Ξίδι μήλου. Απο μόνο του είναι 5 κορυφαία φάρμακα για αντίστοιχα προβλήματα!

Ξίδι μήλου. Απο μόνο του είναι 5 κορυφαία φάρμακα για αντίστοιχα προβλήματα!

Κορυφαία πέντε οφέλη από το μηλόξυδο (ACV)

Το μηλόξιδο (ACV) λαμβάνεται μετά από ζύμωση του χυμού μήλου για να σχηματιστεί ένα υγιές προβιοτικό ένζυμο. Έχει λιγότερες θερμίδες από τον χυμό μήλου. Το μηλόξιδο είναι μια πλούσια πηγή πολυφαινολών, έχει ποικίλα οφέλη για την υγεία: καταπραϋντικά εγκαύματα από τον ήλιο, υγεία του εντέρου,  παλινδρόμηση οξέος, θεραπεία των αλλεργιών, κρυολόγημα. 

Ποια είναι τα οφέλη του μηλόξιδου;

1. Βοηθά στην απώλεια βάρους
Το μηλόξυδο (ACV) μας κρατά χορτάτους και μειώνει την κατανάλωση θερμίδων. Προωθεί επίσης τα γονίδια να αποθηκεύουν λιγότερο λίπος και να καίνε περισσότερο. Είναι η σωστή επιλογή για να μειώσετε την περίμετρο της μέσης & να κάψετε το σπλαχνικό λίπος γύρω από τα ζωτικά όργανα.

2.Βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη
Η πιθανή επίδραση του ACV στη διατήρηση του φυσιολογικού σακχάρου στο αίμα είναι ένα από τα πιο μελετημένα οφέλη. Σύμφωνα με το Diabetes Care, το μηλόξυδο βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη έως και 34% στον διαβήτη τύπου 2. Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πέφτουν και οι διαβητικοί μπορούν να αποφύγουν τις τρομακτικές αιχμές και τις διακυμάνσεις. Το μηλόξυδο σας δίνει καλό έλεγχο του διαβήτη και σας βοηθά να πλησιάσετε πιο κοντά στην καλή πορεία της υγείας και της ευεξίας ας.

3. Μειώνει τη χοληστερόλη
Το ACV μπορεί επίσης να αποκρούσει καρδιαγγειακές παθήσεις. Οι πολυφαινόλες στο ACV μειώνουν την LDL χοληστερόλη και αποτρέπουν τις εναποθέσεις λίπους στις αρτηρίες. Διατηρεί επίσης την αρτηριακή σας πίεση υπό έλεγχο και διατηρεί την καρδιά σας σε καλύτερη κατάσταση.

4. Βελτιώνει την υγεία του δέρματος
Το μηλόξυδο είναι εξαιρετικό για τη θεραπεία της ακμής και τη μείωση των ουλών. Τα συστατικά όπως το οξικό οξύ, το γαλακτικό οξύ, το ηλεκτρικό οξύ και το κιτρικό οξύ στο ACV μπλοκάρουν την ανάπτυξη του Propionibacterium acnes, του συγκεκριμένου στελέχους βακτηρίων που ευθύνονται για την πρόκληση ακμής. Το Journal of Cosmetic Dermatology έδειξε ότι η θεραπεία των ουλών ακμής με γαλακτικό οξύ για τρεις μήνες οδήγησε σε πρόοδο στην υφή, τη μελάγχρωση και την όψη του κατεργασμένου δέρματος καθώς και στο έλασμα των ουλών.

5. Ενισχύει την υγεία του εντέρου
Το ACV ενισχύει την υγεία του πεπτικού συστήματος και παρέχει μια σειρά από πρόσθετα οφέλη από βακτήρια του εντέρου, όπως ενίσχυση του ανοσοποιητικού, προάγει την πέψη και απορροφά θρεπτικά συστατικά.

Συμβουλές ειδικών
Μπορώ να πίνω μηλόξυδο καθημερινά;
Ναι μπορείς! Το μηλόξυδο, όπως και άλλα είδη ξιδιού, είναι σαν οξύ για το σώμα μας. Αραιώστε το – προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας (το πολύ 2 κουταλιές της σούπας) ξύδι σε ένα ποτήρι νερό. Για καλύτερα αποτελέσματα, προσθέστε στη διατροφή σας άλλα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το κεφίρ ή η κομπούχα.

Ορισμένα τρόφιμα μπορεί να ακυρώσουν την επίδραση του ACV. Άλλα μπορεί να το ενισχύσουν. Για καλύτερα αποτελέσματα, πιείτε το μηλόξυδο με άδειο στομάχι. Είναι ένας υπέροχος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας, αλλά όχι ένα υπέροχο ποτό πριν τον ύπνο.

Σημείωση: Συμβουλευτείτε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης/γιατρό σας, προτού προσθέσετε μηλόξυδο στο πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης σας, ειδικά εάν πάσχετε από Καρδιοπάθεια ή Διαβήτη.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr