δέρμα.

Το έλαιο βασιλικού έχει εξαιρετικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που αποτρέπουν ερεθισμούς του δέρματος,  και πληγές. Τα καταπραϋντικά αποτελέσματα των φύλλων βασιλικού βοηθούν στην επούλωση του εκζέματος. Η  βιταμίνη C που περιέχεται, ενισχύει τον μεταβολισμό και την ελαστικότητα των κυττάρων του δέρματος.

Καθαρίστε το δέρμα
Τα φυσικά συστατικά που υπάρχουν στον βασιλικό είναι ευεργετικά και βοηθούν στην αποφράξεις των πόρων εξαλείφοντας το υπερβολικό σμήγμα, τη βρωμιά, τα νεκρά κύτταρα και άλλες ακαθαρσίες.

Αντιμετωπίζει την Ακμή
Εάν η ακμή σας ανησυχεί, τότε το μόνο που χρειάζεστε είναι αυτό το θαυμαστό φυτικό έλαιο βασιλικού, που καθαρίζει το αίμα από τις τοξίνες και αποτρέπει το ξέσπασμα της ακμής. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των φύλλων βασιλικού μειώνουν το πρήξιμο των σπυριών ανακουφίζοντας τη φλεγμονή. Αναμείξτε βασιλικό με ροδόνερο και χυμό λεμονιού και εφαρμόστε το τακτικά για να απαλλαγείτε από την ακμή για πάντα.

Θεραπεύει δερματικές παθήσεις
Οι ισχυρές αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες βοηθούν στη θεραπεία πολλών δερματικών παθήσεων. Το έλαιο βασιλικού αναμεμειγμένο με χυμό λεμονιού βοηθά στη θεραπεία λοιμώξεων από δακτυλίτιδα . Η εφαρμογή βασιλικού ελαίου βοηθά επίσης στη γρήγορη ανακούφιση από τον κνησμό και προάγει την επούλωση δερματικών παθήσεων. 

Αντιμετωπίζει την πιτυρίδα
Η πιτυρίδα προκαλεί τρομερή πτώση των μαλλιών, το λάδι βασιλικού βοηθά στην απομάκρυνση της πιτυρίδας. Το μασάζ με λάδι βασιλικού με λάδι καρύδας βοηθά στην ανακούφιση του κνησμού, αυξάνει τη ροή του αίματος και κάνει τη ρίζα των μαλλιών υγιή.

Προωθεί την ανάπτυξη των μαλλιών
Το έλαιο βασιλικού είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των μαλλιών. Το μασάζ με λάδι βασιλικού βελτιώνει την κυκλοφορία του τριχωτού της κεφαλής, διεγείρει τους θύλακες των τριχών και προωθεί την παραγωγή νέων υγιών μαλλιών ξανά.

Εκτός από τις τοπικές εφαρμογές του βασιλικού ελαίου για να χαρίσει κανείς υγιή και υπέροχα μαλλιά και όμορφο δέρμα, ο ιερός βασιλικός είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία και ευεξία επίσης. Είτε μειώνει το στρες και το άγχος, προάγει την πέψη, ενισχύει το ανοσοποιητικό ή ελέγχει τη ζάχαρη και τη χοληστερόλη, ο βασιλικός θεωρείται πραγματικά ως τονωτικό για το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα.

Πρόσθετα οφέλη:
Αντιμετώπιση πεπτικών προβλημάτων
Οι ισχυρές αντισπασμωδικές και ανθρακικές ιδιότητες του βασιλικού ελαίου αποτρέπουν τα επιβλαβή αέρια στο στομάχι και επίσης αλληλεπιδρούν με τα γαστρικά ένζυμα, ενισχύοντας έτσι την πέψη, ανακουφίζοντας τον μετεωρισμό, τον κοιλιακό πόνο, τη διάρροια και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου . Ο πλούτος των πτητικών ελαίων βοηθά επίσης στον περιορισμό των κοιλιακών κράμπες και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Μπορεί επίσης να έχει ήπιες ιδιότητες κολικών και ως εκ τούτου χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από τον πόνο του εντέρου.

Διευκολύνει την αναπνοή
Η αφθονία των αντιβακτηριδιακών και αποχρεμπτικών ιδιοτήτων του βασιλικού, καθιστούν αυτό το αιθέριο έλαιο μια μοναδική θεραπεία για αρκετά αναπνευστικά προβλήματα. Βοηθά ενεργά στην απομάκρυνση της βλέννας και των εναποθέσεων φλέγματος από τη ρινική οδό και ανακουφίζει από τη συμφόρηση στο στήθος. Η καταπραϋντική φύση του βασιλικού παίζει σημαντικό ρόλο στη θεραπεία του ξηρού, ερεθισμένου λαιμού. Χρησιμεύει επίσης ως ζωτικής σημασίας θεραπεία για το άσθμα, τη βρογχίτιδα, τους κόλπους, τον πονοκέφαλο και τη φαρυγγίτιδα.

Ανακουφίζει από το άγχος και την κατάθλιψη
Ως ισχυρό ενισχυτικό της διάθεσης, το έλαιο βασιλικού παίζει σημαντικό ρόλο στην αποτροπή του στρες και εξαλείφει διάφορα συμπτώματα άγχους , όπως ανησυχία, ανησυχία, κρύα χέρια και πόδια κ.λπ. και ως εκ τούτου χρησιμοποιείται συχνά σε συνεδρίες αρωματοθεραπείας. Οι ισχυρές αντικαταθλιπτικές ιδιότητες του λαδιού όχι μόνο βοηθούν στη μείωση της ευερεθιστότητας και στη βελτίωση της ενέργειας και της αντοχής, αλλά και στη θεραπεία νευρικών κλονισμών και οξέων καταθλίψεων μετά από ατύχημα ή σοκ.

Αιθέριο Έλαιο Βασιλικός

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr